Євгенія 👩

Кохання, але не з першого погляду ❣️

Кохання, але не з першого погляду ❣️
Кохання, але не з першого погляду ❣️
Кохання, але не з першого погляду ❣️

Всім привіт✌️

Сьогодні свій допис хочу присвятити одній із найвдаліших покупок у моєму житті – фотоепілятору Philips Lumea Advanced.

  • Чому купила?

Була проблема врослого волосся, жахливого подразнення (до ран). Усі гомілки були густо усіяні чорними крапками. Кожне моє літо проходило в джинсах або довгих сукнях, у спеку під 40. Я вже мовчу про пляжний сезон, коли я просто не могла вдягнути купальник.

Вся ця "краса" мені дісталася від одноразових бритв, якими я користувалася щодня. Плюс до всього - волосся стало більш жорстким і зростаючим зі швидкістю світла, що ще більше посилювало проблему.

  • Чому не лазерна епіляція?

Перше куди я пішла – це на лазерну епіляцію. Не заглиблюватимуся, скажу коротко. На 5 сеансі я одержала опік і добре, що на пахві, так як досі залишився видимий шрам, хоча минуло вже близько 3 років.
Опік я лікувала досить довго, витратила на це чимало грошей і тому лазерка - це те, що я тепер завжди обходитиму 10 дорогою.

  • Philips Lumea

У той час, коли я страждала від свого врослого волосся - з кожної праски була реклама Philips Lumea, ну а я що? Як завжди жертва маркетингу).
Над покупкою думала десь пів року, тоді ще дуже мало було реальних відгуків і було складно зрозуміти чи дійсно він буде ефективним.
Зрештою, все-таки зважилася.
Мій фотоепілятор найпростіший з усіх Lumea, має всього одну насадку - для тіла. Користуюсь я їм десь 2,5 роки і ділюся враженнями👇

Фотоепілятор у мене з'явився на початку березня, а користуватися я ним стала десь ближче до червня).

По-перше - отриманий раніше опік, давав про себе знати, а по-друге - інструкція до фотоепілятора).

Інструкція - це ще той фільм жахів, там що не фраза, то "можна одержати опік", "можна травмувати шкіру", "гіперпігментація", "ускладнення для здоров'я очей", "алергія".

Коротше кажучи, таку бажану покупку я дуже боялася.
За фактом, можу сказати, що використання фотоепілятора - це цілком безпечний процес, але звичайно потрібно дотримуватися деяких правил, з якими можна ознайомитись в інтернеті або в тій самій інструкції.

З важливого, слід зазначити, що фотоепілятор підійде не для всіх:

  • Фотоепілятор працює на основі поглинання світлового імпульсу пігментом волосся. Волосся, яке містить темніший пігмент (меланін), зазвичай краще реагують на фотоепіляцію. Тому фотоепілятори можуть бути менш ефективними для волосся, яке має низьку концентрацію пігменту або зовсім не містить його.

Якщо говорити саме про мою модель, то виробник зазначає, що Lumea буде неефективним для світлого, сивого і рудого волосся.

Фотоепілятор у формі пістолета, корпус із пластику. Корпус виконаний досить якісно, ​​за весь час використання на ньому не з'явилося ні подряпин, ні сколів.
Фотоепілятор ергономічний, зручно лежить у руці, не ковзає під час використання. Зовсім не важкий і в міру компактний, його зручно брати з собою кудись у подорож).

У комплект входить:

  • Тканинна сумочка для зберігання.
  • Серветка з мікрофібри для протирання екрану.
  • Зарядний пристрій.
  • Знімна насадка.

Управління механічне та інтуїтивно зрозуміле. Всього на фотоепіляторі 2 кнопки:

  • Увімкнення/вимкнення. Ця ж кнопка відповідає і за вибір режиму.
  • Кнопка на рукояті, натискаючи яку з'являється світловий імпульс.

Перед фотоепіляцією бажано зробити скрабування або пілінг:

  • Це дозволяє світловому імпульсу фотоепілятора проникати глибше і ефективніше досягати кореневої зони волосся. Видалення відмерлих клітин також сприяє більш рівномірному розподілу світлового імпульсу, що може підвищити ефективність процедури.
  • Видалення відмерлих клітин та надлишків шкірного сала допомагає запобігти закупорці пор та виникнення запальних процесів, які можуть бути викликані світловими імпульсами.

Однак важливо відзначити, що скрабування краще робити за день до фотоепіляції, щоб шкіра встигла відновитися та заспокоїтися.

Також, необхідно повністю видалити волосся з оброблюваної зони.

  • Видаляти волосся можно будь-яким зручним для вас способом).
    Для мене найзручніше - бритва або воскові смужки.
    У випадку з бритвою – фотоепіляцію можна робити вже одразу після гоління.
    Якщо говорити про віск або шугаринг, то фотоепіляцію можна робити через день, знову ж таки, щоб зайво не травмувати шкіру.

Для використання фотоепілятора необхідно:

  • Надіти насадку
  • Вставити шнур в отвір приладу та вилку в розетку). Мій фотоепілятор працює тільки від мережі, у нових моделях є функція підзарядки. Мені такий варіант ок, шнур досить довгий і така епіляція не викликає жодного дискомфорту.
  • Увімкнути фотоепілятор та вибрати потужність.

Так як у мене епілятор тільки для тіла, то я використовую його тільки на ногах (гомілки/стегна), руки (до ліктя), пахви, класична зона бікіні (не глибоке). Бачила, що багато хто з цією насадкою видаляє і вусики на обличчі, але я цього звичайно ж боюся, через обіцяну сліпоту в інструкції🤣
Виробник рекомендує спочатку робити фотоепіляцію кожні 2 тижні, протягом 4 тижнів (тобто 2 рази на місяць). Після – процедура 1 раз на місяць. Я все робила згідно з цими рекомендаціями.
Перший раз використання я обрала найлегшу - 1 потужність (ну тому то боягузка). Звичайно, що воно не спрацювало, тому що 1 потужність - це для дуже делікатніх зон.
Зараз я вже знаю, що мені потрібні:

  • 5 потужність (найсильніша) для ніг і рук.
  • 4 - для пахв
  • 3-4 - для бікіні.

Вперше я приготувалася до гіршого, я була впевнена, що на мене чекає пекельний біль. Виявилося, що це зовсім не боляче і навіть не неприємно).

  • Відчуття легкого лоскотання і поколювання, навіть на високій потужності. Іноді, на зонах, де є якесь легке подразнення, може трошки запекти, але не критично і не до опіку.
  • Фотоепілятор шумить, типу пилососа, але не дуже голосно. У процесі натискання на кнопку відбувається світловий імпульс і це супроводжується клацанням. Мабуть, цей момент мене лякав найбільше🤣.
  • Сам світловий імпульс не дуже активний, не засліплює.

Після першого використання фотоепілятора, зрозуміла, що це зовсім не страшно, як розповідалося в інструкції).
Шкіра була на місці, ніяких опіків та алергій).

Перші використання, які потрібно було повторювати кожні 2 тижні, я не побачила жодного ефекту. Звичайно, я засмутилася і вже вирішила, що на мені він не спрацював і жити мені з врослим волоссям до кінця днів).

Зараз я вже знаю, що це був лише перший етап послаблення та зупинки росту волосся. Незважаючи на те, що візуально нічого не змінювалося, за фактом - ефект був, просто не видимий моєму оку).
Волоски послабшали і вже через 3 місяці регулярного використання я помітила результат.

  • Перший результат

Я не можу сказати, що я отримала "вау" ефект, але все одно була задоволена. По-перше волосся стало м'якше на всіх ділянках шкіри, а по-друге - його стало дійсно менше.

  • На руках волосся пішло, практично повністю
  • На ногах росло острівцями, десь шматочок гладкої шкіри, а десь були волоски. Ефект був 50/50.
  • Зона бікіні і пахви практично не змінилися, там було 90% волосків і лише 10% гладкої шкіри, але при цьому волоски стали м'якшими.

Вау ефект я отримала десь через 7-8 місяців регулярного використання:

  • Руки абсолютно гладкі.
  • Ноги - 95% гладкості та рідкісні (зовсім м'які, майже пушкові) волоски. Однак ці волоски відростають через 1 місяць і і на згині коліна, там, де я прибираю потужність фотоепілятора до 3, через розтяжки.
  • Пахви гладкі на 85%, все ж таки зустрічаються волосяні острівці).
  • Зона бікіні - це найгірший результат, волосся видалилося десь на 40% і коли волосся відростає - це виглядає як лишай).

Важливо відзначити, що шкіра на всіх ділянках абсолютно гладка протягом 1 місяця і вже через цей час на деяких зонах з'являються волоски, про які я розповіла вище.
Також важливо відзначити, що через 4 тижні на дотик відчувається легка щетина, проте волоски практично непомітні. Так триває до 6 тижнів. Після, вже з'являються видимі волоски, з якими потрібно боротися).

Мені такий ефект дуже подобається, це набагато краще за воск і шуггарінг, ну і тим більше бритву.
Звичайно, не краще, ніж лазерка, але як на мене, то ефект не поганий.

Звичайно, чим користуєшся фотоепілятором, тим яскравіше виражений ефект.


Щодо моєї проблеми

  • чорні крапки, вони ж вросле волосся - практично повністю пішлли). Я нескінченно цьому рада і нарешті можу одягати короткий одяг влітку і навіть купальник).
  • Я забула що таке подразнення, навіть незважаючи на те, що досі використовую бритву. Волоски стали м'якшими, а тому і полегшився процес гоління. Ну і плюс до всього, голюся я не частіше, ніж 1 раз на 1,5 місяці.
  • Після фотоепіляції шкіра завжди суха, тому потребує глибокого зволоження та заспокоєння. Сухість відчувається не більше 1-2 днів.
    Повторюся, що ніяких почервонінь та подразнень після фотоепілятора немає.

Я використовую пантенол, топікрем або батер від Fresh juice.

  • Щодо менструального циклу. Суто мої домисли, які не підтверджені науково). Під час місячних фотоепіляція викликає дискомфорт і навіть болючість. Також, я помітила, що якщо зробити фотоепіляцію за кілька днів до циклу та під час нього, то ефект буде гіршим.
    Найкращий ефект досягається, якщо робити фотоепіляцію через 7-10 днів після циклу).

Про розмітку.

  • Якщо ви тільки починаєте свій шлях фотоепіляції, то дуже раджу придбати білий олівець, найбюджетніший. Він потрібний для того, щоб робити розмітку, щоб не пропускати зони. Якщо пропустити зону, то волосяних острівців буде дуже багато і потім буде складно вирівняти результат. Фотоепілятор не бачить білі смужки, тому жодних алергій чи опіків).

* Бачила, що багато хто використовує мило і звичайно ж спробувала - це не гуд, краще олівець)

В інструкції вказано, що фотоепіляція ніг займає не більше 8 хвилин). Навіть після 2.5 років регулярного використання я не прийшла до такої швидкості)

  • 2 ноги повністю – 30-35 хвилин.
  • Пахви - 5 хвилин
  • Зона бікіні – 5 хвилин.

Що буде якщо пропусти процедуру?

Якщо пропустити 1 процедуру, то нічого не буде, але якщо 2, то помітите, як волоски до вас повертаються).
Ну і звичайно, якщо зробити процедуру пізніше на 5-7 днів, то також нічого страшного.
Раджу вести календарик з нагадалкою).

  • Фотоепілятор нагрівається. В процесі, часто доводиться вимикати його на пару хвилин, щоб він охолонув.
  • На "віконці" з'явилося безліч білих цяток. Воно й зрозуміло, що девайс зношується...Мінус у тому, що його потрібно замінювати лише в сервісному центрі, а забрати його можуть на невизначений термін. Вартість заміни від 3 грн (ціна ок, враховуючи вартість нового фотоепілятора).
  • На знімній насадці дуже швидко почало облушуватися хромоване напилення.
  • Буквально кілька днів тому побачила, що фотоепілятор став сам скидати потужність. Я виставляю 5, а він сам включає 1, тому думаю, що попереду на мене чекає серйозніша поломка, ніж цятки на "екрані").

Я задоволена фотоепілятором щодо ефекту майже на 100%. Зовсім не пошкодувала, що його купила).
Якщо вам, як і мені, не підходить лазерна епіляція, то раджу придивитися до фотоепілятора. Як на мене, то з волосянистістю він справляється краще, ніж альтернативні методи видалення волосся).

Дуже перепрошую за таку величезну кількість тексту, але хотілося зробити цей допис максимально корисним. Коли я його тільки купила, мені доводилося перекладати відгуки зарубіжних блогерів, щоб знайти відповіді на свої запитання🤣.
Дякую за увагу💕