Mandarinka

ТОП засобів та лосьйонів від випадіння волосся і мої результати 🔽

ТОП засобів та лосьйонів від випадіння волосся і мої результати 🔽

Всім привіт, поступово думаю напишу окремі відгуки на кожен з засобів, але зараз сезон, коли випадіння, як ніколи актуальне, тому вирішила не тягнути зі своєю підбіркою дієвих і не дуже засобів.

Важливо зазначити, що працює все в комплексі:

  1. Треба зробити обстеження і зрозуміти причину випадіння волосся. Звісно тут легше сказати, ніж знайти нормального спеціаліста. Я, наприклад, робила МАВ-діагностику (яка по прядці вашого волосся може сказати яких вітамінів вам не вистачає), також здавала аналізи на феритин.
  2. Правильно очищати голову - користуватись скрабами або (що краще пілінгами). Ділилась бюджетним у цьому відгуці: https://club.makeup.com.ua/post/20439/
  3. Правильно і збалансовано харчуватись
  4. Меньше стресу (ага, звісно)
  5. Ну і стимулюючі тоніки і лосьони, те заради чого ми тут зібрались.

Коли підняла свою переписку з трихологом, зрозуміла що коротко не вийде, зато сподіваюсь змістовно.

ТОП засобів та лосьйонів від випадіння волосся і мої результати 🔽
ТОП засобів та лосьйонів від випадіння волосся і мої результати 🔽

Почали одразу з важкої артилерії. Випадіння волосся у мене було досить сильним. Окрім того, волосся випадало більше, ніж зазвичай під час миття, і кожного разу, коли я просто проводила руку по волоссю, випадало 2-3 волосинки, і це повторювалося при наступних спробах.

На фото видно, що за період використання всього набору (приблизно місяць) ніяких вагомих результатів щодо випадіння так не трапилось.

Я робила заміри росту: впродовж місяця волосся виросло лише на 1 см - що є нормою, а не якоюсь активацією. “Пушка” або нових волосинок я також не побачила.

Важливо відзначити, що виробник рекомендує використовувати засіб протягом 3 місяців. Проте висока ціна і слабкий результат все ж не дозволили мені придбати ще один набір для перевірки чи спростування цієї теорії.

👎 Мій результат: 1/5 і не рекомендую.

Після відсутності результатів, трихолог порекомендувала до попереднього DSD підключити ще і цей лосьон Optima Lozione cute sensible (але про результати їх обох ми вже знаємо).

У лосьона дуже рідка консистенція, схожа на слабко забарвлену воду, прозора з трохи зеленуватим відтінком, можливо через ментол. При контакті зі шкірою обличчя і рук не спричиняє почервоніння, має приємний запах.

Випадання волосся під час миття залишилося, але впродовж дня дійсно зменшилося, отже, позитивна динаміка була, але не надто вагома.

👎 Мій результат: 2/5 і не рекомендую.

Лосьон має приємний аромат, але не надто виразний. Тому тим, кому він не сподобався, не доведеться терпіти довго, адже запах досить швидко випаровується і не залишається на волоссі.

Спосіб, яким я використовувала лосьон:

  • Розігрівала шкіру за допомогою Дарсонвалю (проводила гребінцем по голові близько 10 хвилин).
  • Наносила спрей на пробори.
  • Робила масаж шкіри голови.

Паралельно з використанням лосьону я також приймала Цинк активний.

Спочатку після використання я зовсім не помічала змін, волосся так само випадало, як і раніше. І лише в кінці мого використання (а я користувалася лосьоном 1,5 місяці, точно стільки мені вистачило одного флакона), я почала помічати, що волосся дійсно стало випадати менше. Далі мені потрібно було відправити вимірювання волосся до трихолога, і нарешті я побачила результат!

Крім того, не дуже вірячи в такий результат, я робила вимірювання довжини волосся, щоб відстежити, наскільки швидко моя довжина збільшилася: було 52, стало 55 за 1,5 місяці, отже, ріст волосся збільшився вдвічі (пам’ятаємо, що з минулими лосьонами був всього 1 см).

✅ Економічне використання

✅ Дещо покращує ріст волосся, з'явилися "антени"

✅ Приємний аромат засобу

❌ Не впорався із випаданням волосся

❌ Не дуже діє як самостійний засіб; паралельно я приймала цинк (рекомендація дерматолога), і, ймовірно, саме ця комбінація дала результат.

Лосьон дійсно допоміг покращити ситуацію з випаданням волосся, але я не впевнена, що він зміг би це зробити самостійно. Моя позиція полягає в тому, що велика заслуга в досягненні кінцевого результату належить саме тим вітамінам, які я приймала паралельно з лосьоном.

👍 Мій результат: 4/5 і рекомендую.

Завдяки лосьйону вдалося максимально зменшити випадіння волосся - я використовувала лосьон двічі, обидва рази він давай якнайкращий результат.

Засіб активував ріст нового волосся: вперше у мене з'явились "антенки" і пухнастий підшерсток, про який я так довго мріяла. Звісно, це не супер-результат, і з урахуванням великої втрати волосся під час попередніх експериментів, але це хоч щось.

Швидкість росту волосся збільшилася в 3 рази. На початку експерименту довжина становила 58 см, через місяць використання лосьйону вже була 61 сантиметр. Для мене це досить швидкий ріст, який я отримала як додатковий бонус, але я розумію, що це може бути дуже важливо для інших.

➡ Я сподівалася, що мої залисини зростуть, але на цей раз не помітила особливих поліпшень. Попередній раз, коли я проходила курс протягом 3 місяців, результат був помітніший.

➡ Лосьон подразнює шкіру через активні компоненти, саме тому дуже важливо використовувати його обережно і не допускати потрапляння на обличчя - інакше можна отримати невеликий опік, який швидко зникає.

👍👍 Мій результат: 5/5 і рекомендую.

Коли подивилась всі записи і переписки - виявилось, що це тільки половина всіх моїх експериментів, тому далі буде.. 🙈

А якими ви користувались засобами? Що підійшло, а що ні? Діліться, як бачите, я в постійному пошуку)