Дезодоран т Drunk Elephant Sweet Pitti Deodorant Cream
Перший безалюмінієвий дезодорант, якого мені вистачає на весь день
Всім привіт! Як і обіцяла, у продовження теми дезодорантів без солей алюмінію розповім про дуже вдалий продукт від бренду Drunk Elephant.
Трохи про бренд
Drunk Elephant заснувала американка Tiffany Masterson, яка хотіла покращити стан своєї шкіри з акне, розацеа й розширеними порами, але розчарувалася в асортименті косметичних брендів. Філософією Drunk Elephant є уникання "підозрілої шістки" у своїх продуктах: уся продукція бренду сформульована без ефірних олій, спирту, силіконів, SLS, парфумерної композиції/барвників чи хімічних фото фільтрів. І такий підхід мені дуже імпонує (хоча я би список, звісно, розширила 😅). Окрім цього бренд не тестує свою продукцію на тваринах і не закуповує сировину, яку тестують на тваринах. У лінійці бренду можемо знайти все, що треба для догляду за обличчям, тілом і волоссям. Є у Drunk Elephant і продукти з активами (ретиноїди, вітамін С, кислоти тощо). Все це зробило бренд доволі популярним, ним почали торгувати найбільші косметичні мережі, тож недивно, що кілька років тому його перекупив японський гігант Shiseido. На формулах це поки, на щастя, ніяк не відобразилося, але за словами подруги, яка проживає в Японії, його там зараз почали дуже активно рекламувати, а в японок усе-таки трохи інші запити у сфері skincare, тож хтозна, як воно буде далі.
Ціни у бренда не сказати, щоби дуже гуманні (як на український гаманець), але продукти загалом непогані (втім, не "вау", тому прямо окремо відкладати гроші саме на слоника сенсу не бачу). Проте дезік класний. Розглянемо його детальніше.
Упаковка
Прямокутна пластикова баночка з кришечкою зверху й обертальним механізмом знизу. Знявши кришечку, бачимо, що баночка запаяна, а зверху є кілька невеличких отворів. Коли прокручуємо знизу, з цих отворів вилазить крем. Мій лайфхак: після використання його краще трохи прокрутити назад, бо інакше крем підсихає у цих отворах, що трохи неприємно.
Текстура
Власне, як і зазначено у назві, кремова. Крем світло-бежевого кольору, пахне мигдалем (марципаном). У шкіру вбирається не відразу, слід почекати десь дві хвилини. Не пече, не свербить, навіть після гоління жодного дискомфорту не створює. Аромат марципану на шкірі не тримається.
Склад
Water/Aqua/Eau - вода;
Mandelic Acid - мигдальна кислота, за її рахунок і нейтралізується неприємний запах поту, думаю, саме вона і дає цей легкий марципановий аромат;
Maranta Arundinacea Root Powder - порошок кореня рослини маранти очеретяної;
Caprylic/Capric Triglyceride - похідна гліцерину і кокосової олії;
Isononyl Isononanoate - емолент, що створює насичену текстуру, хороший для сухої шкіри:
Glycerin - гліцерин, зволожувач, ідентичний шкірі компонент;
Tapioca Starch - крохмаль із рослини маніоки;
Butyrospermum Parkii (Shea) Butter - поживна олія ши;
Cetearyl Olivate - емульгатор;
Cetearyl Alcohol - хороший жирний спирт, емолент;
Cetyl Alcohol - те саме;
Sorbitan Olivate - емульгатор;
Sclerocarya Birrea Seed Oil - олія насіння марули (фірмовий компонент бренду);
Adansonia Digitata Seed Oil - олія насіння баобаба;
Schinziophyton Rautanenii Kernel Oil - олія ядра плодів дерева монґонґо;
Sclerotium Gum - натуральний зв'язуючий компонент, допомагає перетворити емульсію на гель;
Panthenol - хороший заспокійливий пантенол;
Sodium Stearoyl Glutamate - натуральний емульгатор на основі амінокислот;
Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Seed Extract - екстракт солодкого мигдалю;
Hydroxyethylcellulose - стабілізатор емульсії, зв'язувальний агент;
Citric Acid - лимонна кислота;
Caprylyl Glycol - підсилювач дії консервантів;
Phenoxyethanol - консервант;
Chlorphenesin - консервант;
Sodium Hydroxide - луг, вирівнювач рівня pH.
Як бачимо, основна дія дезодоранту націлена на нейтралізацію запаху поту за рахунок АНА кислоти, а також (частково) на вбирання зайвої вологи за рахунок крохмалю. Ароматичної композиції (як синтетичної, так і ефірної) немає, як і в решті продуктів слоника.
Враження від використання
Дійсно нейтралізує запах поту, не перебиваючи його якимось ядерним ароматом. І мені навіть у спеку його вистачало до вечора. Із потовиділенням, ясна річ, нічого не робить, оскільки це функція антиперспірантів, а не дезодорантів (хоча особисто мені, наприклад, антиперспіранти теж не допомагали пітніти менше, тому особливої різниці я не помітила). Ще однією перевагою саме цього дезодоранту можу назвати те, що він повністю вбирається шкірою і не робить пахви слизькими, як, наприклад, було в мене з роликовими Weleda чи Vichy (у них раніше з білою кришечкою був саме дезодорант, а не антиперспірант), плюс не лишає вбивчих розводів на одязі. Насправді проблем із ним усього дві: ціна і доступність на нашому ринку (на Мейкапі вже тривалий час немає в наявності, але, можливо, поставки ще будуть).
До речі, А. поділилася геніальною думкою: оскільки запах поту нейтралізується за рахунок АНА кислоти (зокрема, і в цьому дезодоранті), то як дезодорант можна спробувати змащувати пахви кислотним тонером, він по ідеї теж має працювати. Я ще не пробувала, але ідея шикарна!
Дякую всім, що дочитали! Всіх обіймаю і бажаю вже нарешті справжньої весни!
Комен тарі (0)