Olvia

Бальзам, без якого я вже не уявляю свою косметичку

Бальзам, без якого я вже не уявляю свою косметичку

У мене дуже чутлива шкіра губ. Найменше зниження температури або вітряна погода миттєво провокують сухість, печіння, лущення. Я перепробувала багато засобів для губ, досить довгий час фаворитом залишався Carmex, але і він неідеальний, тому я завжди шукала щось новеньке.

Бальзам купила у складі набору, бо з кремом для рук із серії Cicaplast від La Roche-Posay знайома вже давно. Його рекомендував мені дерматолог для вирішення проблеми сухості рук і враження залишилися дуже приємні. Крім того мене зацікавила багатофункціональність засобу, його можна використовувати не лише для губ, а і для інших сухих ділянок шкіри, наприклад, навколо губ або носа.

Бальзам, без якого я вже не уявляю свою косметичку

Бальзам знаходиться у м’якій тубі. Люблю такий формат. Засіб з такої упаковки легко наносити та розподіляти по губах. Це зручніше та гігієнічніше, ніж бальзами у баночках, немає контакту з руками, не треба думати, чим дістати засіб. Але в цьому випадку рішення спірне, бо Cicaplast Levres досить густий, доводиться прикладати зусилля, щоб видавити його з туби. За рахунок такої консистенції більше асоціюється не з косметичним, а скоріше аптечним, лікувальним засобом.

Аромат майже відсутній, для мене це однозначно перевага. Є легкий солодкуватий присмак.

Вперше я спробувала бальзам узимку. Губи сильно обвітрилися і помітно лущилися, виглядали запаленими. При нанесенні бальзам відчувався жирно. Перші враження були не дуже приємними, надто сильне відчуття чогось чужорідного, хоча липкості немає. Мені було некомфортно. Але бальзам одразу обволікає губи і за рахунок цього знижує неприємні відчуття, печіння зникає.

Досить швидко проявляється ефект розгладження, сухі ділянки вже не так помітні.

«Жірне» відчуття через пару хвилин стає менш помітнім, до кінця бальзам поглинається дуже довго.

Візуально ефект проявляється швидко, болючість знижується майже одразу. Заради цього я готова зазнати невеликого дискомфорту при нанесенні.

Після першого разу губи пом’якшилися, а ось лущення не зникло. Я би сказала навіть навпаки. Надвечір сухі ділянки ніби відійшли від губ. Так як запалення пройшло, я змогла дуже акуратно відлущіти все зайве скрабом. За декілька днів губи прийшли в прийнятний стан, далі був потрібен скоріше захист, а не лікування. І з цим бальзам Сicaplast Levres справляється чудово.

А ось для літа на кожен день цей засіб дуже жирний. Дискомфорт надто сильний, здається, що бальзам тече по губах. Для спекотної пори року є більш комфортні, легкі засоби.

За рік мені вдалося протестувати цей засіб у різних умовах. Це однозначно не літній варіант, але зиму без нього я вже не уявляю. Як захисний засіб Сicaplast Levres просто чудовий, він дійсно може врятувати від більшості проблем. А у разі потреби може досить швидко виправити ситауцію.

La Roche-Posay не підвів. Я спробувала вже досить багато засобів цього бренда і ставлюся до нього з великою повагою.