Все про накладні вії
Поговоримо, які бувають, як краще клеїти та декотрі нюанси - поради з мого досвіду!
Всім привіт! Не смійтесь ! Але ні, смійтесь! Це ж так прикольно знайти стару фотографію, яка тут же надихнула на створення даного допису! В 12 років я дуже хотіла накладні вії, але зовсім не знала як і до чого... Тож, виготовила з паперу та приліпила на слюну [ахаха, наш з вами секрет!]. Ну ж красуня, що скажете?
А тепер серйозно...
Звісно, я вже багато чого перепробувала і маю доволі великий багаж знань в даній сфері. Ні для кого не секрет, що я самоучка. Так, проходила онлайн-курс по візажу (Німеччина, велись англійською мовою), але він був націлений більше на підготовку шкіри перед макіяжем, за що я дуже вдячна своїй викладачці. Був, звичайно, розділ про накладні вії, але поки ви самі не залізете собі чи клієнтам в око - нічого не получиться! [ніхто не пострадав, якщо що]
Перейдем до діла. Якими бувають накладні вії?
На даний момент відомі стрічкові (багаторазові), пучкові (одноразові) та магнітні (багаторазові). Я перепробувала практично усі та одразу скажу, що магнітні то кара божа, хто їх придумав? Точніше, тип "близнюки". Це коли є верхня та нижня частини, і вам потрібно вії верхньої повіки затиснути з обох сторін... Чесно, це дуже страшно. Воно щолкало, я чуть собі в око не заїхала, поки пробувала... І їх практично неможливо зафіксувати біля лінії росту вій. Тож, цей варіант вам точно не потрібен. Інша справа - магнітні з лайнером. Але чесно признаюсь, це єдине, що не пробувала в своєму косметичному житті, адже мене цілком влаштовує робота з клеєм, а стрілки не завжди потрібні.
На сьогоднішній день у мене є кілька стрічкових багаторахових (різних брендів, це просто коробка від Зідії зручна), а також стрічкові - власне від Зідії, бо вони справді найбільш якісні з усіх, які мені зустрічались.
Зараз я детальніше розкажу нюанси про кожен тип та покажу приклади.
Пучкові вії
Почнемо з них, бо тут хоч і більше мороки, але коли навчитись, то це взагалі суперпросто. Я маю досвід роботи з клієнтами (була візажистом Ukrainian Fashion Week у 2021 році, потім робила макіяжі знайомим та навіть маминим подругам з роботи). Так ось, клеїти пучкові вії комусь - це значно легше, чим собі! По-перше - ви здалека бачите ситуацію на оці, по-друге не викручуєте собі руки з одним цим пучком.
Зі стрічковими (суцільними) справді в даному випадку гірше, адже вони будуть менш еластичними (хоч є м'ягенькі, але це не завжди всім комфортно) та можуть гризти десь куточок ока. Плюс у кожного різна форма та довжина, тому слід буде підрізати, корегувати і морочитись. Тому пучкові тут мають мегаперевагу - ви наче з цеглинок самі вибудовуєте те, що вам чи клієнту потрібно. Виглядають натурально, легко можна скорегувати один пучок, якщо відчуваєте дискомфорт та ідеально підходять як для денного, так і для вечірнього макіяжів.
І ще трішки про пучкові вії
Зазвичай я наношу їх пінцетом (зі стрічки знімаю також лише пінцетом, бо вони дуже тендітні), а для корегування можу використовувати пальці, але це рідко. Основна складність тут полягає у виборі довжини та кількості шарів. Ні для кого не секрет, що пучкові вії можна нашаровувати поверхами та робити гарний ефект погляду лисички. За бажанням клієнта можна наносити на всю протяжність лінії росту вій, але зазвичай це до середини ока, адже внутрішній куточок у нас більш чутливий. Там може щось чухатись, викликати дискомфорт, проте є доволі короткі війки власне для заповнення внутрішнього куточку.
З брендів я рекомендую поки тільки Zidia. По-перше, це наш виробник, по-друге вони дуже комфортні, м'якенькі та не колючі порівняно з Ibra. Ну і по-третє - у них велетенський вибір пучкових вій (мають і стрічкові) різних форм та довжин. Тут ви вже обираєте самі, які вам більше личать чи з якими вам легше працювати. У мене є класичні тонкі 10D, так і більш пишні 20D у формі хвостику ластівки (власне такі використала на попередньому фото).
Поїхали про стрічкові вії
Як бачите - у моєму арсеналі різні виробники. Це і з АліЕкспресу, і від Bless Beauty, і Zidia та ще якісь, які вже не пам'ятаю. Їх перевага над пучковими в простоті та швидкості нанесення. Так, клей наніс, подмухав і приклеїв. Але це також не все так просто, як здається на словах))))
По-перше, слід підібрати форму. Вони всі надзвичайно різні: на картинці може бути одне, а по факту - друге. Дуже часто я замовляла пишні, а вони були коротшими за мої вії та виглядали мегасмішно. Наприклад, зараз мені подобаються не такі набиті та трішки проріджені з волосками в перехресні сторони (як от друга та третя пара зверху). Нижче також додаю окремо фотографії, де гарно видно розташування.
Стрічкові вії для мене як порядок денний в креативних макіяжах. Без них око не буде виразним, проте якщо не розібратись, які клеїти - також можуть бути смішарики та циркачелли.
Геометрія і страшна математика
Перш за все я ніколи не клею їх на всю довжину. Обрізаю з "задньої" частини та умовно не приближаю їх вплотну до внутрішнього куточка. В запасі завжди є хоча б з пушечку мізинця. Під час приклейки я все одно їх ще зсуваю подалі від внутрішного куточка та деколи вихожу ну зооовсім трішечки за межі зовнішньої лінії, щоб ще візуально видовжити око.
Приклади
Таким чином це виглядає не штучно та око не біситься з дискомфорту. Звичайно ж перед приклейкою я підкручую вії курлером та гарно промальовую вії хоча б одним шаром туші (до речі, це саме стосується і пучкових вій).
Кутові або фрагментарні стрічкові вії
Ну, тут я включила самодіяльність та фантазію, тож почала обрізати занадто пишні стрічкові вії (декотрі виробники уже роблять такі вії окремо). З Алі мені прийшли ну такі просто коні, що я засміялась і не знала, що робити з цілим лотом. Але я знайшла рішення і просто собі відрізала фрагмент, при чому не ззаду, а спереду (тааак, вони надто пишно-пушисті). В мене получились суперзручні накладні вії для любого макіяжу з підкресленням погляду. Ходіть, покажу, як я це роблю)))
Нанесення
В них ще на диво зручний вигин, який легко приклеювати. Отож, я просто доліплюю їх до зовнішнього куточка ока і вони підкрелюють, візуально видовжують та виручають в любих ситуаціях.
Приклад та нюанси
В даному макіяжі я власне і використала цей смиксик. Але, є одне але. Щоб стрічкові вії - чи то на всю лінію росту вій, чи фрагментарно, - виглядали не як "неприший кобилі хвіст", а одним цілим з оком, є певні лайфхаки та правила.
Перше, і не дуже приємне - треба промальовувати лінію росту вій верхньої повіки з внутрішньої сторони. Берете, вивертаєте трохи і гарно проходитесь м'ягеньким каялом (чорним або темно-коричневим). Або якщо боляче чи незвично, можете прикласти олівчик, закрити око та постаратись відчути цю лінію. Зазвичай я роблю різними способами, бо деколи око більш чутливе, деколи - менш. Тут не вгадаєш.
Друге - з'єднати темними тінями/чорною підводкою лінію "розриву" - там, де закінчується стрічкова вія. Або заздалегіть відміряйте, до якого місця вам потрібно промалювати, або вже після приклейки вії підкорегуєте ділянку тонким пензликом. В іншому випадку поверніться до попереднього абзацу та перегляньте фото, де просто приклеєна вія без макіяжу. Там видно, де стрічка закінчується.
Ну і в цифрі 3 є щось магічне, тож напишу. Третє ! Це клей. Я завжди користуюсь білим, який потім висихає та стає прозорим. Чорним ніколи не користувалась. І один час навіть використовувала звичайний ПВА [ахаха, на сьогодні вже забагато секретів!]. Він і тримає добре, і не пече мені око, не викликав ніякої алергії чи реакції. Отако))) Серед улюбленого зараз це Ессенс із пензликовим аплікатором. Швидко, легко та зручно як для пучкових, так і стрічкових вій. А до того мене цілком влаштовував в тюбику (також прикріплюю в товарах), але він може витікати. В тому-то його незручність - без "дозатора" з виливатором)))
Дякую за увагу!
Сподіваюсь, допис був корисним. Буду чекати ваших лайків та, можливо, питань в коментарях! Всім гарного дня та красивих війок!
Коментарі (0)