Anna_feerie

Санскріни для чутливої шкіри: Beauty of Joseon, Skin1004, Tocobo, Nine Less, Needly та ін.

Санскріни для чутливої шкіри: Beauty of Joseon, Skin1004, Tocobo, Nine Less, Needly та ін.

Цього року вересень бавить нас по-літньому теплими днями, тож тема захисту від сонця все ще актуальна). Оскільки моя шкіра за лічені хвилини під теплими промінчиками перетворюється на гібрид томата та вареного рака, без санскрінів я нікуди 🤪.

Але тут виникає одвічне питання: які фільтри обрати, бо, з одного боку, хімічні більш комфортні та не вибілюють шкіру, а з іншого, можуть викликати подразнення чутливої шкіри плюс існує багато питань щодо впливу на ендокринну систему.

І тут знову ж таки все доволі складно: немає 100 % даних щодо шкоди хімічних фільтрів, але все ж деякі дослідження показують, що негативний вплив може мати місце. Моя лікарка ендокринолог з цього питання радить все ж уникати саме хімічних СПФ та інших засобів з ксеноестрогенами при наявності паталогій ендокринної системи (ще раз підкреслю, що це питання індивідуальне і людина, яка не має проблем зі здоров'ям, може не відчути жодних проблем, тож я не збираюсь демонізувати якісь інгредієнти).

Більш того, я сама періодично використовую їх, адже далеко не завжди хочеться отримувати ефект "обличчя гейші")). Єдине, я намагаюсь обирати найбільш сучасні форми хімічних фільтрів (наприклад, Tinosorb) + надаю перевагу засобам, що містять багато антиоксидантів. Коли ж сонце не дуже активне і я не планую багато перебувати на вулиці - обходжуся фізичним спф та/або мінеральною пудрою.

Тож переходимо до моїх тюбиків: перший з них - знаменитий Beauty of Joseon Relief Sun : Rice + Probiotic SPF50+ PA++++. Його я оцінила не одразу, бо початок використання співпав із сильною алергією на амброзію. Але коли ця «квітка» відцвіла і мені стало легше, крем став відчуватися набагато комфортніше, навіть трохи помітила згладження рельєфу та вирівнювання тону шкіри. Ще один нюанс був у конфлікті з моїм улюбленим тональним: https://club.makeup.com.ua/post/8857/. Тут проблема вирішилась просто: я придбала ВВ крем від Purito і з ним ніяких проблем немає взагалі (цей крем доволі зволожуючий і лягає ідеально на будь-яку підложку). Головне: подразнень або алергій не викликає, свою фінкцію захисту від сонця виконує.

Санскріни для чутливої шкіри: Beauty of Joseon, Skin1004, Tocobo, Nine Less, Needly та ін.
Санскріни для чутливої шкіри: Beauty of Joseon, Skin1004, Tocobo, Nine Less, Needly та ін.
Санскріни для чутливої шкіри: Beauty of Joseon, Skin1004, Tocobo, Nine Less, Needly та ін.

Цей крем також не одразу я вподобала). Але з часом його властивості подобались мені все більше і більше: зараз найчастіше я наношу лише його і без тонального крему – адже легкий ефект вибілювання на моєму рожевому личку виглядає як вирівнююча база. До активного аромату ефірних олій я вже звикла і майже не відчуваю його. Хоча ось тато не зміг користуватись цим санскріном, бо дуже вже його дратувала ця віддушка. Також моя люба @Комарницька Тамара, яка придбала цей крем після мого огляду, стикнулась зі скочуванням – в мене такого немає, але майте на увазі, що буває і так.

Це ще один представник сонцезахисту для чутливошкірих – також не викликає подразнень або почервонінь, має доволі хороший склад і приємну консистенцію. Мені здався трохи заважким, тому думаю, що для осені підійде краще – адже зволожуючі властивості та ефект сяючої шкіри це саме те, що треба в міжсезоння.

Ось цей продукт я дуже хотіла купити в повнорозмірі, але, нажаль, не було в наявності, тож точно повернусь до нього наступного літа!) Це дуже приємний санскрін, який нагадує суміш зволожуючого мусу та сяючого праймеру. Дуже класно лягає на шкіру, дає глоу-ефект та не конфліктує з тональними засобами. Склад чудовий, окрім сучасних хімічних фільтрів містить ніацинамід, олії макадамії та мигдалю, кераміди, екстракт ноні та центели.

Не можу не згадати про цей чудовий зволожуючий крем з СПФ25, адже він має шикарний склад, дарує чудове зволоження та навіть живлення шкірі, та, найголовніше – помітно зменшує почервоніння. Тому однозначно рекомендую на прохолодну пору року, бо це класний продукт за свою ціну (ще й український бренд!).

Ось це диво вирішила зазначити на згадку – адже це для мене золотий стандарт того, яким має бути СПФ для чутливої шкіри:

- Фізичний фільтр – а саме не-нано оксид цинку;

- Ніацинамід, сахароміцети, екстракти трав та зеленого чаю у складі;

- Відстутність білого шару та вибілювання шкіри взагалі;

- Легкий сяючий ефект.

Не знаю, чому його зняли з виробництва, адже по всіх параметрах це був ідеальний засіб. Настільки приємно він лягає на шкіру, немов водичка, дуже комфортний та заспокоюючий. Тож я не втрачаю надії знайти щось схоже, але поки всі критерії в одному тюбику мені не зустрічалися).

Про свою колекцію я писала окремо, тож, якщо вам таке цікаво, залишу посилання: https://club.makeup.com.ua/post/13975/