Точкові засоби п роти висипань
(один засіб чудово справляється навіть з підшкірними висипаннями)
За 5 років акне в мене чим я тільки користувалася, в підлітковому віці коли тільки почало з’являтися акне то в дію вступали найтрешовіші засоби : зубна паста, аптечка саляцилова кислота і календула, бадяга. Вгадайте хто спалив лице😂 . Ще тоді дуже багато чула про цинкову пасту. Так як багато дивилася б’ють блогерів, і потім я зміг до голови обмазувалася нею. І це нічим ясне діло не допомагало, хоча так вона підсушує прищики , Але акне ну нічк не лікує.
Про саліцилову пасту:
+ підсушує висипання
+ загоює слід від висипу
+ дуже бюджетна ціна
- дуже щільна та жирна текстура
- важко змити
Як почалася війна я жила в Польщі протягом року (трошкі менше 10 місяців) і там я відкрила для себе Скінорен гель
Що це таке?
Це гель на основі азелаїнової кислоти , що витягує ваші прищики на поверхню. На все обличчя не рекомендую на носити він дуже сушить шкіру . Після гіркого досвіду , як я нанесла на все обличчя і пересушила його , я почала його наносити точечно на висипання. Чесно це найкраще що в мене було для локального користування. Я ним користувалася і на системних ретиноїдах (так як на СР дуже довго проходять висипання, на початку лікування) . В мене часто бували підшкірні висипання , я наносила на ніч, і на наступний ранок вже було видно що висипання підсушилося або побіліло (гній підійшов до поверхні шкіри) хоча в мене такі підшкірні прищі були дуже великою проблемою тому що не проходили тижнями. Зараз в мене немає проблем з висипання, але часом бувають маленькі комедони , і ця мазь допомагає і від них . На ранок вже від них не залишається і сліду (якщо у вас пересушена шкіра, відновіть спочатку захисний бар‘єр перед його використанням, навіть локально. Тому що отримаєте в подарунок опік і подразнення)
+ має легку текстуру
+ чудово справляється з висипаннями
- починає дуже свебріти в місці нанесення (але це нормальна реакція на пару хвилин)
- ціна значно вища, ніж на цинкову пасту
Це аптечний засіб , і зараз в Україну не постачається я свою нову баночку купувала на промі, тому що ні в одній з аптек міста його не була. Цей крем дуже економічний тому такої великої банки для локального застосування вам вистачить дуже на довго.
Дякую за увагу дівчатка, бажаю всім здорово шкіри💋
Коментарі (0)