Оla Melnik

Системні ретиноїди. Моя боротьба з акне протягом 5 років

Мої проблеми почалися приблизно 5 років тому. Я була підлітком, і не розусіла чому в моєї старшої сестри ідеальна шкіра, а мені дісталися така проблеми ( спойлер 8 місяців тому мені поставили діагноз 2 стадія акне). На даний момент два тижні тому я закінчила курс системних ретиноїдів, і два дні тому почала проходити курс плазмо терапії , від постакне та шраміиків. Починаючи з підліткового віку, стан шкіри був жахливий, ми з мамою їздили по дерматологам , але завжди мене лікували бовтанками з аптекі та намагалися випалити мені демодекс зі шкіри , та дуже багато чисток. Це все призвело до дркгої стадії акне (спойелер, та багато шрамиків від такого лікування)

І ось мені попався хороший дерматолог. Так як мені місцева терапія не допомагала , було прийнято рішення пити Акнетин , але так як в нашій країні війна десь на середині лікування, акнетин пропав зі всіх полиць аптек, було прийнято рішення перейти на роакутан .

І тепер про найстрашніше що всіх зупиняє пити- це побочкі (які були в мене)

хоча я здавала всі аналізи , перший вплив відчула печінка , приблизно через місяць прийому таблетків, тошніло днями, потім приписали таблетки для підтримання печінки і все прийшло в норму.

• почався дерматит на руках, шкіра була подразнень та дуже свербіла ( cicaplast мене врятував)

• коли я перейшла на роакутан два місяці час від часу в мене була кров з носу, це теж побочка від ретиноїдів

І найтяжче для мене, це було пережити період загострення. На жаль , фото я не робила в цей період , так як було дуже тяжко дивитися в зеркало, моральний стан від такоі картини на обличчі був дуже поганий. Але діватись не було куди.

І тільки приблизно через три місяця після прийому ретиноїдів все почало ставати краще. Висипання проходили , нові з'являлися все менше. І через пів року обличчя виглядало чудово без єдиного висипання , але з постакне та рубцями (якраз після завершення курсу ретиноїдів почала займатися цим питанням) . Якщо Вам буде цікаво розповім і покажу як відбувається плазмо терапія , але фото залишу прямо зараз. Як тільки вийшла від косметолога:

Тепер про догляд під час ретиноїдів, перші 4 місяці я користувалася мінімальним доглядом щоб не травмувати шкіру та відновити шкірний бар'єр. Фото догляду нижче

І після складних 8 місяців, я можу сказати , що це було того варте! Якщо ви готові , що не можна вагітніти під час прийому системних ретиноїдів , та ще рік після них, що потрібний час , для такого лікування та не мало коштів. То я сміливо можу підтвердити що це того варте! Перший раз за стільки років, я настільки задоволена результатом.

Скоро поділюся всіма фото, після лікування , як тільки результат плазмо терапії трохи заживе.

Дякую Вам за увагу красуні❤️ Христос Воскрес!🐥