Людмила

Зміцнювальний лосьон для тіла з скваланом Bielenda Vege Mama Balm

Зміцнювальний лосьон для тіла з скваланом Bielenda Vege Mama Balm

Я шукала інгредієнт, що буде мати превентивний ефект на шкіру тіла, буде запорукою більш вагомого результату, ніж тимчасове зволоження, але не знаходила нічого доказового (AHA, ретаналь, достатня кількість гіалуронки чи ніацинаміду). Все вирішив випадок.

Спочатку я спробувала крем для обличчя з скваланом коли шукала заміну крему "після ретиналю" Noreva Laboratoires Exfoliac Cream Reparatrice https://club.makeup.com.ua/post/3422/ Мені попалася на очі зволожувальна емульсія Avene Tolerance, в якій гідроліпідний баланс відновлювали за рахунок сквалану. Моїй радості не було меж - не жирнить, не забиває пори, некомедогенний, гарні відгуки, - беру! Але цей експеримент не зайшов - мені після ретинолу такої емульсії не вистачало для зволоження, шкіра була як пергамент, схоже був пошкоджений ліпідний бар'єр і прищики спочатку пройшли зовсім, а потім де не де з'являлися знов, при тому що ретиналь той самий. Тому я вимазала цей крем з скваланом на тіло, і ефект був феноменальний!

В чому ж його секрет? В нашій шкірі виробляється ліпід сквален, який відіграє важливу роль у підтримці шкірного бар'єру, але з віком його виробляється менше, і це призводить до сухості шкіри. В косметиці використовують його стабілізований варіант - сквалан. На даний момент вивчають anti-age властивості сквалану - навіть є дослідження на Pubmed, але механізм ще не вивчений, ще розбираються як його задіяти краще

Я шукала крем для тіла з скваланом по фільтрах Makeup і натрапила на цей лосьон. Виробник позиціонує його як крем для жінок при надії, тому він не має містити шкідливих інгредієнтів і сильного парфюму, - подумала я. І забігаючи наперед - очікування виправдалися

Склад: Aqua (Water), Glycerin, Squalane, Ethylhexyl Stearate, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Glyceryl Stearate SE, Propanediol, Cetearyl Alcohol, Isododecane, Hydrogenated Tetradecenyl / Methylpentadecene, Fucus Vesiculosus Extract, Calophyllum Inophyllum Seed Oil, Centella Asiatica Extract, Panthenol , Allantoin, Potassium Cetyl Phosphate, Sodium Stearoyl Glutamate, Sodium Polyacrylate, Propylene Glycol, Tocopherol, Beta-Sitosterol, Squalene, Ascorbyl Palmitate, Glycine Soja (Soybean) Oil, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Parfum (Fragrance)

Не містить триетаноламіну та консервантів з подразнюючим ефектом, зірки косметологів гліцерин і сквалан на 2 і 3 місці, а не в кінці списку, парфюм йде останнім - можна ризикнути!

Плюси переважають

+ Має доказову базу

+ Легка консистенція, гарно вбирається, не залишає плівочки

+ Тонкий аромат - щось на тему лаванди, але аромат тонкий, мені нагадує засіб з якогось готелю у відпустці

+ Прибрав шелушіння на гомілках

+ Після цього лосьону мінеральний SPF, який виявився загустим, лягає без розводів і не скочується

+ Шкіра виглядає більш живою

+ Потенційний anti-age ефект (це питання ще вивчається)

Мінусів я не знайшла :) Хіба що банка 200мл досить велика, і немає мініатюри, щоб возити всюди з собою :)