#Свідомакраса 🌍🌿
Трохи про моє еко-б'юті + рекомендація українського еко-бренду
Всім привіт ✌
Я не можу сказати, що я на 100% є свідомим споживачем косметики, адже в моїх баночках досі є хімічні компоненти, які можуть мати негативний вплив на довкілля. Крім цього, деякі флакони в моєму арсеналі з пластику, який не придатний для переробки 😓.
На жаль, популярний рух Project Pan теж не прижився у моєму повсякденному житті, хоча я дуже намагалася не купувати нових баночок.
Однак, трохи задумавшись, зрозуміла, що не така вже я і безнадійна в плані свідомої краси, хоча б тому що:
- Вже більше 2-х років використовую виключно еко-сумки, причому не тільки у сфері б'юті.
- За 2 роки у кілька разів скоротила використання одноразових бритв.
- Замість ватних дисків та силіконових щіточок для вмивання використовую екологічніші тканинні спонжі.
- Познайомилася із крутим українським еко-брендом
Про все по порядку👇
👜 Еко-сумка:
Раніше в моєму будинку був пакет із пакетами, який сьогодні замінився на еко-сумку з еко-сумками🤣.
Моїм першим шопером став Makeup "Easy Go", який зі мною вже 2,5 роки.
На відміну від інших шоперів з моєї колекції, "Easy Go" виглядає стильніше, він місткий і зручно закривається на кнопку).
Купівля шоперів - це мабуть найпростіший спосіб підвищення екологічної свідомості та відповідальності серед населення.
Крім цього, я завжди дарую подарунки своїм друзям у шоперах, це корисніше, ніж пластикова коробка або паперовий пакет, який відразу ж вирушить у сміття.
🪒 Фотоепілятор замість одноразової бритви
Для гоління я завжди використовувала одноразові пластикові бритви і це далеко не екологічно. Адже вони мають серйозний негативний вплив на екологію. Кожен рік мільйони таких бритв викидаються у сміттєві баки, що призводить до забруднення довкілля. Пластик, з якого виготовлені такі бритви, не розкладається десятиліттями, та рано чи пізно потрапляє в океан, де шкодить морським тваринам та забруднює воду.
Але! Я купила чудову альтернативу - фотоепілятор Philips Lumea Advanced і це було моїм найкращим рішенням!
Я вважаю його екологічним з кількох причин:
- Його застосування у кілька разів скорочує використання одноразових пластикових бритв. За 2 місяці я користуюсь бритвою не більше 2-х разів.
- Його можна використовувати на протязі декількох років без необхідності заміни. Це безсумнівно зменшує кількість відходів.
- Фотоепілятор також можна назвати екологічним з точки зору енергоефективності та зменшення витрат на електроенергію. Фотоепілятор використовує енергію світла для депіляції, тому його споживання електроенергії значно менше, ніж при використанні традиційних методів депіляції, таких як електричні бритви та епілятори.
Цьому диво-приладу я присвячую окремий допис. Можу тільки сказати, що це зручно, ефективно та для мене незамінно 💗
💦 Тканинний спонж замість 1000 ватних дисків
Представляю вашій увазі тканинний спонж, що пожив життя - "My Cookie", який мені дістався від makeup на День Народження.
Спочатку я поставилася до нього скептично і десь кілька місяців він лежав у мене без діла. Потім вирішила спробувати зняти їм макіяж і "о, диво" він добре впорався з цим завданням.
Зараз я використовую спонж практично щодня, не тільки для зняття макіяжу, а й для класичного вмивання з пінкою для обличчя.
На жаль, він трохи деформувався, але я й користувалася ним протягом майже 2-х років.
Якщо казати про користь для навколишнього середовища, то тканинний спонж допомогає зменшити використання одноразових засобів для очищення обличчя, таких як ватні диски і губки.
🇺🇦🌿 Український еко-бренд на який раджу звернути увагу
Йтиметься про український бренд DeLamark.
Бренд дуже крутий у плані своєї соціальної відповідальності та піклуванні про навколишнє середовище.
Вони спеціалізуються на виробництві побутової хімії та косметичних доглядових засобів.
- У бренду закритий цикл виробництва
- у виробництві своєї продукції вони використовують біорозкладні матеріали.
- бренд дає можливість повернути флакон після використання продукту для його подальшої переробки, так можна зробити свій невеликий внесок у турботу про навколишнє середовище.
Продукція бренду є досить ефективною. Мені більше подобається використовувати їх побутову хімію, але і засоби для волосся у них відмінні, безперечно заслуговують на увагу.
Ще особливість у тому, що побутова хімія бренду має дуже приємний запах, що не роз'їдає очі).
Мій внесок у збереження навколишнього середовища не такий масштабний як у інших дівчаток, я б навіть сказала, що крапля в морі. Однак, сподіваюся, що за цей рік у мене з'являться ще якісь еко-звички про які я обов'язково розповім на makeup club 🥰
Дякую за увагу 🌸
Коментарі (0)