Парфуми, які я переросла
Montale — це специфічна історія. Можу впевнено сказати, що колись на ці аромати була певна мода, а вона, як відомо, швидкоплинна. Так вийшло, що з тих часів у мене залишився один аромат, який я досі люблю, але майже не вдягаю — Intense Cafe.
Хочу розповісти, що я відчуваю до нього зараз та як він змінився за три роки «відпочинку» в глибинах шухляди.
Піраміда:
- Верхні ноти: квіткові ноти;
- Ноти серця: троянда, кава;
- Базові ноти: ваніль, білий мускус, амбра.
Мої особисті враження:
Montale Intence cafe досить гучний, але, як на мене, один із самих збалансованих ароматів колекції. Це єдині парфуми, які я придбала не дізнавшись склад піраміди. Мені настільки сподобався аромат на іншій людині, що затест в магазині вирішив все за мене.
Квітів (окрім троянди) я не відчуваю зовсім, на відміну від мускуса, який залишається на шкірі досить довго. Я чую свіжий трояндовий джем, доповнений ванільним кремом та розчинною кавою. Такий от він outlaw. Це чудова історія на холодну пору року, бо влітку і навесні про цю композицію можна забути, вона задушить не тільки вас, але й оточуючих. А от взимку — букет розкривається просто чудово, завжди згадую про його існування, коли температура опускається ближче до нуля.
Чому переросла?
Я відчувала потребу мати свій «signature scent», але він їм не став. Ба більше, таке ситуативне використання парфумів мене засмучувало. Не буду приховувати, любителів Montale дуже мало, тому створювати незручну ситуацію у компанії друзів чи на роботі — просто не було бажання. Його хейтили, критикували, просто не любили, тому в якийсь день майже повний флакон пішов відпочивати до кращих часів.
Лайфхак зберігання парфумів:
Щоб аромат із часом не зіпсувався, його потрібно правильно зберігати. Всі ми знаємо про «сухе темне місце, подалі від перепадів температури», але є ще дещо, що допоможе парфумам зберігатися дуже і дуже довго.
Все що треба зробити — перегорнути флакон догори дригом та перемістити так звану воздушну пробку подалі від дозатора, це допомагає уникнути окислення. Так і зберігати. Якщо ви вже достатньо використали парфум, деякі пропонують перегорнути парфуми та спустошити трубку декількома натисканнями на дозатор.
Загалом — Montale Intence Cafe — приємний спогад про 20 років, коли аромати «помри все живе» були припустимими. Зараз вже так не виходить, прокинулась емпатія до інших та сформувався смак. Але я все одно буду іноді його відкривати та тишком-нишком розпилювати на себе кожну зиму, просто для настрою :)
Коментарі (0)