О'L

#Свідомакраса

#Свідомакраса

Вже неодноразово згадувала тут про своє ставлення до навколишнього середовища )

Тож, ось ще кілька моїх звичок, які, мені здається, впливають на навколишнє середовище.

Перш за все, мене дуже турбує проблеми переробки пакування (

Наразі, це для мене проблема номер один, оскільки я не знаю, куди в моєму місті можна здавати таке пакування на переробку, тож просто зберігаю його до «найкращих часів», хоче вже давно хочу позбутися цього хламу.

Багато закордонних брендів вже давно пропонують своїм покупцям можливість отримання додаткових «плюшок» за повернення використаної тари. Інколи (проте дуже рідко) повертаю щось до закордонних магазинів косметики.

Сподіваюсь, українські виробники також колись переймуть цей досвід.

Ще одне питання, яке не можу залишити без уваги, це надмірне використання поверхнево-активних речовин (сурфактантів, детергентів). Дуже сумно, коли думаю, яку кількість ПАР ми щодня змиваємо у каналізацію, з нашої ванни хімічні речовини попадають в нашу водну систему, що стікає в озера та річки, завдаючи шкоди дикій природі та фауні.

Тож, намагаюсь якомога більше користуватися натуральними засобами та якомога менше використовувати засоби з ПАР.

Це не зовсім легко, оскільки легкодоступні та дешеві миючі засоби все рівно містять дуже велику кількість цих сурфактантів (

Наступна річ – це використовування аерозольних засобів. Ходить думка, що вони спричиняють руйнування озонового шару атмосфери, гадаю, що це частково правда, тож, намагаюсь використовувати лише тверді дезодоранти здебільшого натурального складу.

Та ще одна корисна моя звичка – це користування багаторазовими індивідуальними засобами. Я намагаюсь якомога менше користуватись одноразовими спонжами та засобами гігієни. Використовую менструальні чаши та багаторазові серветки та спонжи для зняття макіяжу та очищення шкіри.