Юльчик

Тонік антисептичний для рук і тіла "Бактероцид", перекис водню "Еліксир"

Тонік антисептичний для рук і тіла "Бактероцид", перекис водню "Еліксир"
Тонік антисептичний для рук і тіла "Бактероцид", перекис водню "Еліксир"
Тонік антисептичний для рук і тіла "Бактероцид", перекис водню "Еліксир"

Перекис водню – мабуть, найпопулярніший бактерицидний засіб для швидкої дезінфекції поверхневих пошкоджень шкіри в домашніх умовах. А коли в сім’ї є маленька дитина, то і один із найнеобхідніших у сімейній аптечці.

Якось у магазині я помітила Перекис водню у пляшечці з розпилювачем від торгової марки "Еліксир" і вирішила придбати, оскільки в такій тарі дуже зручно брати бактерицид з собою на прогулянку з малечею, так як різного роду подряпини і пошкодження – часте явище і розпилювати перекис на ушкоджену ділянку значно гігієнічніше, не торкаючись руками.

Тому розповідаю про Тонік антисептичний для рук і тіла "Бактероцид", перекис водню "Еліксир" більш детально.

Пакування зручне – перекис знаходиться у легенькій пластиковій пляшечці з розпилювачем, об’ємом 50 мл. Розпилювач працює добре. Якраз ідеальне пакування, щоби брати розчин з собою.

Сам антисептичний тонік являє собою розчин з характерним, але слабовираженим запахом.

Але в роботі він виявився ЖАХЛИВИМ! Дитина впала і, звичайно ж, трошки розбила колінко. Я розпилила даний бактерицидний засіб на пошкоджену ділянку тіла, після чого дитина почала страшенно плакати і скаржитись на сильне печіння і біль. Я не повірила, думаю, ну перекис, сильно ж не пече… Але до цього ми неодноразово обробляли і значно більші пошкодження шкіри перекисом і дитина жодного разу не плакала, а тут прямо істерика! Мене це насторожило. Але через декілька хвилин я зрозуміла, в чому справа. При розприскуванні трохи цього «перекису» потрапило й мені на пальці, після чого шкіра на них почала пекти просто несамовито, ці відчуття можу порівняти хіба що з хімічним опіком… Після цього ще й покрилися незрозумілим білим нальотом, який я не могла відмити. Потім і у дитини, і у мене було значне почервоніння тих ділянок тіла, куди потрапив цей тонік.

На наступний день вирішила повторити експеримент і нанесла цей «перекис» собі на шкіру, де в мене точно не було ніяких ушкоджень, але результат не заставив себе довго чекати і виявився таким самим – сильне печіння і подразнення шкіри!

Після написання цього відгуку дане непорозуміння під назвою «Перекис водню» від ТМ «Еліксир» відправився прямо у смітник! Будьте обережні і обходьте цей засіб стороною!