Ох, накінець-то в нас челендж щодо парфумів #parfummakeupclub
Мені було наче і складно обрати 3 улюблені аромати, а наче вони є очевидними)
Я дуже рада цьому парфумерному челенджу, адже десь останній тиждень підходжу до своїх флакончиків, нюхаю, думаю, що би мені припало до душі. В календарі вже глибока осінь, а на вулиці продовжується літо.
І якось рука зовсім не тягнеться до тяжких ароматів, а водночас дуже хочеться якогось тепла і затишку, відчуття кокону.
Я обожнюю аромати, і вийти на вулицю не напарфумившись для мене = вийти голою. За останні років 5-6 я придбала достатньо багато ароматів і пірнула з головою у світ парфумерії, адже запахи це справді цілий всесвіт. Іноді вистачає легкого аромату і спогад розблоковується, згадується людина, яка його носила, події, які відбувались. Іноді мені здається, що аромат - це краще за фото. Адже він в момент може нас передислокувати у час носіння цього аромату)
Я замріялась, поїхали до мого топ-3)
№1 Versace Crystal Noir edt
Моя історія з цим ароматом розпочалась десь на першому курсі університету. Я собі тоді не уявляла, що можна купувати оригінальні аромати, бо мені здавалось, що вони коштують як ціла квартира, тому я собі купувала всі парфуми репліки. Знаєте, є оці такі кіоски, чи вітрини, які продають "люксові" аромати за 200 грн. Це була моя історія) А ще я чула купу історій, що в Брокарді ті самі підробки.
І от одного разу в мене подруга їхала за кордон і я попросила її придбати оригінал. Як зараз пам'ятаю, дала 50$ і їх вистачило на 50 мл цього аромату. Але, звісно, це було шалено дорого, як для студентки, тому я їх тримала лише на вихід та особливі випадки свого життя, коли була потрібна неймовірна стійкість, шлейф і ВАУ-ефект.
Але десь якраз 5 років назад я усвідомила, що можна за доволі вигідними цінами купувати ОРИГІНАЛЬНУ парфумерію онлайн, а не лише в д'юті фрі і моя поличка поповнилась ще не одним дублем цього еліксиру)
Отож, щодо аромату.
Насправді, це достатньо провокативний та неоднозначний персонаж. Для когось це кокосово-кремовий неймовірно дорогий та сексуальний аромат, а хтось тут відчуває мариновані огірки, які нам можуть давати спеції разом з сандалом)
Але в моєму випадку це СЕКС, впевненість в собі, пристрасть, незалежність та сила і ніжність. Все дуже залежитиме від вашого образу.
Щодо звучання, я тут відчуваю якусь кокосову кремовість, білоквітковий густий нектар, трошки спецій, трошки терпчинки та солодкавості. Якась така гра контрастів. Ще він по-різному відкривається, в залежності від погоди. Я його дуже люблю в теплу вечірню пору року, а от взимку він мене додатково холодить.
Це неймовірний аромат, який зімною вже понад 10 років. Бували періоди, коли він мені набридав, я ним не користувалась, але потім знову ставалась любов і на мій смак це моє парфумерне я, з яким я залишусь назавжди)
П.С. є дві версії едт та едп. Раніше вони звучали практично ідентично, але едп була більш кремовою та лактонною. Але після реформолювання (десь в 17-18 році), версія едп має в собі інжир, туберозу і звучить трошки інакше. Спільні ноти і настрій звучання є, але це тепер різні аромати, тож варто протестувати перед купівлею.
Я все ж більше люблю едт за гучність, за характер, за шлейф і ауру, яку вона створює.
№ 2 Guerlain La petite robe Noire Ma Robe Hippie-Chic (Legere)
Мені було складно обрати один аромат з цієї лінійки, адже у мене є:
- Guerlain La petite robe Noire edp
- Guerlain La petite robe Noire edt
- Guerlain La petite robe Noire Couture
- і Guerlain La petite robe Noire Ma Robe Hippie-Chic (Legere) - про який і піде мова)
З цією лінійкою я познайомилась якраз 5 років назад і закохалась. Десь приблизно однаково я купила версію едп та едт, потім кутюр, і якраз останньою кока-кольну версію з мереживним платтям. Я нещодавно про неї вже писала (https://club.makeup.com.ua/post/17601/), тому спробую максимально лаконічно (але не обіцяю).
Всі вони мають спільну історію, але різні нюанси. Чому я обрала саме цей аромат? Мабуть, за універсальність. Він чудово підійде у будь-яку пору року, бо він не скатується у вишнево-яблучно-лакричний пиріг, як версія едп, вона не додає гірчинки влітку, як класична едт, і вона не шиприть, як Кутюр.
Хто раптом не знає, ця серія маленьких чорних плать присвячена вишні (лише у кількох версіях є інші ягоди, але настрій все одно простежується). В даному випадку це кока-кольна вишня на старті, яка потім переходить у трошки більш кислішу (але не кислу) та більш легку версію класичного едп. Саме за рахунок цього вона класно освіжає в теплу пору року, але якраз трошки більш солодка вишнево-пудрова база крутезно зігріває і створює неймовірно затишний кокон навколо вас. Тут стійкість і гучність трошки менша, ніж в едп, але достатня. Я на своїй джинсовій куртці відчувала аромат через тиждень після носіння.
Це також неймовірна лінійка, яку я дуже люблю, вона попала абсолютно в моє серденько і залишиться у ньому надовго. Ще й класно, що я маю різні версії, якими можна чергуватись.
№ 3 Nobile 1942 La danza delle Libellule
Щось я була впевнена на всі 100%, що робила допис про цей аромат, але ні)
Тут історія не така однозначна і у мене не склалось любові з першого затесту. У парфсвіті цей аромат бувдуже на слуху кілька років назад. Його рекомндували всі, кому лише не лінь. І я таки повелась і придбала собі відливант. Нанесла на руку і старт був неймовірним, якийсь такий яблучний пиріг, кисленькі яблучка, вершки, які потім чомусь посипали кендровою хвоєю та мускусом і я не могла цього терпіти. Мені дуже подобалось стартове звучання, але я так не змогла змиритись з базою.
Але пройшло десь півроку і я вирішила затестувати його повторно. І....боже....це просто неймовірний аромат. Мені складно сказати, чи він відстоявся і став більш округлим, чи якось змінилось моє ольфакторне сприйняття, але я закохалась і одразу офлаконила аромат.
З одного боку це простий гурманський аромат. З іншого - це дуже гарно скомпонована та оформлена ваніль в оберемку кисло-солодких яблук, присипаних корице, залитих вершковим кремом та на пісочному тісті. Спочатку аромат більш кисленький та грайливий, але з часом він переходить у вершково-ванільний крем з невеличкою яблучною кислинкою на фоні. Це максимально теплий, затишний, косфортний, коконовий аромат. Аромат тепла, добра, щастя, легкості. Якісь одразу теплі асоціації з весняною верандою всаду, квітом яблуні, та гарячим пирогом на круглому столі.
Моя неймовірна любов, якою я умудрилась користуватись і взимку, і весною, і навіть влітку, бо він дуже класно піднімає настрій і налаштовує на позитивний лад.
У мене також є, як версія звичайна едт, так і еліксир в едп. Вони трошки відрізняються. Едт більш яблучна, соковита та яскрава, а еліксир більш спокійний і пудровий. Хоча однозначно, якщо не мати 2 флакони поруч, різницю неозброєним носом можна і не помітити.
Щоб ви розуміли більше третини флакону я вихлюпала на себе десь за півроку, можливо, трошки більше.
Враження людей від ароматів)
- Найбільше компліментів мабуть за все своє життя я отримала саме на Танок бабок, або La danza delle Libellule, як від чоловіків, так і від жінок. І це було доволі дивним, бо зазвичай рідко хто компліментить мені парфуми)
- La petite robe Noire - подобався в більшій мірі жінкам.
- Versace Crystal Noir має спірні відгуки. Комусь до виносу мозгів подобався, а комусь дуже посередньо, тому 50/50.
Підсумки
Я люблю кожен з цих ароматів. На мій погляд всі три абсолютно різні і за нотами, і за настроєм і за своїм посилом. Тим не менш, я люблю кожен з них. Хоча, звісно, також багато залежить від пори року, мого настрою та подій навколо. В залежносі від цього і змінюються пріоритети та вподобання.
З нетерпінням чекатиму ваші історії, бо дуже цікаво буде почитати ваші знакові аромати та можливо знайти щось для себе)
Це справді крутий челендж, тож дуже дякую команді Makeup за цю ідею)
Коментарі (0)