Blondie_rs

Історія моєї шкіри: Частина 1 (2012-2019 рр.)

Історія моєї шкіри: Частина 1 (2012-2019 рр.)

Нарешті я зібрала уйму матеріалу, перерила всі фотографії та проаналізувала безліч спогадів. І ось прийшов час поділитись своїм довжеленним досвідом, як я зрозуміла свою шкіру раз і назавжди. Цей шлях був тернистим і з масою непорозумінь: жирність, посушливість та навіть інфекція. Цей розділ буде насичений інформацією про стан моєї шкіри та про те, як я не розуміла зовсім базових її потреб. Скажімо - придумувала собі неіснуючі страшилки, які погіршували стан обличчя.

Я беру відрізок від 2012 до 2019 року, адже за цей час я мала зовсім трііішечки доглядових банок, а у 2019 році відзначаю першу спробу до розуміння своєї шкіри (але все ж ще не прорив).

Хммм, мені можна писати в науковому стилі, чи все ж старатись романтизувати? Гаразд, спробую, а там - як получиться 😁

В дитинстві я лиш пригадую, що мала прищики на щоках, які, можливо, випригували через мою любов до шоколаду. Але вони пройшли швидко та шкіра завжди виглядала як пушистий персик.

Отож, 2012-2013 у мене припадає на початок гормональних змін... Мутація голосу, нові проблеми маленької дівчинки, яка формується та буде ставати жінкою. Зазвичай в 12-13 років можуть починатись висипки. Але, як не дивно, з початком менструального циклу моя шкіра по суті не змінилась: гладенька, без прищиків та видимої сухості чи жирності. Що там мені було потрібно - вмитись водою, десь колись тишком-нишком таємно викрасти у мами блиск для губ і все - красуня! В своїй косметичці я мала бальзам від Нівейки з вишнею, але й про нього я зазвичай забувала.

А тут почалось... Прищі по всьому лобі, на скронях та до вилиць. Найбільш рясно висипало в центральній частині лобу, а я ще підсилювала цей ефект нігтиками та ковирянням. Ай-ай-ай, сказала би я собі тодішній. За порадою батьків я деколи протирала обличчя спиртом, мила господарським милом... Які ужаси... Також вподобала собі скрабик від Чистої лінії з кісточками абрикосу, а воно ще більше травмувало бідну шкіру та розносило інфекцію....

Десь з літа 2014 починаю цікавитись косметикою Avon, але акцентую увагу на парфумах. А прищі... (розмірковувала) Прищі самі пройдуть, бо то такий вік... "Ага!" - сказала би я собі знову сарказмом... Восени того ж 2014 року починаю користуватись косметикою Ruby Rose - пудра (яка гарненько забивала мені пори), тіні та якийсь там олівчик ноу нейм. А у Ейвоні почала скупляти 50 відтінків рожевих помад.

В 2015 від мами під ялинку я отримала квадро-тіні від Мейбеллін і почала проявляти інтерес саме до цього бренду. Але далі мені було не до прищів. Почала вишукувати тональний крем у Avon, але згодом вихопила Affinitone від Maybelline та тішилась, що нарешті знайшла світлий відтінок! І диво настало неочікувано. Я купила свій перший крем від прищів Eveline Pure control. Так, він наче підсушував шкіру, але допомагав базово прибрати почервоніння та загоїти роздратоване обличчя. Також до пари я собі взяла на пробу матуючий крем від Avon з насінням чіа (баночка така ж, як у прикріплених товарах, але це не саме цей крем; такого вже давно нема). Подобався, трішки прибирав жирність, але користувалась рідко від непривички до такої рутини.

Стан моєї шкіри хиткий. Eveline Pure Control знатно прибирає прищики, але користуюсь ним рідко - хіба коли аж лоб пік від почервонінь. Тому по фотографіям я визначила, що прищики то були, то трішки загоювались завдяки крему. Пробую різні умивалки та маски від Garnier та не закриваю нічим зволожуючим після користування ними. Починаю вважати, що у мене жирний тип шкіри (звісно, в цьому віці підвищена секреція, але це не означає, що потрібно давати ВСЕматуючі засоби. Потреба то була у балансі). Можливо, ви уже без спойлерів здогадались, що я її таки висушу аж до шелушінь. Ох, та молодість....

Починаю далі скуповувати декоративну косметику, наношу тональний пальцями, люблю все матувати та припудрювати улюбленою Affinitone від Maybelline. Шкіра належним чином не очищувалась (вода, мило, міцелярка), почались забиватись пори, з`являтись перші чорні точки. Мама прикупила мені хороший тонік від Ziaja з календулою (упаковка була оранжевою, не знаю, чи це такі ж в новому дизайні - прикріпила), а я в свою чергу почала захоплюватись праймерами під макіяж. Придбала Baby Skin від Мейбеллін. Він класно пом`якшував шкіру, трішки ретушував та матував зону навколо носа та лоб, але оцінити його властивості сповна я не могла.

Далі засушую шкіру матуючим тональним Maybelline Fit Me, пудрами та сухою корекцією. Стан впродовж року задовільний. Влітку знайомлюсь із глиняними масками L`Oreal і далі не даю зволоження після процедур. Починаю шукати чарівні палички та липкі маски від чорних цяток, які потім віддираєш разом з обличчям. Видавлюю прищі, все чухаю. В серпні згадую за святий крем від вугрів Eveline та швиденько його замовляю на любимому Мейкапі. Дякуючи особистому кабінету я полегшила свої пошуки продуктів, якими я користувалась, адже більшість продукції я брала саме тут.

Далі замовляю ще дві бази під макіяж (думаючи, що вони вирішать усі мої проблеми) від Мейбеллін Master Prime 10 (для мінімалізації пор) та 20 (рожева підсвічуюча). Борюсь із забитими порами та псевдо-жирною шкірою. В кінці року виграю набір догляду від L`Oreal з пелюстками троянди (молочко одразу віддала, бо не мій формат, скраб полюбила, а тонік також був дуже освіжаючим та приємним). Єдине що я через пару років знову повторю тонік, але виробник або поміняв за той час склад, або я все ж таки не той взяла і не знаю, чи вірний відзначила у прикріплених продуктах - він страшно віддавав спиртом та пік обличчя, не так гарно очищував...

Продовжую скуповувати декоративку, вчусь малювати стрілки. У доглядовій косметичці продукти все ті ж: міцелярка, тонік Ziaja, антибактеріальний крем Eveline, кілька глиняних масок та праймерів і крем... Niveа, який доволі обширного призначення, краще для рук, але я вирішила, що він і для обличчя піде (на щоки, де вже почались перші ознаки посушливості).

Восени купую тональні засоби - повторюю Fit Me та беру на пробу Top Face Instyle, який відіграє не кращу роль (плотний та відчутний на обличчі, а без гарної підготовки шкіри це взагалі катастрофа). Звичайно ж, тональні засоби я не використовувала в такій кількості, як зараз. Давала одну-дві помпи та розподіляла пальчиком по обличчу.

А що ж таке страшне трапилось в кінці року? На фото ви можете побачити початок інфекційного захворювання шкіри (появились наче вибоїни чи ями на обличчі) та фото в процесі лікування (такі червоно-жовті великі плями по щокам та підборіддю). Я поїхала в Польщу по програмі обміну досвідом між музикантами на 3 тижні. І в кімнаті жило 6 дівчат, а душ один (уявляєте, які черги?). Я прихворіла, лежала два дні з температурою (організм дуже ослабився), почала відходити і, напевне, нечайно скористалась чиїмось рушничком... Спочатку появились невеликі прищики з водою, які пекли. Я пішла, вмилась з милом... Але нічого не могло помогти з того, що було у мене з собою. Через добу після фотографії я опинилась вдома та пішла до дерматолога. Вона відразу вимовила якесь дуже мудре слово з назвою інфекції та приписала негайне лікування: припікання спиртом, а після вивітрення - наносити тетрациклінову мазь. І ніякої води! Ні в якому разі казала не мочити! (тому то й в мене інфекція гарно почала розноситись далі по щокам...). Пекло несамовито, але мазь надзвичайно добре помогла і за три-чотири тижні тих мук проблема повністю зникла без шрамів та любих слідів.

Знову берусь за усунення чорних точок масками, активно скрабую шкіру та давлю прищики нігтями... Влітку докуповую якийсь незрозумілий тонік-спрей від Революшн з коноплею, який страшно липнув і був безпорадним об`єктом. Далі користуюсь праймерами, купую зволожуючий тінт L`Oreal Nudista, який котився у всі боки та жовтив. Користування матуючими засобами у вересні призвели вже до більшої сухості шкіри на щоках та скронях, надмірної жирності в Т-зоні. І нарешті в кінці року я додумуюсь купити зволожуючий аква-флюїд від Лореаль "Геній зволоження". Але без живильного крему зимою на флюїді не протягнути з посушеною травмованою шкірою. Залишаю даний продукт на літо та переключаюсь на спасіння волосся, яке я висвітлила, і воно стало схожим на солому.

На цій нотці я зупиняюсь та готуватиму другу частину допису, в якій розповім про перший "переломний період" пошуків потрібних мені продуктів. Дякую за вашу увагу та приділений час на мій допис!

Далі буде... ))))