B E L E N K A Y A

Парфуми, які я переросла

Парфуми, які я переросла

Хочу розповісти, що я відчуваю до нього зараз та як він змінився за три роки «відпочинку» в глибинах шухляди.

  • Верхні ноти: квіткові ноти;
  • Ноти серця: троянда, кава;
  • Базові ноти: ваніль, білий мускус, амбра.

Мої особисті враження:

Montale Intence cafe досить гучний, але, як на мене, один із самих збалансованих ароматів колекції. Це єдині парфуми, які я придбала не дізнавшись склад піраміди. Мені настільки сподобався аромат на іншій людині, що затест в магазині вирішив все за мене.

Квітів (окрім троянди) я не відчуваю зовсім, на відміну від мускуса, який залишається на шкірі досить довго. Я чую свіжий трояндовий джем, доповнений ванільним кремом та розчинною кавою. Такий от він outlaw. Це чудова історія на холодну пору року, бо влітку і навесні про цю композицію можна забути, вона задушить не тільки вас, але й оточуючих. А от взимку — букет розкривається просто чудово, завжди згадую про його існування, коли температура опускається ближче до нуля.

Я відчувала потребу мати свій «signature scent», але він їм не став. Ба більше, таке ситуативне використання парфумів мене засмучувало. Не буду приховувати, любителів Montale дуже мало, тому створювати незручну ситуацію у компанії друзів чи на роботі — просто не було бажання. Його хейтили, критикували, просто не любили, тому в якийсь день майже повний флакон пішов відпочивати до кращих часів.

Щоб аромат із часом не зіпсувався, його потрібно правильно зберігати. Всі ми знаємо про «сухе темне місце, подалі від перепадів температури», але є ще дещо, що допоможе парфумам зберігатися дуже і дуже довго.

Все що треба зробити — перегорнути флакон догори дригом та перемістити так звану воздушну пробку подалі від дозатора, це допомагає уникнути окислення. Так і зберігати. Якщо ви вже достатньо використали парфум, деякі пропонують перегорнути парфуми та спустошити трубку декількома натисканнями на дозатор.

Загалом — Montale Intence Cafe — приємний спогад про 20 років, коли аромати «помри все живе» були припустимими. Зараз вже так не виходить, прокинулась емпатія до інших та сформувався смак. Але я все одно буду іноді його відкривати та тишком-нишком розпилювати на себе кожну зиму, просто для настрою :)