Nata_Po

Ох, накінець-то в нас челендж щодо парфумів #parfummakeupclub

Ох, накінець-то в нас челендж щодо парфумів #parfummakeupclub

Я дуже рада цьому парфумерному челенджу, адже десь останній тиждень підходжу до своїх флакончиків, нюхаю, думаю, що би мені припало до душі. В календарі вже глибока осінь, а на вулиці продовжується літо.

І якось рука зовсім не тягнеться до тяжких ароматів, а водночас дуже хочеться якогось тепла і затишку, відчуття кокону.

Я обожнюю аромати, і вийти на вулицю не напарфумившись для мене = вийти голою. За останні років 5-6 я придбала достатньо багато ароматів і пірнула з головою у світ парфумерії, адже запахи це справді цілий всесвіт. Іноді вистачає легкого аромату і спогад розблоковується, згадується людина, яка його носила, події, які відбувались. Іноді мені здається, що аромат - це краще за фото. Адже він в момент може нас передислокувати у час носіння цього аромату)

Я замріялась, поїхали до мого топ-3)

Моя історія з цим ароматом розпочалась десь на першому курсі університету. Я собі тоді не уявляла, що можна купувати оригінальні аромати, бо мені здавалось, що вони коштують як ціла квартира, тому я собі купувала всі парфуми репліки. Знаєте, є оці такі кіоски, чи вітрини, які продають "люксові" аромати за 200 грн. Це була моя історія) А ще я чула купу історій, що в Брокарді ті самі підробки.

І от одного разу в мене подруга їхала за кордон і я попросила її придбати оригінал. Як зараз пам'ятаю, дала 50$ і їх вистачило на 50 мл цього аромату. Але, звісно, це було шалено дорого, як для студентки, тому я їх тримала лише на вихід та особливі випадки свого життя, коли була потрібна неймовірна стійкість, шлейф і ВАУ-ефект.

Але десь якраз 5 років назад я усвідомила, що можна за доволі вигідними цінами купувати ОРИГІНАЛЬНУ парфумерію онлайн, а не лише в д'юті фрі і моя поличка поповнилась ще не одним дублем цього еліксиру)

Отож, щодо аромату.

Насправді, це достатньо провокативний та неоднозначний персонаж. Для когось це кокосово-кремовий неймовірно дорогий та сексуальний аромат, а хтось тут відчуває мариновані огірки, які нам можуть давати спеції разом з сандалом)

Але в моєму випадку це СЕКС, впевненість в собі, пристрасть, незалежність та сила і ніжність. Все дуже залежитиме від вашого образу.

Щодо звучання, я тут відчуваю якусь кокосову кремовість, білоквітковий густий нектар, трошки спецій, трошки терпчинки та солодкавості. Якась така гра контрастів. Ще він по-різному відкривається, в залежності від погоди. Я його дуже люблю в теплу вечірню пору року, а от взимку він мене додатково холодить.

Це неймовірний аромат, який зімною вже понад 10 років. Бували періоди, коли він мені набридав, я ним не користувалась, але потім знову ставалась любов і на мій смак це моє парфумерне я, з яким я залишусь назавжди)

П.С. є дві версії едт та едп. Раніше вони звучали практично ідентично, але едп була більш кремовою та лактонною. Але після реформолювання (десь в 17-18 році), версія едп має в собі інжир, туберозу і звучить трошки інакше. Спільні ноти і настрій звучання є, але це тепер різні аромати, тож варто протестувати перед купівлею.

Я все ж більше люблю едт за гучність, за характер, за шлейф і ауру, яку вона створює.

Мені було складно обрати один аромат з цієї лінійки, адже у мене є:

  • Guerlain La petite robe Noire edp
  • Guerlain La petite robe Noire edt
  • Guerlain La petite robe Noire Couture
  • і Guerlain La petite robe Noire Ma Robe Hippie-Chic (Legere) - про який і піде мова)

З цією лінійкою я познайомилась якраз 5 років назад і закохалась. Десь приблизно однаково я купила версію едп та едт, потім кутюр, і якраз останньою кока-кольну версію з мереживним платтям. Я нещодавно про неї вже писала (https://club.makeup.com.ua/post/17601/), тому спробую максимально лаконічно (але не обіцяю).

Всі вони мають спільну історію, але різні нюанси. Чому я обрала саме цей аромат? Мабуть, за універсальність. Він чудово підійде у будь-яку пору року, бо він не скатується у вишнево-яблучно-лакричний пиріг, як версія едп, вона не додає гірчинки влітку, як класична едт, і вона не шиприть, як Кутюр.

Хто раптом не знає, ця серія маленьких чорних плать присвячена вишні (лише у кількох версіях є інші ягоди, але настрій все одно простежується). В даному випадку це кока-кольна вишня на старті, яка потім переходить у трошки більш кислішу (але не кислу) та більш легку версію класичного едп. Саме за рахунок цього вона класно освіжає в теплу пору року, але якраз трошки більш солодка вишнево-пудрова база крутезно зігріває і створює неймовірно затишний кокон навколо вас. Тут стійкість і гучність трошки менша, ніж в едп, але достатня. Я на своїй джинсовій куртці відчувала аромат через тиждень після носіння.

Це також неймовірна лінійка, яку я дуже люблю, вона попала абсолютно в моє серденько і залишиться у ньому надовго. Ще й класно, що я маю різні версії, якими можна чергуватись.

Щось я була впевнена на всі 100%, що робила допис про цей аромат, але ні)

Тут історія не така однозначна і у мене не склалось любові з першого затесту. У парфсвіті цей аромат бувдуже на слуху кілька років назад. Його рекомндували всі, кому лише не лінь. І я таки повелась і придбала собі відливант. Нанесла на руку і старт був неймовірним, якийсь такий яблучний пиріг, кисленькі яблучка, вершки, які потім чомусь посипали кендровою хвоєю та мускусом і я не могла цього терпіти. Мені дуже подобалось стартове звучання, але я так не змогла змиритись з базою.

Але пройшло десь півроку і я вирішила затестувати його повторно. І....боже....це просто неймовірний аромат. Мені складно сказати, чи він відстоявся і став більш округлим, чи якось змінилось моє ольфакторне сприйняття, але я закохалась і одразу офлаконила аромат.

З одного боку це простий гурманський аромат. З іншого - це дуже гарно скомпонована та оформлена ваніль в оберемку кисло-солодких яблук, присипаних корице, залитих вершковим кремом та на пісочному тісті. Спочатку аромат більш кисленький та грайливий, але з часом він переходить у вершково-ванільний крем з невеличкою яблучною кислинкою на фоні. Це максимально теплий, затишний, косфортний, коконовий аромат. Аромат тепла, добра, щастя, легкості. Якісь одразу теплі асоціації з весняною верандою всаду, квітом яблуні, та гарячим пирогом на круглому столі.

Моя неймовірна любов, якою я умудрилась користуватись і взимку, і весною, і навіть влітку, бо він дуже класно піднімає настрій і налаштовує на позитивний лад.

У мене також є, як версія звичайна едт, так і еліксир в едп. Вони трошки відрізняються. Едт більш яблучна, соковита та яскрава, а еліксир більш спокійний і пудровий. Хоча однозначно, якщо не мати 2 флакони поруч, різницю неозброєним носом можна і не помітити.

Щоб ви розуміли більше третини флакону я вихлюпала на себе десь за півроку, можливо, трошки більше.

  • Найбільше компліментів мабуть за все своє життя я отримала саме на Танок бабок, або La danza delle Libellule, як від чоловіків, так і від жінок. І це було доволі дивним, бо зазвичай рідко хто компліментить мені парфуми)
  • La petite robe Noire - подобався в більшій мірі жінкам.
  • Versace Crystal Noir має спірні відгуки. Комусь до виносу мозгів подобався, а комусь дуже посередньо, тому 50/50.

Я люблю кожен з цих ароматів. На мій погляд всі три абсолютно різні і за нотами, і за настроєм і за своїм посилом. Тим не менш, я люблю кожен з них. Хоча, звісно, також багато залежить від пори року, мого настрою та подій навколо. В залежносі від цього і змінюються пріоритети та вподобання.

З нетерпінням чекатиму ваші історії, бо дуже цікаво буде почитати ваші знакові аромати та можливо знайти щось для себе)

Це справді крутий челендж, тож дуже дякую команді Makeup за цю ідею)