ksnklb

Враження від Lapush Prebiotic Serum 💭

Враження від Lapush Prebiotic Serum 💭

Замовляла цю сироватку для застосування під альгінатні масочки, але вирішила потестити у щоденному догляді.
Чесно, користувалась тиждень, і продовжувати не буду, адже не зовсім моя текстура, але про все по порядку.

P.s. Чому ця сироватка то з пребіотиками, то гіалуронова🤔 Було б добре, якби виробник все ж конкретизував назву, а то з одного боку пише одне, з іншого інше.

Враження від Lapush Prebiotic Serum 💭
Враження в�ід Lapush Prebiotic Serum 💭

Звичайну баночку сироватки 20ml з пипеткою, дизайн баночки у стилі бренду Lapush: м'який, простий. Сама баночка скляна з матовим покриттям.
Щодо пипетки і текстури, то мені це все не дуже зручно, адже коли витягую і запихаю пипетку у баночку, частина рідини тече кудись на баночку, а не у неї.

Сироватка білого кольору, середньої густини, але сама текстура досить щільна.
Запах має ну дуже приємний солодко-косметичний, але надто сильний, що особисто мені заважає.
Через доволі щільну текстуру ця сироватка мені може сміливо замінити крем, адже після нанесення відчувається на шкірі. І не до кінця вбирається взагалі...
Але на обличчі не залишає плівки, блиску – вирівнює тон.
По цій сироватці я наносила spf від Babe (флюїд) і він скочувався 🤷🏻‍♀️. Можливо між цими нанесенням потрібно було більше почекати, але зранку часу на це немає.
Ну і коли нанести по звичній рутині: тонік – сироватка – spf, то вже на шкірі відчуваються зайві шари, а це ще без крему...

Додаю фото До і Після тижня застосування цієї сироватки.
Шкіра зволожена, пори як були, так і залишились, з'явились поодинокі маленькі висипи (ну це допустимо, то хай буде), на щоці була суха червона пляма, тепер виглядає краще. З постакне нічого не сталось.

Фото одразу після вмивання і на обличчя нічого не нанесено.

Додаю фото після нанесення сироватки, одразу помітно, що тон шкіри рівніший, і загалом шкіра виглядає краще.
Але сама сироватка для мене защільна, вона "огортає" шкіру.

Water – власне вода.
Sorbitol – шестиатомний аліфатичний спирт. Натуральний інгредієнт, який зустрічається у плодах горобини, яблуні, черешні, сливи, водоростях. У косметології використовують як зволожувач.
Trehalose – дисахарид, утворений двома залишками глюкози. Т. міститься в дріжджах та інших грибах, вищих рослинах. У косметології використовують як зволожувач та пом'якшувач.
Argan Spinosa Kernel Oil – жирна олія з насіння залізного дерева (Arganiaspinosa L. Skeel). Уповільнює процес старіння шкіри, сприяє омолодженню, захищає шкіру від сухості, подразнень, надає їй м'якості. Розгладжує неглибокі зморшки, зменшує набряки та запалення.
Cetearyl Alcohol – одноатомний спирт, суміш цетилового та стеарилового спиртів. Використовують як емолент в емульсіях, у косметиці також як розчинник, емульгатор. Виробляється синтетичним шляхом, а також з кокосової та пальмової олії. Використовують його також і у протимікробних препаратах, як активний інгредієнт.
Glyceryl Stearate – суміш моно-і діефірів стеарину та гліцерину. Використовують як емульгатор.
Sorbitan Stearate – сорбітан моностеарат, неіоногенний ПАР. Стабілізатор, емульгатор.
Cetearyl Glucoside – емульгатор рослинного походження, на основі цукрву, який використовується для стабілізації емульсії.
Allantoin – може бути і тваринного, і рослинного походження, але в сучасній косметології використовують синтетично отриманий алантоїн, адже він не викликає алергічних реакцій. Має багато позитивних властивостей: пришвидшує оновлення епідермісу, є антиоксидантом, загоює та відновлює бар'єр епідермісу, у комплексі з іншими активними компонентами догляду, здатен посилювати регенерацію тканин, має серборегулюючу дію.
Inuline – одержують із кореня цикорію, є пребіотичним інгредієнтом. Збалансовує мікробіом шкіри та допомагає зберегти її здоровий вигляд.
Природній зволожувач. При місцевому застосуванні інулін сприяє розвитку пробіотиків, зберігає молодість шкіри та зміцнює бар’єр.
Hydrolyzed Beta-Glucan – косметичний інгредієнт для кондиціонування шкіри.
Phenylalanine – амінокислота, що використовується для вироблення білків, у косметичних цілях працює як зволожувач, вирівнює тон шкіри.
Arginine – амінокислота, необхідна для синтезу білка в організмі. У доглядових засобах використовують для захисту шкіри від вільних радикалів, підвищення гідратації шкіри та збільшення вироблення колагену.
Taurine – замінна амінокислота, що міститься у внутрішньоклітинних депо скелетних та гладких м’язів, міокарді, лімфоцитах, а також у нервовій, очній та інших тканинах організму. У косметології таурин застосовують для посилення живлення та тканинного дихання всіх шарів шкіри, стимулювання її тонусу та регенерації, зняття запалення, сприяння загоєнню прищів та подряпин.
Hyaluronic Acid – нарешті вона – Гіалуронова кислота! Лінійний полісахарид, несульфований глікозаміноглікан, тваринного походження, що входить до складу сполучної, епітеліальної та нервової тканин. Ефективний зволожувач.
Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer – полімер, загусник водних гелів та емульсій. Забезпечує стабільність емульсій.
Olive oil Glycereth-8 Esters – водорозчинне похідне оливкової олії з м'якою миючою дією і пом'якшуючими властивостями.
Amorphophallus Konjac Root Extract Powder – порошок кореня конжаку використовується в косметичних засобах за його водоутримувальну здатність і для підтримки здорової шкіри. Сприяє зволоженню шкіри та зменшує дрібні зморшки.
Matricaria chamomilla L. CO2 Extract – екстракт ромашки. У косметичній продукції використовується в якості компонента, що надає протизапальну, антисептичну, дезінфікуючу, заживляючу, антиаллергійну дію.
Na-PCA – це натрієва (Na) сіль піролідонкарбонової кислоти (PCA) або піроглутамінової кислоти.PCA природним чином утворюється в результаті розпаду білка філагрин у зовнішньому шарі шкіри. Виступає зволожувачем.
D-Panthenol – має зволожуючу, заспокійливу дію на шкіру.
Lactic Acid – це альфа гідроксі кислота (AHA), яка використовується для ексфоліації шкіри (тобто для видалення відмерлих клітин шкіри). Також сприяє зволоженню та вирівнюванню тону шкіри.
Dehydroacetic Acid – консервант з бактерицидною та протигрибковою дією. 
Malic Acid – має антиоксидантні, очищаючі, зволожуючі, протизапальні та злегка в'яжучі властивості.
Phenoxyethanol – консервант, компонент антисептичної дії, має легку зволожуючу дію. Накопичується і може негативно впливати на ЦНС у немовлят (не доказано, але вагітним, годуючим краще уникати цього консерванту).
Ethylhexylglycerin – безпечний консервант.
Vitamin E – група жиророзчинних біологічно активних сполук (токофероли та токотрієноли), що проявляють антиоксидантні властивості.
Fragrance – парфумерна віддушка.

Як бачимо, склад дуже багатий) Виробник позиціонує цю сироватку, як гіалуронову, але сама гіалуронова кислота на 14 місці. А трохи вище йдуть спирти..
Також обіцяні корисні бактерії... слово бактерії мене вже лякає, але я не настільки у цьому шарю і в складі щось зустрічається цього типу.
Навідмінну, від опису на сайті, олії все ж містить ця сироватка...
Взагалі, на сайті та на баночці склади відрізняються 🤷🏻‍♀️.

Це досить бюджетна сироватка і так, вона поверхнево дає гарний ефект. Можливо, якби я користувалась нею більше, то б побачила різні "спецефекти"...
Але це не зовсім мій засіб для щоденного догляду. Так, особисто я ним можу замінити сироватку і крем😅, але мені комфортніше ходити з "легшими" текстурами.

Ну і все ж, стан шкіри вона не погіршила.