Strange Love

Вітаміни для волосся, що зупинили випадіння

Вітаміни для волосся, що зупинили випадіння
Вітаміни для волосся, що зупинили випадіння

Тоді ж вкінці 2020 мої батьки відпочивали в Єгипті, тому я попросила маму придбати мені відомі вітаміни PANTOGAR (Пантогар) (вони ж Пантовігар чи Pantovigar). Справа в тому, що цей комплекс родом з Єгипту, хоч і виробляє його німецька компанія Merz. Вартість пачки в аптеках Хургади - 5-7$, в той час, як у нас ця добавка вартує 400-500 грн.

Згідно з інструкцією, потрібно вживати 3 капсули на день, я почала з двох, згодом перейшла взагалі на одну в день. Ніяких побічних реакцій вітаміни не викликали, шлунок не болів, тошноти не було.

Якщо ви читаєте відгук про засоби проти випадіння або стимуляції росту, і автор запевняє вас, що вже через 2 тижні побачив результати (нові волоски, +2см а день чи повне припинення випадіння), варто закрити вкладку та більше ніколи не читати відгуки цієї людини. Бо дива не буває. Перші зміни я побачила не раніше, ніж за 2 місяці регулярного прийому. І то лише ерез те, що стала рідше чистити щітку для волосся.

Істотні зміни настали десь на 4-5 місяць з початку прийому. Випадіння справді запинилося. І стік у ванній перестав забиватися після кожного миття голови.

А от якогось феноменально швидкого росту я не побачила. Як було 1.2см в місяць, так приблизно і залишилися.

На стан шкіри Пантогар ніяк не вплинув, але нігті укріпив та значно пришвидшив їхній ріст. Проте для мене це швидше мінус, бо доводилося робити манікюр чи не кожного тижня.

Як людина з хронічним бажання написання відгуків, я сфотографувала свої залисини на початку шляху. А згодом порівняла результати 5-місячного вживання. Лінія росту не змінилася дуже кардинально, як після пересадки, проте просунулася на 5-7мм та стала значно густішою.

На голові з'явилися сотні нових волосків, які стирчали, як антени.

Комплекс Пантогар довів свою ефективність, тому я повторила покупку через знайомих, які відпочивали в Єгипті. Купувати в Україні за значно вищою ціною я не бачу сенсу, проте якщо у вас справді серйозні проблеми з випадінням, не жалійте коштів, комплекс справді хороший.