Ya Yana

Вона повернулась. Олійка у моєму догляді за обличчям.

Вона повернулась. Олійка у моєму догляді за обличчям.

Нещодавно я обрала для себе олійку, яка має врятувати мою шкіру від сухості, а також зробить мій масаж Гуаша більш плавним та додасть цій процедурі ефект живлення. Це Seventeen Youth & Balance Normal-Combin Skin. Розкажу про свої враження після використання.

О так, я знаю, що олійок багато хто боїться у догляді та обходить стороною, адже вони бувають комедогенними. Кислот я теж боялася, але цей дослідник всередині мене не дає спокою. Гадаю, що експерименти цілком можливі, якщо детальніше розібратися в питанні, знати особливості своєї шкіри, а в ідеалі — консультуватися з фахівцями.

Якщо шкіра має акне або знаходиться в процесі його лікування, то олійки дійсно варто лишити в стороні. Але, в інших випадках, є вірогідність отримати від них користь.

Комедогенність олій — це не жахастик і не пустий звук, а цілком реальна їхня властивість, яка має різні степені. Від 0 до 5. Перевірити це можна в гуглі, але скрізь вказано, що ця таблиця досить відносна. І цифри це одне, а реакція шкіри — зовсім інше. Тому, я можу лише поділитися власним досвідом.

У мене олійка не викликала комедонів чи прищів, пори не забила більше, ніж вони забиті зазвичай😅. Але гадаю, що важливу роль відіграє саме спосіб її використання.

Як використовую? Я наношу олію зранку, щоб зробити масаж Гуаша, але після цього, ретельно змиваю її й не лишаю на обличчі на весь день. Адже там буде ще сонцезахист, денний крем, а інколи і тональна основа, а це забагато для мого личка. Люблю легкість.

Ввечері, після ретельного очищення, я можу нанести олійку. Проте, це відбувається не кожен вечір, бо в моїй рутині присутні кислоти, яким я виділяю окремі вечори. Олійку я не закриваю кремом чи чимось ще. Вона чудово діє і самостійно.

Аромат трав’яний. У флаконі досить насичений, на шкірі перестаєш відчувати його через декілька хвилин.

Економний? Так. Достатньо 3-4 краплі на усе обличчя. Для шиї та декольте додаю ще приблизно 5.

Консистенція. Ну дуже рідка, тому наноситься легко. Піпетка спрощує це.

Ефект. Моя шкіра комбінована та схильна до сухості, тому нещодавно після прогулянки та свого звичного вмивання я побачила лущення на Т-зоні і іронічно сказала hello autumn. А далі побігла наносити олійку. Зранку лущення вже не було, навіть після вмивання. Окрім того, шкіра мала чудовий рівний тон та здоровий відтінок. З приходом холодів та закінченням сезону фруктів моя шкіра тьмяніє, а ця олійка чудово тримає її в тонусі (та вітаміни все ж варто повернути в раціон). На дотик шкіра дуже гладенька. 🥰

Як відчувається? Вона абсолютно не обтяжує шкіру, не створює млинчик, адже швидко вбирається. Немає відчуття, що хочеться вмитися, хоча я була впевнена, що всі олії його створюють.

Олійки, що містяться у складі. Перерахую їх тут, щоб вам простіше було визначити свої зелені або червоні прапорці у світі олійок.

✨Оливкова — дає жирні кислоти та вітаміни A, D, E, K.

✨Кунжутна — підвищує пружність.

✨Зародків пшениці — нормалізує міжклітинні процеси.

✨Лісового горіха — усуває лущення, стягнення та сухість.

✨Інка Інчі — регенерація, заспокоює подразнення.

✨Зеленої кави — підвищує тургор.

✨Сафлорова — уповільнює процеси старіння.

Вітамін Е у складі виступає антиоксидантом.

Отже, можу впевнено сказати, що ми подружилися. Сподіваюсь, що олійка й надалі приноситиме моїй шкірі лише користь.

Із задоволенням відповім на питання щодо неї, якщо у вас такі виникли і дуже чекатиму коментарів із вашим досвідом та враженнями. ❤️