MAKEUP Club

Новий погляд на ретинол: що таке «ретинолові сходинки»?

Новий погляд на ретинол: що таке «ретинолові сходинки»?
  • На сьогодні ми вже встигли почути, що це ледве не єдиний чудо-засіб на ринку, який прибере з вашого обличчя зморшки, пігментацію, пори, журбу та смуток. Якщо раніше до нього мали доступ лише косметологи, то зараз ми інтегруємо засоби на його основі досить кежуально і без вагань. Та чи навчилися ми використовувати ретинол правильно? Це вже інше питання, і сьогодні ми з ним розберемося.

Ретинол є агресивним компонентом, тому не у всіх виходить подружитись із ним з першого застосування. Багато хто стикається із загостренням чутливості, лущенням, висипом та іншими «сюрпризами», про які ніхто не попереджав. Виходить якось дивно: нам обіцяли омолодження, рівний тон, зникнення пігментації, а натомість ми отримали дерматологічні проблеми, які відбивають будь-яке бажання експериментувати.

Щоб такого не сталося, потрібно знизити оберти, попити водички та заспокоїтись. Слід пам’ятати, що шкіра любить м’яке та поступове введення незнайомих компонентів, і зовсім не дивно, що вона протестує проти будь-яких спроб порушити її бар’єр. Саме так з’явилися «ретинолові сходинки» — спеціальна система від американської дерматологічної школи, яка допоможе розкрити потенціал цього компоненту в домашніх умовах.

Є 4 золотих правила, які зроблять ваш досвід із ретинолом приємним та успішним:

  1. Для початку оберіть найбільш делікатну формулу. Нехай це буде високоякісний продукт, але з невеликим вмістом ретинолу. Завдяки цьому ваша шкіра познайомиться із компонентом і поступово адаптується до нових молекул.
  2. Використовуйте невелику кількість засобу. Коли ми говоримо про ретинол — менше означає більше, тому горошини буде достатньо. Щоб маневрувати було легше, спочатку нанесіть ретинол на долоню і вже після цього розподіляйте його на поверхні обличчя. Почніть із чола, шкіра у цій зоні менш чутлива, тому може прийняти більшу дозу продукту. Після цього рухайтесь донизу: носа, щік та підборіддя. Не забувайте приділяти особливу увагу ділянкам із мімічними зморшками та постакне, адже ми хочемо бачити результати якомога швидше? :)
  3. Ретинол потрібно наносити на абсолютно суху шкіру! Зробіть невелику паузу після звичного ритуалу очищення, щоб волога встигла випаруватись. Вона може перешкоджати всмоктуванню ретинолу, що обов'язково призведе до подразнення.
  4. Тепер треба зачекати тиждень перед наступним використанням. Так-так, ми хотіли позбутися усіх недосконалостей тут і зараз, але навіщо поспішати? Take your time and chill, ми вже на шляху до ідеальної шкіри!

Дотримуйтесь правила «1-2-3»:

  1. Використовуйте один раз на тиждень протягом першого тижня;
  2. Двічі на тиждень протягом другого тижня;
  3. Тричі на тиждень протягом третього тижня.

Продовжуйте підвищувати кількість застосувань на тиждень доти, доки почуваєтесь добре. Якщо на одному із тижнів ви помітили подразнення — зробіть один крок назад і дочекайтеся, поки ця «сходинка» стане для вас комфортною.

Beauty-лайфхак: на особливо чутливих ділянках шкіри ви можете застосувати прийом «сендвіч». Його принцип полягає у тому, що певна зона попередньо змащується заспокійливим кремом. У результаті має вийти нашаровування крем + ретинол + крем, що убезпечить шкіру від подразнення або опіку.

Пам'ятайте, що ми не на змаганнях, тому бігти «по сходах» точно не треба. За умови дотримання простих правил попереду нас чекають неперевершені результати та щасливе життя без недосконалостей :)

MAKEUP Club
3.5k
Підписники
0