ksnklb

Відома нічна маска 🎃✨️

Відома нічна маска 🎃✨️

Цю пірамідку я теж підгледіла у Alena.rosee, допис тут: https://club.makeup.com.ua/post/17477/
І у клубі часто писали про цю маску позитивні відгуки. Ця мініатюра чекала затесту майже два місяці і ось сталось.
Якщо хочете спробувати, то беріть спочатку мініатюру, адже і її вистачає на кілька застосувань. Особисто мені вистачає на 5 застосувань комфортними, не великими шарами.

На сайті вказано що у цій мініатюрі 2ml. Це дуже маленький пробник, який зручно буде брати з собою.
Дизайн милий та приємний, є малюнок гарбуза та на йому маска для сну, що нагадує нам, що це нічна маска.

Консистенція ніби гелева, але густа, маска не тане на шкірі, та при цьому легко розприділяється. Одразу зрозуміло, що у складі є силікони.
Колір дуже світло кремовий наче, загалом можна сказати, що білий.
Запах не нав'язливий, косметичний.

Що ж, знову згадуємо, що у складі є силікони, бо це дуже відчутно при нанесенні, та вже коли маска на обличчі, відчувається цей шар, він легкий та блискучий, та зате швидко вбирається у шкіру, не залишаючи відчуття вологи. Варто зазначити, що при нанесенні відчутно освіжючу вологість, та вона проходить з тим, як поглинається маска шкірою. Якщо не великий шар, то і відчуття липкості не буде, а якщо багато нанесено, то можна відчувати все ж маску на обличчі, навіть коли вона вбереться.
Загалом спати можна спокійно, маска вбираються та не буде залишатись на подушці.
Зранку по вигляду ніби нічого і не було, але за відчуттями відчувається жирніший шар на обличчі, тому змивати потрібно з пінкою. І взагалі, краще зранку теж використовувати засоби для вмивання, але легкі.
Після вмивання з пінкою шкіра чиста, зволожена, тон рівний, з порами все добре. За відчуттями шкіра ніжна та гладенька. Відчувається, що маска все ж щось робить зі шкірою, хоча і не Вау ефект, але на заміну нічному крему інколи може підійти.
Якщо не звертати увагу на деякі проблемні ділянки у період перед місячними, а цього місяця з ними відбувається щось незрозуміле, то маска непогано зволожувала шкіру вночі, відчувається очищуююча дія, адже шкіра ніжна та тон рівний, щодо живлення сумніваюсь, але ця маска допомогла зберегти шкіру у хорошому стані.

Якщо ви подумали який великий склад і там буде щось класне, то тут є дві сторони медалі: справді, є багато екстрактів, які позитивно діють на шкіру, та вони йдуть у списку після силіконів. Тому, якщо ви оминаєте силікони, то цю маску теж доведеться оминути. Десь у списку проскакував і спирт, але на самому кінці.
І от, опираючись на такий склад можна сказати, що ефект зволоження буде, тому що у списку дуже багато компонентів, які утворюють на шкірі плівку і тим самим затримують вологу. Та все ж, силікон має і негативний ефект: він може накопичуватись на шкірі та забивати пори.

Water – вода.
Cyclopentasiloxane – дає стабільність силіконовим емульсіям, гнучкість у виробництві та розробки рецептур.
Glycerin – гліцерин, зволожувач.
Cyclomethicone – полімерні кремнійорганічні сполуки, легколеткі слабов'язкі рідини, синтетичні мінеральні олії. Залишає на шкірі відчуття шовковистості, створює плівку, як силікон може робити поганий ефект на шкіру.
Dimethicone – кремнійорганічний лінійний полімер, силікон.
Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer – акрилатний кополімер, якраз він відповідає за відчуття танення засобу при контакті зі шкірою та створення приємного відчуття на дотик. Безпечний компонент, стабілізатор емульсії.
PEG-10 Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer – синтетичний, посилений силіконом полімер, який допомагає продуктам краще прилипати до шкіри. Застосовують як емульгатор, також робить шкіру приємною на дотик.
Squalane – природний ненасичений вуглеводень, пом'якшувальні, бактерицидні властивості.
1,2-Hexanediol – є високоефективним і м'яким сполучною агентом і зволожувачем.
Carbomer – термін використовується для синтетичних високомолекулярних полімерів, згусники.
Polysorbate 20 – емульгатор, стабілізатор, диспергуючий агент.
Triethanolamine – низькомолекулярний аміноспирт, використовується як м'яка основа та у складі емульгаторів, дозволений у низьких концентраціях.
PEG-10 Dimethicone – це тип силікону, що складається з повторюваних одиниць силоксану з двома приєднаними метильними групами.
Phenoxyethanol – консервант, компонент антисептичної дії, має легку зволожуючу дію, може накопичуватись, рекомендовано застосовувати компонент у низьких концентраціях.
Amaranthus Caudatus Seed Extract – екстракт насіння рослини під назвою амарант, джерело антиоксидантів, пептидів, полісахаридів і ненасичених жирних кислот.
Ulmus Davidiana Root Extract – Ульмус Давідіана екстракт кореня, має дуже хороші зволожуючі властивості, а також протизапальні та фотозахисні.
Centella Asiatica Extract – центела азіатська, ну у цього компонента дуже багато корисної дії.
Ficus Carica (Fig) Fruit Extract – екстракт інжиру, антиоксидант, зволожувач.
Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer – сополімер силоксану та вінілового полімеру, коротко кажучи, це силікон, що також допомагає утримувати вологу.
Polysorbate 60 – цексильований ефір на основі сорбітану, емульгатор.
Cucurbita Pepo (Pumpkin) Fruit Extract – нарешті екстракт гарбуза, має антиоксидантну дію, відновлює функцію клітинних мембран, діє на структуру епітеліальних тканин, стимулює трофічні та обмінні процеси в тканинах, має бактеріостатичну дію.
Fragrance – ароматизатор.
Portulaca Oleracea Extract – гарний суккулент з яскраво-жовтими квітами та їстівними поживними овочами, на шкірі виконує антиоксидантну та заспокійливу дію.
Pueraria Thunbergiana Root Extract – екстракт кореня Pueraria Thunbergiana, забезпечує антиоксидантну та антивікову дію.
Cnidium Officinale Root Extract – містить амінокислоту і тритерпеноїд, рослинні естрогени, які забезпечують антиоксидантну та антивікову дію. Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract – екстракт кореня голої солодки, має потужну відбілюючу дію та антибактеріальні властивості.
Paeonia Lactiflora Root Extract – екстракт півонії молочноквіткової, має антибактеріальну, протизапальну дію.
Soluble Collagen – колагену, є одним із основних білків шкіри, колаген у місцевих кремах зазвичай походить із морських або бичачих джерел.
Ethylhexylglycerin – моноалкіловий ефір гліцерину, консервант.
Aloe Barbadensis Leaf Juice – сік листів алое, має зволожуючі та заспокійливі властивості.
Mannitol – аліфатичний спирт, D-манітол, що міститься в деяких рослинах, грибах, морських водоростях, використовують як зв'язуючий та зволожуючий компонент.
Bromelain – комплекс речовин з протеолітичною активністю, що виділяється зі стебел, коренів і м'якоті плоду ананасу великохохолкового, протизапальний компонент.
Hydrogenated Lecithin – натуральний емульгатор і один з найважливіших компонентів клітин.
Papain – рослинний фермент класу гідролаз, у косметиці використовується в очищаючих, відбілюючих та відлущувальних засобах.
Betaine – є зволожуючим (оптимізуючим гідратацію) інгредієнтом, який може бути рослинного або синтетичного походження.
Dipotassium Glycyrrhizate – багаторічна трав'яниста рослина сімейства Бобових, має пом'якшувальну та протизапальну дію, очищає та відбілює шкіру. Може викликати подразнення, та саме у цьому засобі компонент йде у кінці, відповідно його мало, і подразнення навряд все ж буде.
Sodium Hyaluronate – натрієва сіль гіалуронової кислоти, сприяє регенерації тканин без утворення шрамів, робить шкіру більш м'якою та гладкою, стимулює клітинну міграцію та проліферацію, виявляє високі зволожуючі властивості. 
Xanthan Gum – камедь кукурудзяного цукру, полісахарид мікробіологічного походження, отриманий шляхом ферментації з міжклітинної речовини бактерії Xanthomonas campestris на цукрозмістячих середовищах, частіше кукурудзяному цукрі, згусник.
Ceramide NP – патентована формула водорозчинних церамідів за високої прозорості розчину. Ліпідна речовина, що допомагає відновленню ліпідного бар'єру.
Yellow 6 (CI 15985) – барвник.
Red 33 (CI 17200) – барвник.