ksnklb

Нарешті затестила Cos De BAHA 🧡

Нарешті затестила Cos De BAHA 🧡
Нарешті затестила Cos De BAHA 🧡

Цю сироватку брала не собі, але трішки все ж покористувалась🫣. Користувалась 2 тижні раз в день, тому якісь висновки і будуть. У разі чого, можете просто почитати про консистенцію, ну і склад 😄.

Нарешті затестила Cos De BAHA 🧡

Пакування, дизайн, баночка, тут все чудово, мені подобається такий підхід бренду.
Сироватка прийшла у коробочці у білих та помаранчевих тонах, що відповідають лінійці з вітаміном C.
Баночка 30ml, виглядає мило та компактно.
Скло (або хороший пластик, я це не дуже розрізняю поки) темне з наліпкою помаранчевого кольору. Скло надійне, але все ж, хочеться бути обережною із пляшечкою.
Набирати сироватку потрібно піпеткою, вона виконана акуратно, набирає легко і добре, зручна у використанні.
У середині баночки є силіконовий обмежувач, за який можу одразу давати сироватці плюси, бо це те, що так часто бракує у такого роду баночках 🥰. І так, завдяки йому, жодна крапля сироватки не потрапить мимо.

Сама рідина сироватки нагадує олійку, вона от саме олійна. Рідка, трішки в'язка, масляниста. І навіть запах мені нагадує олійку, це пояснюється тим, що у складі немає ароматизаторів. Запах не яскравий і не заважає.
Колір світло жовтий, ну як і у олійок.
Через маслянисту текстуру, сироватка розприділяється легко. Моя комбінована шкіра поглинає її кілька хвилин, у той час як суха шкіра майже одразу і на суху шкіру відповідно йде більше цієї сироватки.
Після нанесення обличчя не жирнить, навіть не залишає плівку, а легку вологу, яка власне поглинається. Закривати кремом легко, не скочується, трішки "ковзає"

У такому порядку, бо мені фото До не подобається, бо я не протерла там камеру 😄.
Вприцнипі, до застосування у мене не було серйозних проблем, ну певні висипи за циклом, трішки видно пори і подекуди чорні цятки.
Тому вибілювати мені особливо нічого, та можна зауважити, що сироватка здатна вирівняти тон та надати шкірі сяяння навіть у холодні погодні умови.
За час використання сироватки, прищики пройшли швидко і безболісно, з'явились нові червоні плямки, але це не прищики, а від холоду швидше.
Постакне світле та непомітне.
При цьому сироватка порівняла тон обличчя у межах природнього, бо якщо порівняти з L'Oreal Paris Revitalift Clinical Vitamin C, немає сильного вибілювання. Тут вже діло смаку.
Зволоження відчувається помірне, та зараз холод та опалювальні прилади дуже сушать, тому влітку зволоження могло б бути більшим.
Забитих пор, чорних цяток від сироватки не сталось, що мені дуже подобається. Пори виглядають із сироваткою добре.

Це хороша базова сироватка для любителів вітаміну C. Та все ж я б радила її брати на літо, бо взимку суха шкіра її дуже швидко поглинає. Моїй комбінованій ок, та розумію, що у теплішу пору, сироватка працювала б ще краще.
Ну і сироватка взагалі не викликала негативних реакцій, пощипування чи почервоніння.

Спочатку я шукала склад в інтернеті, а потім дивилась на баночці, і що ж я побачила? Різні склади 🤷🏻‍♀️. Розібрала той, що на баночці. Що ж, він доволі хороший, та там нижче у складі є те, що засмучує –Sodium Hydroxide. Аскорбінова кислота йде третя у списку, а пантенол 8. Також у складі маємо кілька екстрактів, що мають антиоксидантні властивості.
Тут все ж трішки буду нудною) на сайті вказано Сироватка з Віт.С і пантенолом, а на самій ж баночці гарно написано про вітамін B5 та Hyaluronic Acid. Де ж вони?))
Гіалуронова кислота, я так розумію, це Sodium Hyaluronate, як альтернатива. А вітамін b5, я так розумію, міститься у екстрактах? Можливо я щось не дошукала і щось не дозрозуміла... тут питання залишається для мене відкритим, якщо хтось пояснить, буду вдячна ❤️.

Propanediol – гліколь високого ступеня очищення, отриманий із відновлюваних джерел (кукурудзяного цукру), характеризується прекрасними зволожуючими властивостями, посилює дію консервантів.
Aloe Barbadensis Leaf Extract – екстракт алое, як писала Тамара, він має менше корисних елементів, ніж сам сік алое, тут допис: https://club.makeup.com.ua/post/19381/
Сам екстракт листя може всерівно мати зволожуючі, антибактеріальні властивості.
Ascorbic Acid – аскорбінова кислота, це власне наш вітамін C у складі. Має освітлюючі, антиоксидантні властивості.
Arbutin – глікозид гідрохінону - знаходиться у великих кількостях у листі мучниці, чорниці, журавлини, корені солодки, мають ще й антибактеріальну активність і забезпечують протизапальний ефект. Застосовується у концентрації до 3%. Може окислюватись.
1.2- Hexanediol – гександіол є високоефективним і м'яким сполучним агентом і зволожувачем.
Arginine – амінокислота, яка природним чином міститься в шкірі. Це чудовий зволожувач (NMF), підтримує бар'єрну функцію шкіри та сумісний з більшістю косметичних інгредієнтів.
Sodium Hyaluronate – натрієва сіль гіалуронової кислоти, у воді утворює в'язкі, безбарвні, злегка опалесцентні гелі. Сприяє регенерації тканин без утворення шрамів, робить шкіру більш м'якою та гладкою, стимулює клітинну міграцію та проліферацію, виявляє високі зволожуючі властивості. Цей компонент шкіра поглинає швидше, ніж гіалуронову кислоту.
Panthenol – пантенол, має загоювальну, зволожуючу та розгладжуючу дію. 
Sodium Hydroxide – ложка дьогтю, сильний луг. Дозволений в обмежених концентраціях, має бути попередження про вміст цього компоненту, потрібно уникати зони біля очей.
Camellia Sinensis Leaf Extract – екстракт зеленого чаю, антиоксидантна активність та фотопротекторні властивості визначається комплексом флавоноїдів, каротиноїдами, токоферолами, вітаміном С, мінералами Cr, Mn, Se, Zn, рядом інших компонентів, що підсилюють антиоксидантні властивості.
Momordica Charantia Fruit Extract – екстракт карелли, цей овоч багатий антиоксидантами та вітамінами А і С, які корисні для шкіри, сповільнює старіння та бореться з прищами та плямами на шкірі.
Sambucus Nigra Flower Extract – екстракт квітів самбука чорного, рекомендується для тонування шкіри, а також додають до омолоджуючих засобів. Стимулює вироблення гіалуронової кислоти та посилює зволоження та регенерацію; він також захищає крихкі капіляри, підвищуючи їх еластичність.
Leontopodium Alpinum Extract – екстракт едельвейсу, має пом'якшувальну та зволожуючу дію на шкіру, виявляє фотозахисні та антиоксидантні властивості.
Disodium EDTA – динатрієва сіль дигідрогена етилендіамінтетраацетату, комплексоутворювач. 
Hydroxyethylcellulose – ефір целюлози, використовують як плівкоутворювач, як загусник.