Ya Yana

Як серіал продав мені парфуми (і ні, це не Друзі)

Як серіал продав мені парфуми (і ні, це не Друзі)

Це саме той рідкісний випадок, коли чекаєш кожну серію, сваришся з персонажами вголос, поки дивишся, намагаєшся вгадати, що станеться далі і вантажиш собі усі саундтреки в телефон.

Серіал про літо біля океану, підліткове кохання, дружбу дорослих жінок, що пройшла крізь усе… А що я розповідаю, хіба першого пункту не достатньо? 😅 Коли він закінчився, я стала сумувати, так само як сумують за двотижневими тимчасунками у літньому таборі (if you know, you now). Плейлист все ще нагадував про улюблену історію, книги по ній було замовлено, але цього здавалося замало. І тут в гру вступили маркетологи.

А саме, маркетологи бренду 13PERFUMES (український бренд нішевих парфумів). Вони створили той гачок, на який я радо повелась (ні про що не шкодую), створивши парфуми з назвою цього серіалу. А опис який. Там все про безтурботність, розкриття себе з нового боку, спогади, які до мурах. Про динаміку, порив, прекрасне літо. І флакон такий гарний, вже уявила, як він стоїть на моїй поличці.

Чи був у мене шанс втриматися від покупки? Після такого, звичайно ні. Але, моя раціональна сторона все ж наполягла на тому, щоб замовити пробники по 5 мл.

Спойлер: так я познайомилась одразу з трьома ароматами бренду і рештою поділюся згодом.

Як же звучить те літо перевтілень та яскравих спогадів?

Піраміда говорить нам наступне:

Верхні ноти: лимон, базилік, евкаліпт, квіткові ноти.

Середні ноти: ожина, ірис, жасмин, лаванда, гвоздика, тим’ян.

Базові ноти: мускус, кумарин, пачулі, сандал, дубовий мох, ветивер гаіті.

А я скажу так:

На передній план виходить лимон і трошки згодом до нього приєднується бергамот та базилік. Уся ця цитрусова історія по трохи зменшує оберти і з’являється аромат мила чи то піни для гоління. Як сказала моя парфумозалежна подруга «це мило, але не ретро, воно таке… стильне». Відлуння ожини дає свою кислинку, але вона звучить вдалині, а згодом зовсім пропадає. На моїй шкірі протягом дня впізнаваними лишаються цитрусові та мильні нотки. Парфуми "про чистоту". Я б віднесла їх до унісекс.

Summer I Turned Pretty — це аромат такої ідеальної ранкової рутини. Коли водичка з лимоном та базиліком за розкладом. Сонце малює світлом по кімнаті. В планері на сьогодні тільки смачна їжа та похід до театру, а в думках спогади про минуле літо. А краще — грандіозні плани на нове.

Стійкість. Парфуми тримаються на шкірі увесь день, на одязі — довше. Можу сказати так і про інші аромати бренду. Але, саме ця композиція, вона немов стає тихішою з часом, а можливо, просто сидить щільно до шкіри у моєму випадку.

Чи оселиться гарний жовтогарячий флакон на моїй полиці? Саме він — ні. Інший аромат бренду підкорив моє серце і про це розповім пізніше. Але, Summer I Turned Pretty точно підійде тим, хто любить фужерні композиції. Такі цитрусові, пінні, легкі.

P.S. Звичайно, це не новина, що парфуми треба тестити на шкірі. Але, у випадку з цим брендом, я дуже наполягаю на цьому. Навіть не блотер, тільки шкіра. Картинка може досить різнитися, бо у флакончику я чую тільки бергамот, а всі інші барви відчуваються тільки тоді, коли звільняєш аромат з нього.

Буду рада дізнатися з коментарів, чи знайомі ви з брендом та, чи цікаво дізнатися про інші його аромати. Усіх обіймаю ❤️