Оліч

Речі, на яких я економлю

Речі, на яких я економлю

Хоч і частенько я можу назвати себе жертвою маркетнигу, марнотранкою і тд, але все ж є речі, на які не не бачу сенсу витрачати гроші. Думаю, що якісь пункти можуть вам здатися дивними, але тут кожному своє. Тож сподіваюся, що я не зловлю хейт 😂

Просто покажу вам свій осінній манікюр (довжину нігтів теж прибрала)) та потеревенимо.

Я перестала купувати їх кілька років тому і нічого не змінилося. Замість гелів у мене тепер звичайне крем-мило. Шкіра не стала більш сухою, очіщення теж хороше. Але завдяки картонній упаковці мила, стало трошки меньше відходів пластику.

Та ж сама ситуація. Не розумію різниці з ними та без них. На допомогу приходить те ж крем-мило. Взагалі тут я розумію, що в данному випадку можу казати лише за себе, можливо для когось це необхідно, є особливості, або якісь потреби організму, чула від одної дівчини, що це дійсно допомагає їй, але в моєму випадку це річ, що не має сенсу. Бачіла статті на тему того, що це просто маркетинг, а ще коли я відвідую лікаря (ходжу до різних, досі не маю свого), мене жодного разу ніхто з них не спитав чим саме я користуюся для гігієни. Взагалі не піднімалось таке питання, тож я для себе роблю висновок, що це річ, яка далеко не всім потрібна.

Це я взагалі вважаю дуже некорисною штукою. Вони мають місце бути на якісь конкретні дні, коли якийся легкий захист потрібен, але на щоденній основі просто так - це погана істрорія. Вони утворюють парниковий ефект, ну і ще багато чого неприємного. Краще, що може бути - це просто дихаюча білизна, бажано бавоняна.

У мене є Tangle Teezer, була Janeke, поки я її не зламала, і я не бачу сенсу знову купувати Janeke (ну може тільки заради естетичного аспекту, бо вони все ж гарненькі, модні, і візуально мені подобаються). Але я не бачу такої вже різниці з іншими, подібними ним щітками. Головне, щоб зубчики були м'які, не дряпали шкіру, не мали якихось нерівностей, в які може потрапляти волосина та пошкоджуватись. Можна звісно сказати, що я в питаннях волосся не дуже авторитет, бо я тут умнічаю, а де моє шикарне волосся?)) але я була у трихологів, і знову ж вони не ставили питання що у мене за щітка, і не казали про необхідність щось тут змінювати. Тож у мене уживаються разом і дорогі, і дешеві шітки. Саме щітки, що відмітила я не купувала, але судячи з відгуків - це приклад непоганої альтернативи.

Мені дуже сподобався скраб Collistar, та я б була зовсім не проти купити собі La Sultan De Saba (як мінімум просто заради банки), але я не можу собі пояснити цінність цього продукту та раціональність покупки. Тільки щоб себе потішити, поставити гарну баночку у ванній, але звісно це теж важливо, тому якось звісно я куплю і таке)). Скраб з натуральними оліями (старайтесь шукати все ж без мінеральної (парафінової) олії) можна знайти, думаю, десь до 300 гривень, або купити косметичну олію, і зробити скраб вдома який забажаєш.

Нікого ні до чого не закликаю, ділюся думкою. Ми не хочемо витрачати гроші тільки на те, в чому не бачимо для себе цінності, або не розуміємо чим воно краще за бюджетніші альтернативи. Тож у мене ось такий список таких речей, зібрала тут те, що пов'язано з тілом, але мабуть більшість таких речей у мене в декоративній косметиці))) Мабуть просто бо я не вмію робити макіяж. Для мене там лише одна річ може коштувати дорого - тональний крем.