Pilirina 💛💙

Хімічний опік від фарби для волосся L'Oréal

Хімічний опік від фарби для волосся L'Oréal
Хімічний опік від фарби для волосся L'Oréal

Учора ввечері мала відбутися незапланована зустріч і мені потрібно було терміново підфарбувати корені, візуально підтягнути їх до свого загального теплого підтону волосся.

Вранці вибігла до найближчого магазину, щоб купити фарбу для волосся, бо запаси скінчилися. Навіть не обирала нічого, був досвід використання Casting Crème Gloss від L'Oréal Paris, знаю свій тон. Ціль - хотілося, щоб візуально відрослі коріння сильно не виділялися на загальному фоні волосся.

Вихвативши потрібну пачку, розрахувалася і полетіла додому фарбуватися.

Нічого не віщувало біди, бо раніше фарбувалася Casting Crème Gloss на постійній основі.

Процес фарбування коренів був стандартним. Фарбу не перетримала. До витримки часу ставлюся дуже прискіпливо.

Але відчула зуд та печіння вже під час сушіння феном. І тут я побачила у дзеркалі опік на шкірі голови! Сказати, що у мене шок - не сказати нічого. L'Oréal, що змінилося у складі? Зі мною таке вперше у житті!

Прочитала, що низький відсоток оксиду - 4,5% міститься лише в ряді від темних до 810 відтінку. Від 910 номеру оксид вже 7,5%. Не стверджую, що це достовірна інформація, бо взята на форумі. Хотілося б дізнатися про це у офіційного представника L'Oréal.

Безаміачна фарба це безпечно?

Теоретично, так!

У цих фарбах роль аміаку виконує етаноламін, який розкриває кутикулу волосся, воно набрякає і піднімає водневий показник складу фарби до потрібного лужного рівня. Завдяки цьому волосся фарбується.

Етаноламін працює так само, як аміак, але менше шкодить волоссю. Фарба вважається безпечнішою, бо не проникає всередину волосся і практично не викликає алергічні реакції. Але це теорема. Практично щось пішло не так. Що саме? Досі зрозуміти не можу.

Добре, що в аптечці виявився Пантенол ☝️

Даному бренду раніше довіряла, але у мене другий день шкіра голови свербить так, наче по ній мезоролер з сантиметровими голками проїхався. Це хімічний опік!

L'Oréal, ну як же так? 🤷‍♀️