A.

Ідеальний Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50+ PA ++++

Ідеальний Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50+ PA ++++

Цей санскрін ну дужеее популярний. А коли про нього заговорила Dr. Shereene Idriss, я зрозуміла, що обов'язково треба його купити:)

Хочу коротко (але не детально) описати що таке PA+ система. Як описує легендарна Dr. Sandra Lee (Dr. Pimple Popper), різні країни мають різні системи оцінок сонцезахисту.

  • у США - абревіатура SPF демонструє, що засіб захищає від UVB , а напис "broad-spectrum" каже нам про те, що засіб також захищає від UVA. Ви могли помітити, що всі американські дерматологи на Youtube згадують термін broad-spectrum.
  • у Кореї, Китаї, Японії діє система PA+ та абревіатура SPF.
  • у Європі - абревіатура SPF, UVB, обведений кружечком UVA.
  • у Великобританії використовують систему із зірочками (я ніколи не стикалась, тому не знаю деталей).

PA ++++ (4 плюси) у Beauty of Joseon означає найвищий доступний рівень захисту від UVA.

Виробництвом SPF займається корейська компанія Kolmar, яка, відповідно до Dr. Michelle Wong з Lab Muffin Beauty Science має чудову репутацію виробника ефективних сонцезахисних засобів. Також Мішель каже, що цей SPF був сертифікований 2 окремими лабораторіями в Кореї та Іспанії. Саме тестування в 2 різних лабораторіях стало одним із способів отримання надійного рейтингу SPF після минулих скандалів з корейськими SPF засобами.

Якщо вам цікаво, ось такі результати тестування наводить бренд Beauty of Joseon на своєму офіційному сайті:

[SPF]
Korean Lab : 52.5±5.8
Spain Lab : 63.1±0.6

[PA]
Korean Lab : UVA PF 16.1±2.4 P++++
Spain Lab : UVA PF 19 P++++

Як бачимо, твердження SPF 50+ та чотири плюси за системою PA+ наведені, і це чудово:)

У складі 4 сонцезахисні фільтри відповідно до INCIDecoder:

  • Ethylhexyl Triazone (Uvinul T 150) - сонцезахисний засіб (хімічний) нового покоління (недоступний у США через складність погодження нових фільтрів з FDA), який забезпечує найвищу фотостабільність поглинання з усіх доступних сьогодні фільтрів UVB. Його можна використовувати до 5% у всьому світі, за винятком США.
  • DHHB (Uvinul A Plus) – сонцезахисний засіб (хімічний) нового покоління (недоступний у США через складність погодження нових фільтрів з FDA), розроблений для високого захисту від UVA; фотостабільний.
  • Diethylhexyl Butamido Triazone - жиророзчинний сонцезахисний засіб (хімічний), який діє у низьких концентрацій для досягнення високого захисту.
  • MBBT (Tinosorb M) - гібридний сонцезахисний засіб нового покоління з широким спектром дії та високою фотостабільністю.

Dr. Michelle Wong каже, що ці нові (20-річної давності) хімічні фільтри менш схильні до поглинання через шкіру. Якщо це так, то це просто чудові новини:)

До слова, Kolmar виробляє ряд інших популярних SPF засобів із схожим поєднанням хімічних фільтрів, про які - в кінці цього допису.

Ідеальний Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50+ PA ++++

Цей сонцезахисний крем виглядає як легкий крем для обличчя з гарними властивостями "розмазуватись" без зайвої тяганини по шкірі. Білий колір, запаху я не відчуваю, біля очей не подразнює.

Цікавий факт - бренд Beauty of Joseon рекомендує повторно наносити засіб так як ми звикли - кожних 2-3 години. Ось цитата із FAQ:

Q : How often should I reapply?
A : It is recommended to reapply every 2-3 hours.

Це цікаво, тому що я не вперше читаю в цьому клубі, що корейські сучасні санскріни можна наносити раз в 6 годин. Можливо справді є такі санскріни, детально про них не читала.

Фініш - це те, що на мою думку визначає чи складуться в мене гарні стосунки із санскріном, чи ми будемо прощатись після 1 тюбика:)

Фініш такий як від крему для обличчя - тобто я взагалі не відчуваю його.

Для порівняння, американські олдскульні хімічні фільтри (я пробувала тільки 1 американський санскрін від Paula's Choice) хоч і лягають непомітно, але жирність вони дають, та й під очима трішки пощипує при нанесенні.

Сподіваюсь, відео завантажиться і ви оціните вигляд - на лівій половині руки нема санскріну, на правій є.

Я дуже задоволена!

Dr. Michelle Wong з Lab Muffin Beauty Science у своєму квітневому дописі 2023 року, як експерт із хімічних сонцезахисних засобів, рекомендує такі сонцезахисні креми на додаток до Beauty of Joseon:

  • ROUND LAB Birch Juice Moisturizing Sun Cream SPF 50+ PA++++ (Мішель пише, що цей схожий на Beauty of Joseon, але трішки більш зволожуючий);
  • SKIN1004 Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum SPF 50 PA++++ (Мішель пише, що цей засіб також виробляє Kolmar і це найлегша версія 4-інгредієнтної формули Kolmar);
  • BENTON Skin Fit Mineral Sun Cream SPF 50+ PA++++ (Мішель пише, їй не щастить із фізичними фільтрами, і що це її фаворит серед фізичних сонцезахисних засобів; я планую взяти такий бабусі);
  • JUMISO Waterfull Hyaluronic Sunscreen (має змішані сонцезахисні фільтри).

Також додам, що Kolmar виробляє ще й такі санскріни, які оглядала Мішель:

  • Mary & May Cica Soothing Sun Cream SPF50+ PA++++ (Мішель у дописі 2020 року писала, що цей схожий на Beauty of Joseon, однак останній фокусується на рисі, а Mary & May - на Центелі);
  • Isntree Hyaluronic Acid Watery Sun Gel SPF 50+ PA++++ (Мішель у дописі 2020 року писала, що цей має трохи важчу текстуру в порівнянні із іншими корейськими санскрінами).
  • INNISFREE INTENSIVE LONG-LASTING SUNSCREEN EX SPF 50+ PA++++ (водостійкий, рекомендується для активного водного відпочинку).

Я обов'язково спробую інші зі списку, почну із ROUND LAB та фізичного BENTON.