Anna_feerie

Purito BB cream та Enough Collagen: що в них спільного?

Зазвичай ВВ-крем Purito порівнюють з легендарним Missha). Але я користуюсь по черзі ним та Колагеном і помітила, що вони мають багато спільного (окрім популярності, звісно)). Тож, давайте порівняємо:

Почнемо з Пуріто (про його маскувальні властивості писала тут: https://club.makeup.com.ua/post/20250/):

- Об’єм 30 мл

- SPF 38/PA+++ забезпечують фізичні та сучасні хімічні фільтри (Дисклеймер: на пакуванні та в описі немає цифри СПФ, але навряд чи виробник просто так додав Titanium Dioxide та Ethylhexyl Methoxycinnamate на друге та третє місце в списку інгредієнтів, тому я цим питанням зацікавилась і дані щодо рівню сонцезахисту віднайшла в Інтернеті. Хоч досі не розумію, чому бренд не повідомив нас про показник SPF, це трохи бентежить).

- Має багато заспокоюючих складових, що корисні для шкіри з акне, розацеа та куперозом (центела, аденозін, ніацинамід та аденозін).

- Не містить потенційних подразників:

1. Спирту

2. Поліетиленгліколів

3. Ефірних олій

4. Штучних ароматизаторів

5. Парабенів

- Широка лінійка відтінків: цілих 6, що рідкість для корейських виробників.

- Легко наноситься, створює надзвичайно сяюче покриття, комфортно відчувається на шкірі, гарно маскує недоліки та почервоніння (особливо мій відтінок 21 – він якраз має сірий підтон).

- Об’єм - нескінченних 100 мл ))

- SPF 15 завдяки фізичному фільтру – діоксиду титану.

- Склад набагато простіший, ніж в Пуріто.

- Має відчутну жасмінову віддушку (люблю аромат жасміну, але тут він прямо дуууже активний)).

- Лінійка складається з 3х відтінків, але вони не для Білосніжок. Також важливий момент – насвітліший за задумкою 13й відтінок в деяких партіях був дуже темним і виглядав скоріше як 23й (саме такий у мене, не пощастило)). Я спілкувалась з дистриб’ютором корейських брендів і мені підтвердили цей факт: бренд Enough деякий час тому випустив величезну партію з надто темними відтінками, що призвело до невдоволення споживачів, тому зараз лінійка вже відповідає дійсності.

- Наноситься так само легко, дарує сяяння шкірі (хоч не так інтенсивно блищить, як Purito) та гарантує щільне перекриття.

Більше свотчів тут: https://club.makeup.com.ua/post/4439/

Бо вони дуже схоже виглядають на моїй шкірі (за виключенням відтінку)), текстура, покриття, фініш – це майже ідентично. Обидва тональні засоби потребують закріплення пудрою після нанесення та застосування матуючих серветок протягом дня, також можуть перебиватись на одяг/телефон, тож на випадок урочистої події краще пошукати щось більш стійке.

Крім того, і Пуріто, і Коллаген не гарантують нам маскування текстури. Спочатку пори менше видно, але з часом цей ефект поступово зникає (тому повертаємось до пункту з матуючими серветками та пудрою).

Щодо комедогенності – то тут мені судити важко, бо я не пам’ятаю, щоб тональний засіб викликав висипання, от чесно (в моєму випадку це все через внутрішні причини). Але це справа індивідуальна і я бачила багато відгуків, де дівчата скаржились на погіршення стану шкіри від Enough Collagen.

Звісно, я дуже ретельно знімаю макіяж та очищую обличчя після, але не думаю, що інші лягають спати нафарбовані)). Тож, скоріше за все, це залежить від конкретної шкіри та її чутливості до певних компонентів. Також неможливо не відмітити наявність корисних компонентів у Пуріто та їх відсутність у складі Колагену (особисто мене Purito підкупив саме заспокійливими інгредієнтами та поміткою виробника, що він підходить також для чутливої шкіри).

Тож, зважаючи на об’єм, демократичну ціну та (нарешті) виправлену лінійку відтінків – власницям сухої/нормальної шкіри можна сміливо обирати бестселер Enough. Якщо ж ви лікуєте акне / маєте гіперрективну шкіру / розацеа / часто отримуєте запальні реакції від тональних і знаходитесь в пошуках більш доглядового ВВ-крему – тоді рекомендую звернути увагу на PURITO Cica Clearing BB Cream.