Епігенетичні інгредієнти Glymed Plus Atraxi Peptide, що відлякують зморшки #notscarywithmakeupclub
Якими смаколиками задобрити нашу генетичну послідовність?
Я планувала зробити пост про ідеальний осінній крем, поки всі дівчата будуть ділитися страшенно гарними макіяжами до Геллоуіну, але новий челендж якраз ідеально підходить, щоб розповісти про складники, що впливають на активність наших генів.
Погодьтеся, звучить страшнувато, коли крем обіцяє втрутитися в прояв наших генів. Чесно скажу, що наукових дисертацій не читала, а довірилася простим поясненням від косметологів. Якщо ви знаєте про це більше або можете подискутувати, то залюбки почитаю коментарі.
"Частування або смерть колагену?", - запитали мої гени на порозі тридцятиріччя.
А я йому тиць "цукерочку" в пептидній обгортці... 👻
Це була коротка версія пояснення епігенетичних механізмів. Далі буде детальніше.
Отож, дві близнючки з однаковим набором ДНК у 40 років будуть виглядати по-різному і мати різні хвороби, якщо життя у них було різне. Все, що вплинуло на зовнішній вигляд близнючок і їх здоров'я - це епігенетичні фактори: якість харчування, стреси, догляд за собою тощо. Саме вони регулюють експресію генів, тобто, коли одні гени під впливом цих факторів активуються, а інші - інгібуються.
У косметології епігенетичні інгредієнти використовуються активно і при підготовці цього допису я дізналася, що їх існує чимало. Наприклад, пептиди у складі крему Glymed Plus Atraxi Peptide заявлені як епігенетичні інгредієнти. Їх мета - боротися зі зморшками і перешкоджати дерматологічним хворобам (кератоми, вікові плями) шляхом "зчитування" клітинами інформації з гену, що відповідальний за активність фібробластів. Складно? Мені теж.😂 Тому давайте далі я просто напишу відгук на цей крем, бо нас же тут всіх цікавить саме результат.😉
P.s. деякі виробники можуть окремо зазначати на упаковці епігенетично активні інгредієнти, або зазначати у назві, що продукт епігенетичний.
Враження від Glymed Plus Atraxi Peptide.
ПАКУВАННЯ.
Видовжене пластикове пакування золотого кольору гарно виглядає на туалетному столику. До речі, як саме зберігати цей засіб на картонній коробці не зазначено. Зверху упаковки помпа, що качає продукт, але і можна відкрутити кришку, щоб дістатись залишків засобу. Помпа качає то продукт, то повітря, що псує враження про якість пакування. Брати з собою крем в дорогу дуже зручно.
КОНСИСТЕНЦІЯ.
Крем підходить для всіх типів шкіри. Структура засобу легка, але не гелеподібна, має колір пряженого молока. Крем швидко всотується і залишається на шкірі тонкою вуаллю до самого ранку. Має аромат прянощів, що нагадує корицю+кардамон+трішечки мускатного горіха. Аромат доволі стійкий.
СКЛАД.
Містить 39 інгредієнтів. Коротко про деякі з них (з добре відомого нам сайту):
- acetyl hexapeptide-8 - працює аналогічно ботоксу, але не є токсичним;
- squalane - пом'якшувальні, бактерицидні властивості;
- propanediol - зволожуючі властивості, носій для активних інгредієнтів.
- Чомусь двічі зазначається maltodextrin - патока, що сприяє зменшенню мімічних зморшок та покращує харчування шкіри;
- palmitoyl tripeptide-1 - розгладжує дрібні зморшки, збільшує вироблення колагену та зменшує пори;
- palmitoyl tetrapeptide-7 - відновлення пружності шкіри та заспокійлива дія;
- pentapeptide-48 або королевський пептид - стимулює регенерацію шкіри, активуючи ген EGF;
- copper tripeptide-1 - уповільнює процеси старіння;
- sorbitol - зволоження;
- niacinamide - покращення тонусу та текстури шкіри;
- hydrolyzed soy protein - захист від гормонального старіння і втрати шкірою вологи;
- cetearyl olivate - утримання вологи в шкірі і підвищення стійкості активного інгредієнта;
- sorbitan olivate - висока зволожуюча дія;
- hydrogenated lecithin - захисний бар'єр, ефективно утримує вологу;
- succinic acid або бурштинова кислота є багатофункціональним засобом - зволоження, заспокоєння, оновлення клітин;
- ferulic acid - захищає шкіру від фотостаріння;
- hibiscus abelmoschus extract - пригнічення руйнування еластину і появи гіперпігментації;
- tetrahexyldecyl ascorbate - стабільне похідне вітаміну С, стимулює синтез колагену.
ЦІНА.
Звісно, що продукти з багатим складом не можуть коштувати дешево, а цей крем коштує більше 6-ти тисяч гривень. Всі засоби Glymed недешеві, але деякі позиції можна вихопити за півціни на Мейкапі за уцінкою. До того ж цей крем виробник рекомендує наносити аж до вієвого краю (економимо на кремові під очі).
ВРАЖЕННЯ від користування.
Я застосовую цей крем як останній етап вечірньої рутини: очищення+кислотні тонік і сировотка. Деякі сайти невідомо звідки підхопили міф про те, що кислоти руйнують дію пептидів, але пептиди можна і треба поєднувати з кислотами, щоб забезпечити повноцінний цикл з відлущення шкіри і оновлення клітин. І я бачу цей прекрасний результат щоранку. Шкіра така гладенька, ніжна і зволожена, хоч не вмивайся.😅 Та найголовніше, що за два місяці щоденного користування я бачу зміни: рубці постакне стали не такими глибокими, пори скоротилися, розгладилися дрібні зморшки біля очей, висвітлилися плями від роздертих мною прищів. Зрештою, щоразу, як я наносила крем і згадувала його ціну, то відчувала себе королевою. 😂 Щодо нанесення під очі, то знадобився певний час, щоб шкіра звикла до крему (при перших користуваннях щипало і очі сльозилися). Десь за два тижні шкіра звикла і неприємних відчуттів більше не було.
ПІДСУМКИ.
Як написано у вступі, я вважаю цей крем ідеальним на осінь з декількох суто суб'єктивних причин.
- Золоте пакування і пряний аромат з молочним кольором крему одразу нагадують про затишну осінню атмосферу.
- З початком опалювального сезону шкіра потребує більше зволоження. Після нанесення засобу є відчуття, ніби занурюєшся з головою у воду, настільки приємна і відчутна дія.
- Восени у мене ДР, тому простіше на подарункові гроші купувати такі дорогі продукти))
І ще трішечки про епігенетичні інгредієнти і пептиди.
Щодо застосування епігенетичних інгредієнтів в щоденній рутині є певні рекомендації. По-перше, через їх здатність впливати на проявлення генів вони не рекомендуються до використання людям з онкологією шкіри. По-друге, епігенетичні складові краще застосовувати курсом і для кожного є свій проміжок часу, про що виробники у себе на сайті мають зазначати. По-третє, різні інгредієнти рекомендують застосовувати у різний вік: щось дозволено використовувати після 25-ти років, а щось - не раніше 40-ка.
Пептиди можна застосовувати після 25-ти, а для кращого результату ними варто користуватись двічі на день впродовж 1-2 місяців (у мене крем ще трошки залишився, тож розтягну на 3 місяці). Зважаючи на те, що я маю жирний тип шкіри (і обмежені фінансові можливості😂), користуватися Atraxi Peptide двічі на день я не можу, бо вдень мені аж забагато зволоження і шкіра починає швидко жирніти. Натомість, для ранкової рутини я придбала пептидну сировотку Cos De BAHA, яка стала дуже популярною в нашому клубі завдяки Anna_feerie, її відгук тут https://club.makeup.com.ua/post/19124/
Щодо мене, то окремо виділити дію сировотки важко, бо на момент покупки Cos De BAHA крем вже почав давати результат. А от об'єм сировотки те, що треба - чітко на один курс.👍🏻
Отож, сучасна космацевтика розвинулась до виготовлення смаколиків, які задобрюють наші гени аби ті не робили шкоди.🍬 І це тільки початок великого шляху боротьби не лише зі зморшками, але і з хворобами. Принаймні, мені у це хочеться вірити.
Коментарі (0)