Olvia

Безалкогольний тонер з центелою для проблемної шкіри. Зменшив подразнення при лікуванні акне

Безалкогольний тонер з центелою для проблемної шкіри. Зменшив подразнення при лікуванні акне

З цим тонером я познайомилася у період лікування акне, коли одночасно використовувала аптечний крем для обличчя з антибіотиком з досить агресивною дією та не менш агресивний крем з кислотами. Таке лікування допомагало, але певний час шкіра була сильно подразнена, пересушена, почервоніння не сходило. Про відчуття навіть згадувати не хочеться. Було важко підібрати догляд, бо я шукала щось, що одночасно допоможе подолати побічні ефекти від лікування, не буде конфліктувати з ним та не принесе нові проблеми. Чому обрала саме COSRX? Бо цей бренд відомий своїми засобами саме для проблемної шкіри. В них гарний склад з мінімумом складових, але вони всі дієві.

Безалкогольний тонер з центелою для проблемної шкіри. Зменшив подразнення при лікуванні акне

На той час Cosrx Centella Water Alcohol-Free Toner став просто знахідкою для мене. По-перше, він безалкогольний. Я досить компромісно ставлюся до спирту у косметиці. Головне, щоб засіб працював. Але саме тоді сушити шкіру мені було категорично заборонено.

По-друге, основним діючим компонентом тонера є центела азіатська, а вона відома своїми заспокійливими властивостями. Центела бореться з подразненням, запаленнями, зменшує чутливість шкіри.

Окрім того, досить важливо, що в основі тонера мінеральна вода, це гарний помічник для краси шкіри.

За консистенцією тонер нагадує звичайну водичку. Він майже не має запаху. Це скоріш міст, а не класичний корейський тонер.

Виробник рекомендує наносити його на ватний диск та розподіляти по обличчю. Мені зручніше розпилювати одразу на шкіру, або на руки, а потім вже на обличчя поплескуючими рухами. Тим паче, що тонер у формі спрею ніби створен саме для цього. Розпилювач дуже зручний, а диск лише вбере купу засобу, це неекономно. А коли все і так болить, чим менше торкаєшся шкіри, тим краще.

Тонер я використовую одразу після гелю для вмивання. Звичайний рушник не використовую, тільки паперовий, одноразовий, щоб не розносити бактерії. І якомога швидше розпилюю тонер.

Я дуже пересушила шкіру антибіотиком. Було боляче навіть посміхатися. Здавалося, що шкіра натягнулася і лусне. Після вмивання все ставало ще гірше, гель стягував шкіру до неможливості і сушив ще більше. Щоки палали, все нагадувало опік, хоча це нормальна реакція на лікування і лікар попереджав. Усього тиждень регулярного використання тонера дуже полегшив мій стан. Це неймовірне відчуття, коли бризкаєш на обличчя водичку і одразу приходить полегшення, зникає свербіж та біль.

Я не можу сказати, що тонер вирішив всі проблеми. Не хочеться приписувати йому якісь нечувані властивості. Зрозуміло, що обпечену антибіотиком шкіру так просто не зміниш. Але пережити цей важкий період тонер дуже допоміг. Стягнуло шкіру, побризкала – стало легше. І так протягом всього дня. 3-4 рази на день я точно користувалася цим засобом. Він зовсім не обтяжує шкіру та не липне. Дуже комфортний косметичний засіб. Він дійсно заспокоює та сприяє загоєнню. Інших властивостей не помітила, але мені і цього було достатньо.