Strange Love

#свідомакраса Мій внесок у довкілля: Кілька простих кроків

#свідомакраса Мій внесок у довкілля: Кілька простих кроків

Почнемо з того, що вже кілька років ми сортуємо усе сміття, а пакети для нього у нас біорозкладні.

Наступний вагомий внесок - використання дой-паків та професійних об'ємів косметики для більшості засобів. У нас вже кілька років стоїть той самий пластиковий диспансер для мила, куди ми наливаємо рідкі засоби з дой-паків. Може здатися дрібничкою, проте уявіть, скільки банок мила ми б могли використати за цей час.

Ще один лайфхак - натирати брускове мило у диспансер. Достатньо додати до нього трішки гарячої води і воно перетворюється на ідеальне рідке мило. Цей спосіб взяла на озброєння не так давно, сподобалось.

Ватні палички з пластику також спробувати замінити на більш екологічний варіант. Такі бамбукові трісочки з ватними голівками (як у наших східних сусідів) чудово справляються з корекцією макіяжу і значно зручніші за класичні палички.

Ще один вагомий крок - використовувати засоби до останньої краплинки. Так, вам не почулося. Зазвичай на дні банки з шампунем залишається ще порція на 2-3 використання. Уявіть, скільки зайвих банок шампуню ви купуєте за своє життя, залишаючи на дні повноцінні порції засобів. Тому наливайте трішки води в напівпусті банки, аби бути впевненими, що там пусто.

Також я вже 12 років використовую епілятор, замість звичних та одноразових бритв. До того ж він мені дістався у "спадок" від старшої сестри. Уявіть, скільки пластику я "зекономила" планеті.

Ще один вагомий крок - мій перехід на менструальні чаші. З моїм організмом це дозволяє економити десятки прокладок в місяць. Як на мене, це чи не найбільш вагомий мій вклад у довкілля і я не жартую.