Blondie_rs

Електричні зубні щітки Phillips

Електричні зубні щітки Phillips

Привітики! Я виношувала цю ідею розповісти вам про свої ритуали по догляду за ротовою порожниною. І нарешті наважилась. Сьогодні піде мова про мої улюблені електричні щітки від Phillips!

Всього у нашій сім'ї їх було 7, а зараз 3; тож досвід користування у мене вже більше 10 років.

Моє перше знайомство з електричною щіткою було ще десь в 2008 році. Я тоді страшно не любила чистити зуби, бо була малою та не дуже розуміла важливості цієї справи. А від електричної щітки взагалі було страшно - а раптом зуби повипадають? Першим екземпляром у нас була від бренду Braun. Вагомою відмінністю від Phillips був інший тип рухомої голівки. Якщо звернути увагу на їхні насадки - вони круглі. Тож і система очищення у них роторна (робить кругові рухи). Вони менш ефективні порівняно з ультразвуковими вібраційними (система як у Philips, коли голівка робить непомітні для ока маятникові рухи). Роторні краще підходять для молочних та чутливих зубів, більш зручні для кривих, адже такими рухами та меншою голівкою вони проникають у важкодоступні місця. Хоча, це таке собі виправдання, бо я - володарка кривеньких та доволі чутливих зубів, і мені все одно вібраційна ультразвукова значно краща.

Потім у нас була перерва з купівлею електричних щіток, адже у Браун був надзвичайно слабенький акумулятор, і її деколи приходилось заряджати чи не щодня. У 2010х ми підсіли на Phillіps, але з часом вирішили ще спробувати щітку якогось китайського виробника Roboteez Sonic у кольорі "Pink Panther". Я не дуже хотіла цю підозрілу річ, але симпатичний рожевий пристрій все ж потрапив до нашого дому. У неї було аж 5 режимів чистки, але по відчуттям вони були однаковими плюс-мінус. Мінімалістичний дизайн, індикатор заряду і, найголовніше - водонепроникний корпус - як писали в рекламі. Заплатили ми за неї щось близько 1500 чи 2000 (скажімо, не сильно бюджетно по-китайськи як на 2019 рік). На жаль, не пригадую, скільки тримав акумулятор. Порівняно з Phillips чистила значно слабше, хоча мала 31 тисячу коливань в хвилину (просто не настільки імпульсних). Через півроку вона просто перестала працювати: блимали усі надписи та не включалась. Як виявилось - це їх хвороба і в корпус все ж вода попадає😂 Ми її розкрутили по приколу - а всередині якийсь паралон, папір та інше "сміття", яке тримало датчики та акумулятор в корпусі (буквально в повітрі). Звичайно ж, водичкою там ще все попсулось, почмакалось і "начинка" виглядала просто суперово 😅 Таке враження, що її виготовляли в гаражі. Тож більше ми не витрачали кошти на такі пустишки та стали затятими прихильниками Phillips.

У Phillips багато різних модифікацій, але скажу одне - вони усі практично однакові. Там нема такої вагомої різниці між щіткою за 2 тисячі та 4. Ще більш дорогі я поки не пробувала, але там додається мобільний додаток, де ви ще можете простежити скільки хвилин який зуб ви чистили і щітка через телефон вам покаже, які ділянки ще слід дочистити. Не дай боже ще з ванни не випустить, допоки ваші зуби не будуть сяяти! 😂 В серіях є відмінність у кількості режимів чистки, дизайні та комплектації. Бувають й такі моделі, які випускають суто під якийсь ринок (у мене американський варіант, який лімітованим тиражем попав до нас).

Усі щітки Phillips, які в нас були і є - мають невбиваємий акумулятор! Поки я пишу відгук, згадала, що не зробила фото зарядної станції - адже вона витягається вкрай рідко (зазвичай раз в місяць при щоденному чищенні двох людей двічі на день). Десь минулого року ми попрощались з одною старенькою щіткою Філіпс, якій вже було 7 чи 8 років. Так ось, акумулятор не так сильно й зносився за той час; вона тримала десь близько тижня, а перед "смертю" включалась сама по собі. Але, своє відпрацювала дуже гідно, тож ми дали їй вже спокій.

Найдешевші щітки Phillips коштують 1600-1800 грн (деколи на акціях і 1400 буває), і власне з простеньких моделей можна починати своє знайомство, як це зробила моя двоюрідна сестра. У неї 2100 серія з мінімалістичним дизайном та одним режимом чистки. Для щоденного базового догляду їй цілком вистачає і вона нею задоволена. Перед тим у неї була від Xiaomi - до речі, також непогана. Але акумулятор часто підводив, тож ми порадили спробувати Phillips.

Звикання. Завжди у комплекті зі щіткою йде м'яка насадка, ну дуже рідко середньої жосткості. Це для того, щоб ваші зуби та ясна привикли до нових гострих відчуттів у ротовій порожнині 😀 Пізніше ви собі докуповуєте найбільш відповідні для ваших потреб насадки і міняєте хоча б раз в рік (ну ми тепер ще рідше міняєм, не знаю чому). Під час звикання у мене страшно чухався ніс! Вібрації у Phillips значно відчутніші та потужніші, чим у Braun, тож і для обличчя це було новинкою. Але така смішна ситуація пропала десь через місяць - а деколи приходилось тримати ніс та щоки, а то ну дуже чухались! 🤣

На фото щітки батьків. Точна модель білої: HX683Q; модель чорної: HX683B (без кейсу в комплекті).

В старих версіях щіток не було вбудованого індикатору та чіпа на насадках - тепер же ж вони придумали, що ми раз в півроку повинні міняти насадки. Чіп відстежує кількість користувань і підраховує зношення. Приблизно через півроку індикатор починає світитись помаранчевим - а це означає, що воно вже хоче нову насадку. Деколи нагадує про це ще додатковими вібраціями та звуком "пі-піп" під час чищення, але я натискаю на кнопочку і чищу далі 😄 Індикатор знаходиться над позначкою акумулятора.

Також у старших версіях не було датчику сильного натиску. Якщо ви сильно притиснете щітку до зубів - вона перестане чистити і буде своєрідно жужжати, що її занадто придавили. Тут нічого страшного нема, просто щітка страхує себе і вас від травмувань. У мене часто вона так пищить, адже я пробираюсь чистити верхні зуби мудрості і там без притискань, вижимань та викручення руки не виходить:)))

Як я вже згадувала вище - в комплекті зі щіткою виробник ставить насадку з м'якеньким ворсом; а потім після привикань ви маєте величезний вибір різноманітних насадок різних форм та навіть розмірів (є навіть і для гігієни язика). Залежно від моделі вашої щітки є певні різновиди: у всієї нашої сім'ї лінійка Phillips Sonicare і вона найбільш поширена, тож для неї підійдуть практично усі насадки (за виключенням Phillips One). Єдине що я вагаюсь на рахунок преміум-лінійки щіток (DiamondClean Smart тощо) - скоріш за все у них також окремі насадки, хоча виглядають як і наші.

Ми встигли перепробувати практично всі. На чому хочеться наголосити: у всіх різна форма та комбінація з довжиною ворсинок; є й з силіконово-резиновими вставками. Зазвичай прорезинені вкраплення ставляться для догляду за яснами (Gum Care). Вони виглядають красиво, але в ротовій порожнині через прорезинену голівку гірше ковзають попри щоку, і справді не надто зручні, не поворотливі, адже й в ширину вони також трішки більші. На фото вище, де дві зубні щітки батьків - також стандартні насадки. Для чорних щіток також є насадки чорного кольору (хоча у мене вийшла чорно-біла комбінація, тому що чорних маленьких нема).

Глобальної різниці в результаті чищення я не зауважувала. Загалом ви просто можете пробувати та найти найбільш комфортний тип насадки для себе - потреб ваших зубів та ясен. Мені не зручне таке розсташування ворсинок, як на чорних та білих насадках батьків. Вони доволі опуклі та надто жужжать по зубах. Вони точно розраховані для рівних та трішки більших зубів. Тому я обрала собі маленьку з двома виступаючими рядами ворсинок. Нею надзвичайно зручно чистити кривенькі зуби та залізати в любий куточок ротової порожнини. Мені ж треба й свої задні зуби гарненько почистити, бо я везуча, що верхі зуби мудрості в мене виросли повністю і треба підтримувати їх гігієну як слід. Насадками стандартних розмірів (на фото справа) мені важко туди дістати, тож я зупинилась на цих "дитячих". Вони доволі рідкісні, на ринку їх мало, бо зазвичай такі маленькі розміри для дитячих зубних щіток.

Як ви здогадались - у мене найкрутіша щітка в сім'ї з більш дорогої серії. Я взагалі мрію придбати ще якусь там наворочену з фірмовим стаканчиком від Phillips 🤣 Але це вже такі захцянки...

На відміну від щіток батьків, які відрізняються лише кольором, моя має не два, а три режими чищення:

  • Clean, звичайний режим без додаткових вібрацій на 2 хвилини. Щітка кожні 30 секунд подає сигнал для зміни "регістру" в ротовій порожнині.
  • White - для відбілення з додатковими мікро-вібраціями для видалення потемнінь, відбивання каменю тощо. Триває 2 хв 30 секунд - 2 хвилини з додатковими вібраціями та сигналом по 30 секунд для зміни положення; 30 секунд триває звичайний режим без додаткових вібрацій та сигналом по 15 секунд.
  • Gum Care - схожий на звичайний режим Clean - без додаткових вібрацій та на менших потужностях задля масажу ясен. Напевне тут слід брати іншу насадку саме з гумками, бо зі звичайною насадкою різницю не відчутно.

У комплектацію до моєї щітки входив кейс для подорожей. Це надзвичайно зручно і практично! Туди вміщаються дві насадки (які ще мають персональні ковпачки) та щітка, яку я люблю ставити вниз лицьовою стороною. Просто таким чином вона зовсім не холітається, я дослідила 😂 Насадки плотно втискаються та закріплюються. Кейс добре закривається, нічого не люфтить. Виготовлений з плотної пластмаси, дуже міцний та надійний.

Мінімалістична, включається в найбільш зручну для вас розетку. Щітка повністю заряджається за ніч, а заряду вистачає практично на місяць! Індикатор акумулятора має різні кольори: зелений (заряджена), помаранчевий (середній заряд), червоний (низький заряд).

Після купівлі рекомендується розрядити щітку до самостійного виключення та заряджати не менше 24 годин для активації акумулятора.

Додаю відео для більш зрозумілого прикладу. Нижня кнопка переключає режими. Верхня включає та виключає щітку. Працює відносно тихо (не як трактор від Braun в 2008 році 🤣).

Для мене не існує кращого варіанту, чим електрична щітка. Колись була в подорожах зі звичайною щіткою - здавалось, що зовсім не чистить. Електричні значно швидше та ефективніше видаляють наліт, плямки та навіть при довготривалому використанні запобігають каменю. Я стала рідше відвідувати стоматолога, адже ретельне очищення та належна гігієна ротової порожнини запобігає появі нових проблем та "черв'ячків". Цікавлюсь ще іригаторами, але не знаю, чи воно практично з такими кривими зубами, як у мене😅

Електричні щітки практично не мають протипоказань. Звичайно ж, не рекомендується дітям до 3-4 років (або й взагалі поки є молочні делікатні зуби); людям, які мають коронки чи вініри - адже вібрації потужні та можуть пошкодити це все. Ну й індивідуальні протипоказання, якщо є значні проблеми з яснами. Враховуючи мої доволі чутливі зуби - я не побачила погіршень за більш як 10 років користування. Тут головне ще правильно підібрати пасту. Не брати відбілюючі - адже це вже робить електрична щітка, а мікрочастинками пасти ви будете пошкоджувати та стирати емаль. Я зараз обираю пасти з фтором, проти чутливості або трав'яні. Зараз після видалення одного нижнього зубу мудрості страшно підвищилась чутливість зубів протилежної частини щелепи - я міксую там гаряче з холодним і зараз взагалі дуже болісно це все по відчуттям. Але щітка, повторюсь, зовсім не впливає на чутливість і я тепер ще просто в пошуках діючої пасти!

Сподіваюсь, допис був корисним. А вам дякую за увагу та бажаю здорових та рівненьких зубів! 🥰😁