Ksyposhka

#Свідомакраса

#Свідомакраса

Мій перший допис на Makeup club і одразу з такої важливої теми .

Одразу хочу відмітити що мені дуже подобається що команда Makeup використовує для пакування паперовий скотч та папір ,побільше б магазинів брали приклад з вас ,моє сердце просто радіє від цього ,дякую Вам !

Тож хочу поділитися з вами своїми звичками та лайфхаками для збереження довкілля :

  • Стосовно косметики для догляду я віддаю перевагу натуральному складу та виробникам які не тестують засоби на тваринах і вважаю що краще декілька дорогих доглядових засобів які точно працюють ніж багато бюджетних ,якими ти покористуєшься декілька разів і викинеш в смітник.

В мене часто таке бувало що я купляла в магазині якусь маску ,повівшись на рекламу ,навіть не читавши склад , бо частіше за все склад на коробці на іноземній мові і нічього не зрозуміло ,вона виявлялась жахливою і опинялась у смітнику ..

  • Купуючи декоративну косметику ,якщо це онлайн ,я дивлюся відгуки ,огляди на ютубі щоб точно впевнитись що цей засіб мені підійде ,якщо не підійшло можна віддати подрузі якій підійде .

Також не забувайте дивитися на терміни придатності щоб не викидати засіб раніше ніж ти його використаєш .

  • Ходжу в магазин з шопером ,авоською це дуже зручно та й економно.
  • Стараюся купляти продукти в склі щоб можна було або здати або використовувати повторно ,звістно завжди так не виходить в магазинах багато продуктів які йдуть в пластикових коробках ,але і їх можна використовувати повторно ,наприклад з стаканчиків для йогуртів я робила кошики для квітів ,а в пластикові контейнери з бісквітів висаджувала россаду . До речі ,дуже люблю зберігати прикраси в баночках з під кремів ,так прикраси не темніють !
  • Дай Боже здоров’я людям які ходять і збирають ,здають пусті пляшки. Я думаю що без них великі міста вже б погрязли в смітті .В нас біля будинку нема спеціальних контейнерів ,тож ми складаємо пластикові пляшки в окремий пакет та ставимо біля баку.
  • Здаємо макулатуру. Зараз я працюю на складі косметичного магазину і в нас накоплюється багато картонних коробок, полієтелкнових плівок для пакування ,то ж ми з колегою вирішили сортувати сміття не тільки в дома а і на роботі ,коробки віддаємо на пошту або ріжемо, складаємо в одну велику коробку і коли багато накоплюється відвозимо до пункту прийому макулатури .І на роботі використовуємо бумажний скотч -це теж не менш важливо .
  • Я дуже люблю шити тож з одягом в плані переробки в мене проблем ніколи не виникає, з джинсів завжди виходять чудові килимки на дачу ))Якшо зносилося то можна використати як ганчірку .А речі які вже просто набридли або не по розміру можна віддати волонтерам або як у нас робили в будинку просто виносили речі у під’їзд на лавочку і залишали ,тим кому вони були потрібні забирали собі .
  • Передарювати речі це не соромно !Якщо вам подарували речі які вам не потрібні замість того щоб викинути ви можете спитати ваших друзів ,можливо як раз їм вони дуже потрібні. Сподіваюсь цей допис був комусь корисний. Давайте допомагати природі ,а не бути її шкідниками !