🪽Kate Rina🪽

Третиноїн : геніальний лайфхак від зморшок і прищів!

Третиноїн : геніальний лайфхак від зморшок і прищів!

Все почалося з того як я подивилась передачу BBC про шкіру і омолодження, там йшла мова по те, що ретиноїди доказово працюють і не тількі на поверхні шкірі , а й в її глибоких шарах ! Третиноїн - один з найпоширеніших ретиноїдів, тобто похідних вітаміну А. Це аптечна мазь і купити її можна в інтернеті!

Ретиноїди уповільнюють ріст та дозрівання клітин шкіри та сальних залоз. Від цього знижується утворення шкірного сала і запобігає закупорці фолікула злущеними роговими лусочками. Таким чином третиноїн прибире прищі, звузить пори, зменшить жирний блиск і розгладить зморшки ! Мазь третиноїн перебудовує шкіру повністю!

Шкіра лущитиметься! Вона буде злазити пластівцями, як після пілінгу з високим відсотком кислот. У мене шкіра лущилася майже 5! тижнів. Особливо зона під губами.

До кінця п'ятого тижня я помітила, що я не маю жодного прищу! Такого ніколи не було! У мене раніше завжди, періодично були прищи!

Третиноїн : геніальний лайфхак від зморшок і прищів!

❗️Хочу відразу попередити - як тільки почали користуватися третиноїном - відразу купуйте сонцезахисний засіб. Не менше 20-30 spf, а краще 50. Мастимося санскрином навіть удома! Шкіра стане дуже чутливою до ультрафіолету, без захисту можуть вилізти пігментні плями!

❗️Якщо Ви вагітні, плануєте вагітність найближчим часом , годуєте грудьми – цей засіб Вам застосовувати категорично НЕ МОЖНА

Крем із третиноїном потрібно наносити один раз на день, на ніч.
Потрібна буквально горошинка( не перебільшуйте , краще менше нанести )
Він не жирний абсолютно, білий, трохи перламутрового кольору. Вбирається моментально!
Ще один важливий момент. Засіб потрібно наносити на чисту шкіру. Тобто вмилися ввечері, чекаємо як мінімум 30 хвилин, щоб волога, яка при вмиванні залишилася в порах випарувалася, тільки потім наносимо трохи засобу тонким шаром на все обличчя (тільки не на зону під очима). Це важливо нанести тільки на суху чисту шкіру. Волога в шкірі завадить активності третиноїну. Потім поверх наношу нейтральний зволожуючий крем , можно наносити сендвічем крем-третиноїн -крем!

❗️Теж важливий момент. Потрібно, щоб шкіра звикла до третиноїну. Тому не створюйте собі проблем та привчайте її поступово. Є кілька концентрацій третиноїну - 0,25%, 0,05%, 0,1%( я поки що на мінімальній концентрації)

Ви набагато прискорите регенерацію шкіри, якщо допоможете третиноїну. Всі ці лущення, відмерлі частинки шкіри сходитимуть швидше, шкіра оновиться краще якщо робити мʼякий пілінг( не скраби) !
Щодо зволоження. Зволожуйте вранці шкіру , кремчик . Якщо є можливість і протягом дня. Пийте більше води.
Якщо шкіра червона і сильно лущиться, зробіть перерву. А також не приймайте вітаміни, БАДИ з вітаміном А, інакше загрожує передозування вітаміном.

Після відміни препарату хтось пише, що все поступово повернулося, хтось — що шкіра залишилася такою самою, як і під час застосування. Я не знаю, поки не скасовувала.

🩵Перший видимий еффект через місяць (далі - краще): гладкіша текстура шкіри, зменшені пори, врегульоване жировиділення на Т-зоні, підвищена пружність, більш рівний тон шкіри, зменшена пігментація, ретинолове «сяйво» здорової шкіри та відповідне видиме розгладжування дрібних зморшок і глибокі стають менш помітними!🩵

З віком наша шкіра стоншується саме тому, що базальні клітини поступово відмирають. Стимуляція їхнього зростання оновлює шкіру зсередини: ростуть молоді, здорові клітини, а поверхневі шари шкіри активно відлущуються. Фактично зморшки просто стираються з обличчя. Крім цього третиноїн блокує вплив ферментів, які руйнують колаген і еластин, і стимулює вироблення гіалуронової кислоти — природного зволожувача.

В усіх кремах , сироватках де є ретинол не буде такого ефекту , тому що там замала концентрація!