Простий спосіб зробити манікюр вдома
Хоч я і не фарбую нігті останнім часом, але можу поділитись лайфками як зробити манікюр вдома.
Після того, як мій улюблений майстер виїхала закордон, в мене були спроби знайти нового і вони закінчувались невдачами: до мого прохання не зрізати кутикулу під нуль не дослуховувались, через декілька днів від того в мене з’являлись задирки і я не поверталась до того майстру знов, втративши надію, я витратила декілька годин на майстер-класи з опилу нігтів і навчилась робити собі манікюр самостійно. До того я довго носила форму квадрату з закругленими кутами, від чого в мене стали грубими нігтьові валики, я перейшла на овальну, яка значно більше підходить до таких ситуацій, коли кожен ніготь має різну форму, та ця проблема пройшла сама.
На цьому фото є ремувер для кутикули, який непоганий, принаймні та партія з якої я давно купувала, була хороша (в коментарях побачила, що версія з пензлем 12 мл краще за велику версію 30 мл). Зараз я ним особливо не користуюсь, тому що дбаю про кутикулу іншими способами, вона в мене невелика від природи, однак ці способи допомагають покращити зовнішній вигляд і більш вираженої кутикули:
1. Втираю в неї крем перед сном, важливо не тільки намастити руки кремом, але й зробити такий ніби масаж ніби відпихаючи кутикулу.
2. Злегка підпихаю кутикулу рушником після душу.
3. Якщо ж я цього довго не робила і кутикула збільшилась, то я відсовую її дерев’яними паличками, а потім скрабую нігті, щоб прибрати залишки.
Я не намагаюсь позбутись кутикули, тому що вважаю, що вона потрібна, і завдяки цим способам вона тонка, як казала мені улюблений майстер: “Тут і немає що зрізати, нащо ви прийшли?” ))
Також я люблю олійку від OPI (можливо це підробка) в дуже зручному олівці, зазвичай я використовую її перед тим як сісти за комп’ютер, вона не протікає, зручно носити з собою.
Я люблю манікюр, але не люблю витрачати на нього час. Зекономити час мені дуже сильно допомагають професійні пилочки, коли я вперше почула про професійні пилочки, то подумала, що це щось на-багатому, але ні, вони доступні. Краєм вуха почувши, що пилочки мають бути 180/240 гріт, таку я і купила, гріт позначає її грубість, вільний край такими пилочками забирається дуже швидко, а потім я полірую його полірувальною пилкою, яка в мене вже безліч років. Форму я роблю на око, не прагнучи досконалості, тому що нігті відростають швидко, тільки тримаю пилочку так, щоб не перепиляти точки вросту. Для нігтів на ногах в мене окрема подібна пилка іншої форми.
Лаки я пробувала різні і знову повернулась до Topface через їх зручну заокруглену щіточку, такою щіточкою легко нафарбувати акуратно. Моя камера робить з відтінками що хоче, на фото прозорий лак за номером 001 та 024, красивий холодний нюд, який гарно підходить під колір нігтьової пластини, він світлий і не занадто холодний, а якраз так помірно. Раніше я також використовувала лак за номером 007, він більш темний і дає абсолютно непрозоре покриття навіть в один шар. Лаки глянцеві, вони швидше стираються ніж сколюються. 007 не полосив взагалі, з 024 треба більш уважно придивлятись до розміру краплі, щоб було не мало і не багато. Частіше всього я фарбую ним без бази і не помітила ніякого впливу на природній колір нігтьової пластини, нігті не пожовтіли від того.
Лаки я сушу за допомогою холодної води, яку можна набрати в ємність чи раковину, та потримати там хвилин 5 свіжо нафарбовані нігті, потім я даю рукам обсохнути і готово, в інтернеті рекомендують додавати ще кубики льоду в воду, я цього не роблю і сохне.
Рідину для зняття лаку я підібрала особливу, аналог рідини для зняття лаку Mavala. Це засіб з губкою і по ідеї виробника, туди можна опускати пальці, щоб розчинити лак, я ж набираю рідину з губки ватним пафом і змиваю лак ним.
Ось і все, що я роблю для манікюру, коли роблю, я не бачу нічого погано в натуральних нігтях і фарбую їх лише коли маю настрій та час.
Дякую, що прочитали ❤️
Коментарі (0)