Ya Yana

Знайомлюся з TOCOBO та керамідами

Знайомлюся з TOCOBO та керамідами

Для чого нам ті кераміди?

Кераміди не є незнайомцями для нашої шкіри, вони присутні в шарах епідермісу природним чином. Це такі ліпіди, що чіпляються один за одного, немов пазли. В результаті цього утворюється бар’єр, який не дає шкірі втрачати вологу.

Коли шкіра пошкоджується від агресивних компонентів у складі косметики, зовнішнього впливу чи сухості, варто поповнювати баланс цих ліпідів. І крем з керамідами впорається із цим як ніхто інший.

Ну, ми вже звикли, що в якийсь момент в медіа з’являється бренд, який просто неможливо не помічати. Бажання спробувати його росте в геометричній прогресії, так ще й дерматологи радять. Мене чіпляти на такі гачки довго не доводиться, тому починаємо знайомство.

Бренд є веганським, не тестується на тваринах, використовує сучасні формули та підходи, а також вже наробив шуму зі знаком плюс у корейському тіктоці.

Що там корисного всередині:

5-Multi Ceramide — комплекс керамідів, який формує ту саму захисну плівочку та не випускає вологу. Окрім того, він поповнює баланс поживних речовин, а також живить епідерміс.

Гіалуронова кислота із трьома різними молекулярними масами заповнює пустоти і примножує зволожувальну дію продукту.

Аромат. Букетик польових квітів і трав. Якщо романтизувати… А якщо конкретніше, то ромашковий відвар чи календула, щось типу того. Цей запах відчутний перші декілька секунд, на шкірі взагалі не чути.

Консистенція. На відео нижче гарно видно. Трошки густіша, ніж я очікувала, але наноситься дуже легко, буквально тане на шкірі.

Відчуття. Перші враження були не надто приємним. Можливо, це через нестерпну спеку надворі, але обличчя немов покрили плівкою. На підборідді зібралося озерце. Проступив легенький блиск, але шкіра не виглядала мов млинчик. Перші 5-7 хвилин хотілося вмитися і відчути свіжість. Але, пройшло ще хвилин 5 і шкіра подружилася з керамідами, які я їй підкинула.

Ефект. Шкіра дуже гладенька та зволожена, ніякого стягнення чи сухості протягом дня не відчувала. Текти крем більше не став, але я думаю, що його краще використовувати у нічному догляді, ніж на щодень, принаймні влітку. Можливо, я повернуся до нього взимку і поповню свою колекцію повнорозміркою. Фініш все ж трошки блискучий, але рівно стільки, скільки треба для ефекту здорової шкіри. Жирного блиску не утворилось. Гадаю, він може стати цілком комфортною базою під макіяж для сухої та зневодненої.

P. S. На відео шкіра може видатися трохи червоною, хочу сказати, що це не ефект від крему. Вона червоніє від доторку пальців, це її нормальний стан.