A.

La Roche-Posay Anthelios UVmune 400 Oil Control Fluid SPF 50+

La Roche-Posay Anthelios UVmune 400 Oil Control Fluid SPF 50+

La Roche-Posay Anthelios UVmune 400 Oil Control Fluid SPF 50+ має дуже легку текстуру. Якщо вам доводилось користуватись в минулому попереднім флюїдом від La Roche-Posay - Shaka Fluid (La Roche-Posay Anthelios Invisible Fluid SPF50+) - то цей санскрін дуже на нього схожий по текструрі! Знаю, що він був фаворитом у багатьох, але його вже зняли з виробництва (додала його в цьому дописі, бо бачу, що дівчата досі питають у коментарях коли він з'явиться 🥲).

При цьому, мені здається, що флюїд UVmune не такий маслянистий як його попередник Shaka Fluid, що для мене його робить офіційно найлегшим та найнепомітнішим санскріном серед тих, якими я користувалась:)

Отримала я цю мініатюрку (3ml) в придбаному наборі, про який недавно згадувала в іншому дописі про спрей Cicaplast.

La Roche-Posay Anthelios UVmune 400 Oil Control Fluid SPF 50+

Як завжди, все відповідно до INCIdecoder:)

Анти-акне: Цинк

Антиоксидант: Токоферол

Інгредієнт, ідентичний шкірі: Гліцерин

Сонцезахист:

  • Tinosorb S (Bisethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine) - сонцезахисний засіб (хімічний) нового покоління широкого спектру дії та дуже фотостабільний.
  • Ethylhexyl Salicylate - надає сонцезахист від UVB, сам по собі він не є сильним фільтром, його завжди використовують у поєднанні з іншими та для розрідження інших фільтрів.
  • Uvinul T 150 (Ethylhexyl Triazone) - сонцезахисний засіб (хімічний) нового покоління, який забезпечує найвищу фотостабільність поглинання з усіх доступних сьогодні фільтрів UVB.
  • Avobenzone (Butylmethoxydibenzoylmethane) - доступний у всьому світі хімічний сонцезахисний засіб старого покоління, який забезпечує захист від UVA. Не фотостабільний, тому його потрібно поєднувати з іншими інгредієнтами.
  • Methoxypropylamino Cyclohexenylidene Ethoxyethylcyanoacetate - сонцезахисний засіб (хімічний) нового покоління, який здається, належить L'Oreal, оскільки я його знайшла ексклюзивно в серії Anthelios UVmune від La Roche-Posay.

Ось трошки про його досягнення відповідно до дослідження, проведеного L'Oreal (оскільки воно рандомізоване та подвійно-сліпе, то вирішила звернути увагу, бо наскільки мені відомо з досліджень ліків, саме ці критерії є стандартами для проведення досліджень у фармацевтиці): стаття на Sciencedirect - "Sunscreens with the New MCE Filter Cover the Whole UV Spectrum: Improved UVA1 Photoprotection In Vitro and in a Randomized Controlled Trial".

Далі наводжу цитату: "Промені UVA1 (340–400 нм) сприяють канцерогенезу, імуносупресії, гіперпігментації та старінню. Наявні сонцезахисні креми не мають достатнього поглинання в діапазоні довжин хвиль 370–400 нм. Нещодавно новий фільтр UVA1, Methoxypropylamino Cyclohexenylidene Ethoxyethylcyanoacetate (MCE), що демонструє пік поглинання при 385 нм, був схвалений Scientific Committee on Consumer Safety для використання в сонцезахисних продуктах. Ці дослідження оцінювали на тривимірній моделі шкіри та in vivo." In vivo - це вже цікаво, бо це дослідження не в лабораторії, а на людині:)

  • Uvinul A Plus (Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate) - сонцезахисний засіб (хімічний) нового покоління для високого захисту від UVA з високою фотостабільністю. Захищає від сонця у всьому діапазоні UVA (320-400 нм) з максимальним захистом при 354 нм.
  • Mexoryl XL (Drometrizole Trisiloxane) - ексклюзивний сонцезахисний засіб (хімічний) L'Oreal із захистом від UVB і UVA.
  • Mexoryl SX (Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid) - ще один ексклюзивний сонцезахисний засіб (хімічний) L'Oreal.

Окремо скажу про Alcohol Denat на 2 місці:

Не варто боятись цього інгредієнту у сонцезахисних засобах. Насправді, я його дуже не люблю, але в складі санскріну ставлюсь до нього нейтрально:) Чудовий дерматолог з Києва Катерина Мельник каже, що Alcohol Denat в сонцезахисних засобах вивітрюється майже одразу під час контакту із шкірою, тому не несе великої шкоди.

Звісно, в кожного реакція на Alcohol Denat індивідуальна і це треба враховувати. Якщо пригадуєте, моє лице перетворилось на томат після використання одного тонера. Але з цим сонцезахисним флюїдом жодних негативних відчуттів не було, навіть під очима.

Рекомендую флюїд La Roche-Posay Anthelios UVmune 400 Oil Control Fluid SPF 50+ всім любителям бренду, а особливо тим, кому cподобався Shaka Fluid.