Ya Yana

Позбутися прища за одну ніч. Чи здатна на це SOS-паста від Uriage?

Позбутися прища за одну ніч. Чи здатна на це SOS-паста від Uriage?

Нагадаю, що я 2 роки, як подолала акне шляхом довгого лікування на пігулках (ретиноїдах). Чи означає це, що я зовсім не пам’ятаю як виглядають прищі на моєму обличчі? Звичайно ні. Критичні дні безжальні, я зібрала всю симптоматику і раз на місяць на моєму підборідді точно красуватиметься 1-2 «зрадники», які псують настрій, тригерять і страшенно бісять.

Це саме та причина, з якої я не доповню допис фото до/після. Я дуже довгий час маскувала прищі усім чим могла, від яскравого мейкапу до фотошопу, і навіть, коли страшне позаду, сфоткати і продемонструвати свій прищ я все ще можу.

Саліцилово-цинкова паста і олійка чайного дерева — поради, які я чула все життя — це не робоча для мене схема. Я вирішила обрати точковий засіб самостійно і натрапила на Hyseac Pate SOS від Uriage. Взяла, бо чула хороше про сам бренд, ціна не кусалась і ризики не здалися великими «або спрацює, або ні».

Комопненти:

- Цинк. Тут все ясно, антибактеріальний ефект, плюс підсушує.

- Саліцилова кислота прибирає запалення очищує сальні залози.

- Зелена глина витягує надлишки себуму.

- Іхтіол діє, як антисептик.

- Бджолиний віск прискорює загоєння.

Здавалося б, майже саліцилово-цинкова мазь. Про це пишуть у відгуках і вони досить неоднозначні. Але, я можу лише поділитися своїм досвідом і він такий: паста Uriage працює, а саліцилова паста — ні.

Консистенція. Це густа паста сірого кольору, яка лишається густою після нанесення на шкіру. Вона не починає розтікатися і досить комфортна.

Дивним здався аромат. В пакованні його майже нема, щось віддалено трав’яне. Але, при контакті зі шкірою, він дає запах сірки з сірників. Важко пояснити, але це трошки навіть налякало. Якщо хтось має пояснення, буду рада йому в коментарях.

Під час першого нанесення я відчула, немов паста дійсно витягує оте все, що там назбиралося. Невеличка пульсація чи легке поколювання, щось таке. Звичайно, на ранок прищ усе ще був, але він досяг свого піка дозрівання. Зазвичай на це йде дні три у мене, а тут за ніч. Після другого нанесення, на ранок від прища лишилась червона плямка й усе. Отже, не за день, а за два, але продукт працює.

Помітила, що з цією пастою сліди від прища менш червоні і сходять набагато швидше.

Важливий момент! Змивати його пінкою у мене не вийшло, тому, я спочатку прибираю продукт спонжем із Хлоргексидином, а потім продовжую змивання. Гідрофільна олія теж легко його прибере, але просто пінка не впоралась. І ще, паста (логічно) лишається на подушці, бо я сплю з нею на обличчі, і відіпрати звичайну котонову наволочку було досить просто, плям не лишилось.

Паковання зручне. Це невеличка баночка, але я впевнена, що її вистачить надовго. Вона компактна, надійно закривається. Я не хотіла брати нашумівші засоби по типу Hollyskin Calamine. Drying Lotion, бо їх треба зберігати по особливому, слідкувати, щоб не збовталися і так далі. А ця крихітка буде поруч і в подорожах.

Неочевидний плюс таких точкових засобів. Багато хто має звичку видавлювати прищі. Я раз і назавжди позбулася від неї, коли нарешті побачила результат від ретиноїдів і змогла без болю спати на подушці. Сьогодні я не роблю цього, руки тягнуться, але я зупиняюся. З цією пастою все простіше, бо руки не потягнуться, адже там вже є паста. Та й приводу не буде, адже всього дві-три ночі й від прища лише слід.

Хочу наголосити, що з сильним акне ця штука не стане панацеєю. Тільки дерматолог.

 

Отже, Hyseac Pate SOS від Uriage спрацював для мене і точно затримається у косметичці. Усім чудових вихідних і ніяких «зрадників» на вашій шкірі, особливо у важливі дні.