Надія nhutei

Себорегулювальний корейський шампунь Apothe

Себорегулювальний корейський шампунь Apothe

Спочатку я писала великий допис про себорейний дерматит і мій досвід лікування, але потім то все видалилось, бо могло нашкодити (шкода праці, але я відповідально ставлюсь до того, яку інформацію поширюю).
Цей же допис я присвячую всім, хто подолав загострення СД шкіри голови і тепер у пошуку себорегулювального шампуню на заміну лікувальним. Бо симптоми себорейного дерматиту повернуться знову без підходящого шампуню для стадії ремісії (перевірено власним досвідом ✅️).

Дуже популярний шампунь, один з яких мені рекомендувала трихологиня після того, як я подолала гостру фазу хвороби. Зауважу, що лікарка сказала, що мені має підійти будь-який, головне, щоб у назві було присутнє визначення "себорегулювальний". Але не так все сталося і мої пошуки розтягнулися на декілька місяців, бо ось цей віши мені не підійшов: лусочки шкіри не вимивались, а свербіж починав дошкуляти вже після кількох годин після миття голови.

Спочатку я думала, що мені, певно, важко "злазити" після лікування)) Це було недалеко від істини, але все ж я знайшла гарний шампунь, а ось цей - не він.🤷‍♀️ На жаль, деякі шампуні, також рекомендовані лікаркою, більше у нас не купити, тому я почала шукати самостійно.

Я придбала українського виробництва в соц.мережі, бо повелася на купу класних відгуків і чомусь подумала, що він має бути себорегулювальним (але у менеджерів я так цього і не запитала).

Насправді, перші рази користуватись твердим шампунем було цікаво і приємно: гарно піниться, добре миє волосся, приємний апельсиновий аромат. Я використала пробну версію і замовила повноцінний шматок 100г., ще й яєчно-медового маленьку версію взяла. Це міг би бути вибір на все життя, але сильний свербіж і крупна лупа стали повертатися, щоб нас розлучити. 😂 Насправді, було невесело: шкіра голови стала пересушена, волосся ламким, жорстким і я ходила ловила зв'язок з космосом своїми антенами 😅 (маски з СД неможна використовувати, лише засоби, що не потрапляють на шкіру голови).

Медовий шампунь взагалі дивний: з ним волосся було обтяжене і замість ефекту ламінування був ефект немитого три доби волосся.🙈 Свербіж теж був сильний. А от їх мило мені сподобалось, але зараз не про це.

Отож, я відклала брусок і повернулась до віши, який явно був кращим. А ще додала Eucerin DermoCapillaire Calming Urea Shampoo, який використовувала під час лікування (відновити пересушену шкіру голови). Про останній: це чудовий шампунь, який делікатно очищає і зволожує шкіру голови, але після нього волосся жирниться вже за 8-10 годин, а в спеку - як тільки спітніє голова (може і за годину).

Чесно, я була налаштована скептично щодо корейського засобу. Але мене знов привабила ціна (398грн.) і я пообіцяла собі, що вже наступний шампунь придбаю дорогий, але цей треба спробувати. Дівчата як дівчата. 🙄

І от тепер детальніше:

  • пластикова пляшка з лаконічним дизайном;
  • дозатор зручний, механізм не пропускає зайвий продукт (це для знавців корейських неякісних дозаторів);
  • легкий приємний аромат;
  • консистенція гелева, трішки рідкувата;
  • прозорий.

Щодо дієвості, то я не знаю наскільки він справляється із задачею себорегулювання, бо голова після нього не свербить, але і чистою тримається добу, не більше. При цьому, я змогла скоротити використання лікувального шампуню до 1 разу на півтори місяці ( віши - 1 раз на 14днів ледве витримувала). На фото видно, що шкіра голови чиста, лусок немає, розчесаних до ран ділянок теж, і можна подумати, наче у мене взагалі немає ніякого себорейного дерматиту.😉

Щоб добре вимити волосся мені потрібні два натиски на дозатор, повторюю при необхідності. Замовляла на початку червня і станом на зараз використала трішки більше половини. Але це не щоденне користування, до того ж я намагалася чергувати цей шампунь з іншими (погана ідея ☹️).

Хоча це найкращий шампунь, який я маю для підтримування стадії ремісії, все ж я хочу спробувати дорожчі себорегулювальні шампуні аби пошукати той, що буде підтримувати шкіру голови чистою довше 👌 Бо зараз я встаю вранці, щоб помити голову аби перший день проходити з ідеально чистою головою, а наступний - з маснуватим хвостиком)) Хотілося б мити голову з вечора і наступний день ходити з чистим волоссям, але поки для мене це недосяжна мрія. 🙈
А ще влітку через спеку з Apothe голова таки може свербіти надвечір і з'являється лупа, тоді я користуюсь спеціальним засобом.👇

На жаль, на стадії ремісії одне користування звичайними шампунями типу Pantene, head&shoulders чи аптечними, але не за призначенням (кератинові, DS тощо), призводить до сильного свербіжу і рясної лупи.

Так я усвідомила наскільки зі СД важливо дотримуватись рекомендацій лікаря і не шукати проблем на голову. ❌️

Тепер я завжди маю супер-засіб, що миттєво прибирає локальні спалахи свербіжу. Це лосьйон Елоком 0,1% (мометазон фуроат) і він не для щоденного користування, а лише для сос-випадків, коли вже важко терпіти і треба заспокоїти шкіру, щоб не розчесувати далі. Його мені виписала лікарка, але до моїх експериментальних спроб чергувати шампуні я лосьйоном завдяки правильному лікуванню не користувалась.😄

Отаку ситуацію маю. Якщо вона вам знайома і ви знаєте від якого себорегулювального шампуню я буду у захваті, то обов'язково поділіться у коментарях! 🥰

А якщо ви у пошуку недорогого себорегулювального шампуню, то щиро раджу спробувати корейську знахідку.🤗

Та найголовніше - якщо лікування не допомагає, то змінюйте лікарів, але не займайтеся самолікуванням!
І можете почитати дописи учасниць клубу, які описують гарні звички для здорової шкіри голови.👍