Маска для волосся Innersense

Маска для волосся Innersense

Привіт усім! Нещодавно моя люба Zhukovka зауважила, що у своїх відгуках я здебільшого обгиджую різні косметичні засоби, і це дійсно так, адже в мене така буркотлива вдача 😅 Втім, сьогодні спробую виправитися й розповім про одну з моїх улюблених масок для волосся Innersense Hydrating Hair Mask, на яку мене "підсадила" моя найкраща подруга (вона "підсадила" мене й на іншу класну косметику, за що мій гаманець їй дуже "вдячний" 🙃).

Innersense - це американський волосяний бренд, заснований у 2005 році. Спеціалізується на органічному і "чистому" виробництві, відповідно, їхня продукція також базується на натуральних компонентах (я не ганяюся за "еко" продукцією, але склади засобів, націлені на справжнє зволоження і живлення, а не на візуальний силіконовий ефект, мене приваблюють). В асортименті бренду є шампуні, кондиціонери, маски, лівіни, а також засоби для стайлінґу. Також є лінійка для кучерявого волосся. Бренд має численні відзнаки, зокрема, відомих глянцевих журналів. Бере участь в екологічних ініціативах й 1% прибутку стабільно перераховує на благодійність. В Україні він, ясна річ, не представлений, як і багато інших класних брендів, тож замовляю його з Великої Британії. Наразі з їхнього асортименту маю в користуванні маску й лівін крем, про першу і хочу розповісти детальніше.

Пластикова туба об'ємом 177 мл (дивний об'єм пояснюється тим, що він відповідає 6 унціям). Також є менший об'єм у 2 унції. На тубі зручний пластиковий клапан.

Дуже густий білий крем. Волоссям розподіляється важкувато. Аромат шикарний - олій та ефірних олій, не хімозний. Лишається на волоссі аж до наступного миття. Але мені це дуже подобається, бо я реально кайфую від цього аромату.

⚪water/aqua/eau - вода;
⚪cetearyl alcohol - хороший жирний спирт, емолент;
⚪glycerin - гліцерин, зволожувач;
⚪ carthamus tinctorius (safflower) seed oil - сафлорова олія;
⚪simmondsia chinensis (jojoba) seed oil - олія жожоба;
⚪ cocos nucifera (coconut oil) - кокосова олія;
⚪stearalkonium chloride, behentrimonium methosulfate - антистатики;
⚪cananga odorata flower oil - олія іланг-ілангу;
⚪lavandula angustifolia (lavender) oil - лавандова олія;
⚪citrus aurantium dulcis (orange) peel oil - ефірна олія апельсина;
⚪ salvia sclarea (clary) oil - олія шавлії мускатної;
⚪vanillin - ванілін;
⚪pogostemon cablin oil - олія пачулі;
⚪glycine soja (soybean) oil - соєва олія;
⚪cetyl hydroxyethylcellulose - зв'язувач, стабілізатор емульсії;
⚪butyrospermum parkii (shea butter) - олія ши (каріте);
⚪sodium benzoate - консервант;
⚪ pyrus malus (apple) fruit extract - екстракт яблука;
⚪potassium sorbate - консервант;
⚪calophyllum inophyllum (tamanu) oil - олія таману;
⚪guar hydroxypropyltrimonium chloride - антистатик;
⚪linum usitatissimum (linseed) seed oil - олія льону;
⚪camellia japonica (camellia) oil - олія камелії японської;
⚪oryza sativa (rice) extract - екстракт рису;
⚪sodium pca, sodium lactate, arginine, aspartic acid, pca, glycine, alanine, serine, valine, proline, threonine, isoleucine, histidine, phenylalanine - компоненти натурального зволожувального фактору;
⚪citric acid - лимонна кислота, стабілізатор рівня pH;
⚪ oenothera biennis (evening primrose) oil - олія енотери дворічної;
⚪persea gratissima (avocado) oil - олія авокадо;
⚪taraxacum officinale (dandelion) leaf extract - екстракт листя кульбаби;
⚪salvia officinalis (sage) leaf extract - екстракт листя шавлії лікарської;
⚪melissa officinalis leaf extract - екстракт листя меліси лікарської;
⚪hydrolyzed quinoa - гідролізований протеїн, здатен пригладити кутикулу волосся;
⚪benzyl alcohol - ароматизатор, консервант;
⚪vacciniumm myrtillus (bilberry) fruit extract - екстракт чорниці;
⚪saccharum officinarum (sugar cane) extract - екстракт цукрової тростини;
⚪acer saccharum (sugar maple) extract - екстракт клену цукрового;
⚪citrus aurantium dulcis (orange) fruit extract - екстракт апельсина;
⚪citrus limon (lemon) fruit extract - екстракт лимона;
⚪linalool, limonene - ароматизатори на основі ефірних олій, потенційні алергени.
Воу, довгенький списочок. Але класний же! Крім традиційних для такого роду масок емолентів й антистатиків тут купа справжніх смаколиків для волосся - великий асортимент зволожувальних і живильних інгредієнтів, що насправді рідкість для масок, адже більшість масок (за моїми спостереженнями) крім емолентів та антистатиків у кращому разі містить іще одну-дві олії. Або взагалі жодної олії. Вода, жирний спирт, парочка силіконів й антистатиків, купа ароматизаторів, консервантів і, можливо, ще барвник - ось "золотий стандарт" маски для волосся (знову-таки за моїми спостереженнями). Тобто більшість таких засобів працюють суто на візуальний ефект, і вони його безперечно дають, але волосся не наживлять. Що ж стосується зволожувальних компонентів, то їх у масках практично не знайти взагалі. Тут же склад своїм багатством місцями нагадує мою улюблену сироватку для обличчя The Ordinary Marine Hyaluronics. Словом, від складу я у повному захваті. Ефірні олії в засобах для волосся мене не дратують. Решта компонентів узагалі шикарні.

Крім хни і давнього нетривалого експерименту з освітлювальним спреєм моє волосся не мало втручань. Маску я використовую раз на два тижні під час фарбування хною. Хну розподіляю по коренях, а маску - по довжині. Оскільки витримувати хну треба кілька годин, то і маска працює на мені весь цей час. Звісно, виробник пропонує лишати її на 5-10 хвилин, але мені норм потримати її подовше. Що отримую в результаті? Яскравого візуального ефекту, як від силіконів, тут, ясна річ, не буде, але волосся стає дуже приємним на дотик, холодним, не хрустким, що свідчить про його наповненість. Я задоволена, але, якщо шукаєте "вау-ефект", то вам не сюди.
Дякую всім за увагу і бажаю розкішного волосся! 😚