ksnklb

Моя перша сироватка з азелаїновою кислотою 💜

Моя перша сироватка з азелаїновою кислотою 💜

Про азелаїнову кислоту я начиталась багато хорошого, зокрема що вона не викликає періоду висипів (дякую за цю інформацію Anna_feerie), порівняно безпечна у застосуванні та ефективна.
А ще після відгуку Skomska Olya складно було встояти перед покупкою.

Сироватка приїхала у коробці з інформацією про продукт.
Дизайн самого Q+A мені дуже подобається, у ньому є щось мультяшне та миле. Саме продукти з азелаїновою кислотою йдуть у фіолетовому забарвленні. У оформленні все дуже просто та зрозуміло, є інформація про те, що робить продукт, склад.

Моя перша сироватка з азелаїновою кислотою 💜
Моя перша сироватка з азелаїновою кислотою 💜

Сама баночка 30ml, у темному склі дозатор такий, що продукт можна нанести без контакту зі шкірою, що безумовно плюс, адже менше будуть розноситись бактерії. Дозатор не заїдає, але потрібно призвичаїтись як натискати так, щоб не виливалось забагато сироватки.

Сироватка білого кольору, з легким запахом, навіть не можу його асоціювати з чимось, та й він не чується на шкірі.
Консистенція рідка, але не як водичка, я б сказала що у неї плотна текстура. Одразу у шкіру не вбирається, пару хвилин може відчуватись волога на обличчі, але фінішу вона не залишає ніякого.
От тут важливо ще розбіратись з оптимальною кількістю нанесення. Загалом вистачає пару невеликих краплинок на все обличчя. Якщо нанести багато сироватки, то шкіра буде на відчуття не приємна, не гладка, а ніби шорстка. А якщо не багато, то буде звичайно відчуватись, обличчя не стане ніжніше.
Коли почала використовувати цю сироватку, помітила що санскріни почали скочуватись, тому є підозра, що це через сироватку.

Фото До зроблене після вмивання, а фото Після, після нанесення тоніку та сироватки.

У мене комбінований тип шкіри, зараз вона поводиться як нормальний. Звісно, окрім сироватки, є ще інші баночки у догляді. Сироватка мені потрібна була для підтримки хорошого стану шкіри.
І що ж, за час використання у мене були висипи перед місячними, але із сироваткою швидко зникли, і були "поверхневі", підшкірників не було.
Супер багато висипів на початку користування насправді не було. І взагалі алергічних реакцій, печіння чи щось у цьому роді від сироватки не спостерігала.
На порах вона поводить себе добре, по фото можна побачити, що вони навіть у кращому стані, ніж До неї. Звісно такого Вау ефекту не сталось, щоб вони зникли, але це нормальний вигляд моєї шкіри.
Підвищеного виділення шкірного сала немає.
Єдине, що пігментація все ще помітна, хоча стала значною світлішою. І на фото помітно, що з'явилась суха ділянка біля губ, не можу приписати це сироватці, вона з'явилась буквально за день-два до фото.

Саме Q+A Azelaic Acid Balancing Serum, це хороший варіант для підтримки шкіри у гарному стані та боротьби з незначними проблемами. Азелаїнова кислота має м'яку дію на шкіру і на ті ж самі висипи, адже вони як з'явились ні звідки, так і непомітно зникли. Для серйозніших проблем зі шкірою, на мою думку, потрібно все ж знати вміст активних компонентів у складі сироватки, а на цій не вказано.

Склад доволі хороший, але мені все ж цікаво у яких концентраціях присутня та ж азелаїнова кислота, цинк. При нанесенні краще кликати зон біля очей.

Aqua (Water) – вода.
Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice – сік листя алое, містить вітаміни, протеїни, моно- і полісахариди. Має заспокійливі, зволожуючі властивості.
Propylene Glycol – полімер пропіленгліколю, використовують для регуляції емульсії, як розчинник. У малих дозах безпечний.
Azelaic Acid – двоосновна гранична карбонова кислота, що має усі хімічні властивості, характерні для карбонових кислот. У промисловості цю кислоту добувають з олеїнової або лінолевої кислоти. Азелаїнова кислота разом з іншими кислотами також утворюється під час окиснення парафінів. Має потужні відбілюючі властивості, а також протизапальні. Це безпечний компонент, при якому практично немає побічних ефектів, окрім Можливого слабкого контактного дерматиту.
Betaine – це одна з найпростіших амінокислот, похідна гліцину, яка міститься в соку деяких рослин. Затримує вологу і клітинах, чим діє на зволоження та пом'якшення шкірию
Zinc PCA – це цинкова сіль піролідон-карбонової кислоти (L-PCA), ключової молекули шкіри, яка бере участь у процесах гідратації та енергії організму. Активний себорегулювальний інгредієнт.
Biosaccharide Gum-1– полісахарид, що виготовляється за допомогою біотехнічного процесу ферментації з натуральних компонентів. Має такі властивості: зволоження, заспокоєння, антивікова, допомагає відновити бар'єр шкіри.
Glycerin – гліцерин, зволожувач.
Triticum Spelta (Spelt) Seed Extract – стародавнє цільнозернове спельта, це поживна крупа, яка містить амінокислоти, має антиоксидантні властивості.
Triticum Turanicum (Khorasan) Seed Extract – камут, давній вид пшеничного зерна, багатий корисними жирами, білками, вітамінами, мінералами, цинком, магнієм і селеною.
Eragrostis Tef (Teff) Seed Extract – гідролізований екстракт насіння, отриманий із трави, яка в основному вирощується в посівах по всій Ефіопії, багатий на амінокислоти. Тонізує шкіру, надає їй пружності та еластичності.
Chenopodium Quinoa (Quinoa) Seed Extract) – екстракт насіння кіноа підтримує структурну цілісність шкіри, стимулюючи синтез колагену.
Xanthan Gum – камедь кукурудзяного цукру, полісахарид мікробіологічного походження. Безпечний емульгатор.
Sodium Levulinate – це сіль левулінової кислоти, синтетичної органічної кислоти, яка допомагає кондиціонувати та пом’якшувати шкіру. Складник безпечний в обмеженій концентрації.
Glyceryl Caprylate – складний моноефір гліцерину та каприлової кислоти, створений на основі кокосової олії, натуральний пом'якшувач, емульгатор.
Sodium Anisate – натуральний консервант, отриманий з анісу та фенхелю.
Caprylyl Glycol – емолент з антимікробними властивостями, що діє за рахунок зниження активності води.
Sodium Gluconate – це сольова форма глюконової кислоти, м’якої кислоти, яка виробляється з цукру-глюкози. Застосовують як хелатуючий агент, зволожувач.
Benzyl Alcohol – розчинник, консервант, може викликати алергічні реакції.
Dehydroacetic Acid – консервант.
Sodium Benzoate – натрієва сіль бензойної кислоти, консервант.
Phenoxyethanol – консервант, може накопичуватися та викликати негативні реакції, якщо є дерматит, чутливий стан організму, алергії.
Sodium Hydroxide – сильний луг, на чутливих ділянках шкіри може завдати серйозних пошкоджень, дозволений в дуже обмежених концентраціях.
Citric Acid – лимонна кислота, консервант, має освітлюючу дію.