A.

The Ordinary Retinol 0,5% in Squalane

The Ordinary Retinol 0,5% in Squalane

Як не дивно, мій перший засіб із сімейства ретиноїдів був від The Ordinary. Компанія популяризувала прості дієві косметичні формули через вдалий опис засобів без зайвої води в назві та гарні ціни.

Оскільки я боялась подразнення, вирішила почати із концентрації 0,5%, а не 1%.

Спойлер: мені не сподобалась формула та я не побачила ніяких змін. Але мені було тільки 24 роки, мімічних зморшок не було, тому за другим критерієм важко зараз оцінити цей засіб.

Теоретично, дослідження кажуть, що ця концентрація працює із ознаками старіння. Стосовно найпопулярніших концентрацій ретинолу 1%, 0,5%, 0,2% є адекватні клінічні дослідження (адекватні - це рандомізовані подвійно-сліпі, а також бажано, але не обов'язково, без фінансування виробників косметики).

Тому заявам виробника про боротьбу із ознаками старіння можна вірити:)

Моя особиста проблема з цим засобом полягала у його формулі. Сквалан дуже гарний інгредієнт, адже його можна знайти навіть в нашій шкірі. Також я оцінила, що виробник пропонує цей засіб у формулі без води для забезпечення стабільності ретинолу (принаймні протягом 3 місяців та при зберіганні в холодильнику).

Але мені не сподобались відчуття після нанесення засобу:) Я не люблю олійні формули, а цей засіб саме такий - відчувається на шкірі як олійка, яка не вбирається шкірою і не зрозуміло як на цей шар ще зверху намазати крем і лягти спати, щоб на постілі не залишилось плям (на сайті виробник рекомендує "закривати" (seal) сироватку кремом.

Тому, якщо ви використовуєте олії в догляді за обличчям, вам має сподобатись ця формула. До речі, жодного подразнення чи лущення шкіри я не відчула. Думаю, слід дякувати сквалану та іншим інгредієнтам у формулі.

Ось і склад:

  • Squalane;
  • Caprylic/Capric Triglyceride;
  • Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil;
  • Retinol;
  • Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit Extract;
  • Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract;
  • Hydroxymethoxyphenyl Decanone;
  • BHT.

Я особисто люблю ретиноїди в гелях та кремах, тому така формула мені не підійшла. Я думаю, що було б дуже круто, якби бренд пропонував ретиноїди в безолійних формулах.

Загалом, вважаю, що це гарний засіб для знайомства з ретиноїдами і звикання шкіри до них, якщо вам підходить олійна формула.