Mandarinka

Норовливий, зате безсульфатний. Sulfate-free шампунь від Scalp

Норовливий, зате безсульфатний. Sulfate-free шампунь від Scalp

Вітаю! Вирішила спробувати цей безсульфатний шампунь не тому, що боюсь сульфатів, як таких, просто з такими шампунями відбувається більш м'яке очщищення, але чи підходе воно для жирного типу шкіри голови - питання.

Норовливий, зате безсульфатний. Sulfate-free шампунь від Scalp
Норовливий, зате безсульфатний. Sulfate-free шампунь від Scalp

Сам по собі шампунь майже прозорий, має дуже приємний парфумований аромат - як на мене схоже на чоловічий парфум, але не нав'язливий, а приємний. Доволі швидко вимивається з голови.

Шампунь густуватий, не дуже добре піниться (як і всі безсульфатні засоби). Тому дуже важливо 2 рази намилювати голову, завчасно вспінив шампунь в руках. Коли я намагаюсь це зробити, то шампунь навіть по руці розмазується плівкою, а не піниться в пишну піну.

У мене жирний тип шкіри голови - яким би шампунем я не користувалася, від найдешевших до найдорожчих - на наступний день після миття - у мене вже волосся стає жирним, відповідно голову я мию щодня.

  1. Промиваю волосся водою, піню шампунь в долонях і наношу тільки на корені. Довжину мити не потрібно, вона промивається піною.
  2. Повторюю процедуру двічі. На ругий раз шампунь вже трошки більше піниться
  3. Наношу бальзам на довжину, зараз користують від цього ж бренду https://club.makeup.com.ua/post/23504/
  4. На трошки підсушене волосся розпилюю спрей для легкого розчісування.

Коли обираємо шампунь потрібно розуміти - все що він дійсно має робити якісно промивати волосся. Ніякого відновлення, зволоження, мінералізацію і тд.

Перший млинець - нанівець. У мене так і вийшло - я дуже погано промила голову. Наступного разу я зрозуміла що треба прям дуже добре проходитись шампунем по шкірі голови, другий раз обов'язково потримати пів хвилинки на голові, не залишати "пустих ділянок". З другого разу вже все вийшло як треба. Але цей момент що треба прям підгадувати і дуже старатись з уим шампунем - мене відштовхує.

Але якщо користуватись тільки безсульфатним шампунем, то мені не вистачає промивання "до скрипу", я вважаю що треба чередувати з більш сильним шампунем.

✅ Дійсно бюджетний безсульфатний шампунь

✅ Якщо приловчитись, то непогано промиває шкіру голови. Промивати треба точно 2 рази.

Шампунь робить волосся важким, і трохи путає його, варто користуватись дійсно якісним бальзамом або маскою.

Важливо зазначити, що необхідно чередувати шампунь з більш сильним, інакше регулярне м'яке очищення (як мінімум в моєму випадку) призводить до лупи і зуду.

Я можу рекомендувати шампунь, але з нюансами. Для мене це 3/5.