Пришелець Ольга

Juliette Has a Gun Not a Parfum безсмертна класика бренду

Not a Parfum являється культовим парфумом дому Juliette Has a Gun (далі буду писати Джульєтта). Багато кому він подобається, багато хто не розуміє його, а ще багато хто його ненавидять. У мене був зворотний шлях. Спочатку я його ненавиділа через відливант Супердози, потім не розуміла його популярності, а зараз він в мене в колекції.

Як на мене, Not a Parfum є ідеальним парфумом для офісної роботи. Він легкий, не навʼязливий та має приємний шлейф. Тому компліменти в вашу сторону будуть частими. Також, якщо довіряти офіційному сайту Джульєтти, він є гіпоалергенним. Я б не була такою впевненою, тому що на ВСЕ в цьому житті може бути алергія. Кажу як алергік зі стажем у 22 роки, в січні піде 23 рік.

Аромат був випущений у 2010 році та належить до групи амбрових. Інгредієнт тут один — Кеталокс.

Кеталокс — це штучно створена сіра амбра. Був винайдений ще в 1950-х, але ховали його під назвою «амбра», згідно з сайтом творця Firmenich, до 1993. Тому в багатьох вінтажних ароматах замість амбри може бути амброксан — основна назва штучної амбри. Це багатогранний інгредієнт. Комусь він буде пахнути анімалістикою, іншим квітами, а третім взагалі нічим не пахне. Мені особисто пахне мускусно-деревʼяним ароматом, а в жару віддає галькою.

Романо Річі є правнуком Ніни Річі та онуком парфумера Роберта Річі. Як і в люксовій парфумерії сімʼї Річі головним бестселером є їхні «яблучка», так і тут основний мастодонт — Не Парфум. Вже стільки продукції з назвою "НЕ" вийшло, що аж тошно.

Як ви вже зрозуміли, я не фанат Джульєтти. Багато чого мені просто пахне старим добрим Ейвоном з 2000-х, тільки за більшу ціну. Але Не парфум я собі залишу, як культовий парфум нашого століття.