Anna_feerie

ТОП-3 інгредієнти для проблемної чутливої шкіри #notscarywithmakeupclub

Коли в тебе акне та при цьому ще й реактивна шкіра, яка пече, горить та червоніє від купи факторів – це доволі неприємно((. Але мені є чим поділитися, адже я віднайшла саме ті інгредієнти, що дійсно ефективні!

І перший номер в моєму топі – пробіотики.

Так-так, не дивуйтесь, що мова йде не про активи від висипань!) Багато кого лякають пробіотики, бо ж нас завжди вчили, що бактерії це погано, руки треба мити бронебійним Сейфгардом, дезінфікувати все навколо санітайзером і тричі на день протирати обличчя антибактеріальним тоніком)). Але все не зовсім так. Точніше, зовсім не так🙃: на нашій шкірі живуть як патогенні, так і корисні бактерії і їх сукупність називається мікробіомом.

Від мікробіому залежить Ph та стан захисного бар’єру нашої шкіри (це найперша лінія оборони, яка не пропускає шкідливі віруси, бактерії та інші забрудники). Тож, перед тим, як приступати до лікування висипань, слід потурбуватись про відновлення епідермального захисту (все, як в будівництві – спочатку стіни та дах, а вже потім внутрішнє оздоблення)).

Чудовим прикладом засобу з про- та пребіотиками (це їжа для пробіотиків) є знаменитий Cicaplast від La-Roche Posay. Хоча його склад доволі багатий на корисні інгредієнти: там є і центела, і пантенол, і олія ши, і цинк, - але мої улюбленці саме пробіотики. Звісно, якби в складі ще не було силіконів, то це взагалі була б мрія, але саме в цьому засобі вони мені на заважають).

Покажу на своєму прикладі дію продукту: на першому колажі загострення розацеа до використання крему та через 20 хвилин після нанесення. Як бачимо, Cicaplast трохи заспокоїв почервоніння, чудово зволожив та захистив шкіру.

Але я не зупинилась і продовжила наносити його вранці та ввечері протягом 5 днів – думаю, результат говорить сам за себе🥰.

Тож, якщо у вас розацеа, чутлива або атопічна шкіра – дуже рекомендую придивитись до цього чудового крему. Також він підходить для постпілінгового догляду, заживлення після опіків та навіть для ніжної дітячої шкіри - тож йому точно знайдеться місце в домашній аптечці!

Я вже давно стала амбасадором азелаїнки в Клубі і десятки дівчат вже оцінили її м’яку, при тому ефективну дію. Саме цей чудовий інгредієнт здатен надовго відлякати висипання, запальні процеси та почервоніння! Це нетипова кислота, адже вона не призводить до підвищення чутливості – а навпаки, заспокоює реактивну шкіру, допомогає вирівнювати тон та висвітлювати постакне.

В моїй рутині азелаїнова кислота від Cos de Baha є обов’язковим кроком вечірнього догляду і саме вона допомогла мені позбавитися помідорного відтінку личка та відчуття палаючої шкіри 🤩. Бонус – дуже гладенька, як відполірована шкіра та висвітлення постакне та шрамів (не моментально, звісно, але з часом навіть застарілі «рани» від битв з акне стають менш помітними).

Тому, якщо ви ще не в секті поціновувачів азелаїнки – ласкаво просимо))).

І знову: не дивуйтесь! Бо мова піде не про аптечний спирт з саліцилкою (тільки не це!)). А саме про м’які та гарно сформульовані засоби, які при всіх перевагах саліцилової кислоти не шкодять чутливошкірчикам)).

Цей чудовий інгредієнт видобувають з кори іви і давно цінують за лікувальні властивості, адже він:

- Очищує та звужує пори;

- Лікує запальні процеси шкіри;

- Відлущує ороговілий шар епідермісу;

- Освітлює пігментацію, рубці та постакне.

Ще раз повторюсь: тут головне, підібрати гарний продукт, який не нашкодить ніжній шкірі 🥰. Я цілком задоволена тоніком Cos de Baha (ні, вони мені не платять за рекламу, а шкода 😂). Також є багато позитивних відгуків на їхні сироватки з саліциловою кислотою, тож точно є, з чого обирати.

Ось такий вийшов топ, всі ці засоби перевірені на власному досвіді та дууууже чутливій проблемній шкірі. Ще хочу додати, що вкрай важливо обирати слабокислі засоби для очищення (Рh 5,0-5,5). Це також сприятиме укріпленню бар’єрної функції та прискорить відновлення.

P.S. Інші мої огляди на засоби для чутливої шкіри можна знайти за тегом #Feerie_rosacea 🤗.

Бажаю всім здорової шкіри та міцного епідермального бар’єру! 💪