30% азелаїнова кислота, або кращій домашній пілінг

30% азелаїнова кислота, або кращій домашній пілінг

Моя перша проба зайнятись доглядом за шкірою не включала в себе інформацію, що треба дивитись не тільки на назву кислот (яку я побачила в рілсах і вирішила що треба брати), але і на їх концентрацію. Підхід так собі, але таким чином в мене з'явилась 30% кислота, що в теорії повинна була позбавити від плямок постакне.

Так як треба тестити - з вірою що моя шкіра доволі витривала я вирішила що кислоти це справа щоденна, проте на 3 день вона все ж не витримала та почала лущітись. Причина на той момент не була зрозуміла, проте якщо робити декілька днів перерви - можна було користуватись знов.

З плюсів - тон шкіри покращівся. З мінусів - десь точно було щось не те, тому що лущітись шкіра не повинна.

Потім я побачила анонс прямого ефіру про кислоти одного косметолога з Одеси, задала питання і як виявилось, що в мене надто великий відсоток азелаїнової кислоти і такими можна користуватись тільки у спеціаліста і не дай боже вдома. Ситуація неприємна звісно) викидати баночку не хотілось, тому з розумінням, що підбираю засоби я поки кепсько - вирішила дійсно піти до косметолога. Яке було здивування, коли почула зовсім альтернативну думку, що це класна річ для домашнього догляду, але треба робити максимум раз на тиждень і обов'язково закривати кремом (і саме на вечірній догляд за обличчям)

В мене сивородка APIS Professional Glyco TerApis Azelaic Acid 30%: гарна по ціні і дуже робоча. Використовувати можна раз на тиждень і особисто я бачу покращення вже на наступний день 😊 що дуже і дуже радує. З такою періодичністю для конкретного результату потрібно більше часу, але це того вартує) Дуже рекомендую спробувати

UPD

Як я потім дізналась з курсу по косметології: такі засоби треба змивати прохолодною водою через вказаний на баночці час (здається 3 хвилини), тому що я з вірою в кращій результат алишала на ніч і куратор була в шоці від такої інформації, бо в мене могла почати лізти шкіра чи щось в такому дусі 😅