Pilirina 💛💙

Я не хімік, але один складовий компонет у кремі Combucha змінив позитивне враження про продукт

Я не хімік, але один складовий компонет у кремі Combucha змінив позитивне враження про продукт

Тільки дочитайте до кінця і подивіться на коментарі нашого експерта ☝️

А купувати його чи ні - вирішуйте самі.

Скажу відверто, нічого від нього не очікувала, але кожного вечора рука тягнулася саме до нього. До моменту написання посту.

Про картонне пакування, пластикову баночку нічого писати не буду - тут і так все зрозуміло. Стандартний мас-маркет. Аромат не яскраво виражений.

Перше розчарування від продукту

Візуально здається, що у крему найлегша і ніжна консистенція, але це не так. Насправді, крем щільний і достатньо жирний.

Не люблю формати подібних засобів, які надто живлять шкіру, створюючи на обличчі зайвий жир і блиск. Коли спробувала вперше не зрозуміла його. Було враження ніби шкіру намастили салом. Він не ввібрався швидко, як це роблять інші кремові структури, ще і залишив білі розводи на обличчі. Я фукнула. Написала нашій Kizza, що крем не зайшов.

Вона підказала мені, що насправді кремчик достойний уваги, йому просто потрібно більше часу для того, щоб він вввібрався у шкіру і рекомендувала спробувати Combucha ще раз.

Враження від використання

Моя шкіра 39, комбінована. Місцями суха, підборіддя та лоб схильні до жирності. На обличчі є почервоніння, колір обличчя неоднорідний. Звісно є пори та мімічні зморшки. Куди ж без цього всього?

Наношу крем після вмивання, тонізаціі та сироватки інколи вранці, частіше - ввечері. Чекаю хвилин 10. І все супер! Шкіра стала м'якою, зволоженою та насиченою. При цьому немає жодного відчуття жирності, маслянистості чи стягнутості шкіри. Немає ненависної липкості, якою грішать багато аналогічних продуктів. Під кремом обличчя не потіє.

Чи підходить як основа під макіяж?

Так, інколи використовую Combucha під тональний крем. Косметичні продукти рівномірно лягають на шкіру і добре розподіляються. Дрібні мімічні зморшки візуально згладжуються. Пори не забив за місяць тестування.

Що важливо - жодних негативних моментів у вигляді печіння, свербежу та почервоніння шкіри не було.

Від якого складового компоненту у мене дибки стало волосся?

До складу крему входить багато різних компонентів:

Aqua (Water), Propanediol, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Olive Oil Decyl Esters, Undecane, Cetearyl Alcohol, Pentylene Glycol, Tridecane, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Camellia Sinensis Leaf Water, Lonicera Caprifolium (Honeysuckle) Flower Extract, Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract, Lecithin, Saccharomyces/Xylinum/ Black Tea Ferment, Glucose, Ilex Paraguariensis Leaf Extract, Stevia Rebaudiana Extract, Argania Spinosa Kernel Oil, C15-19 Alkane, Gossypium Herbaceum (Cotton) Seed Oil, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Xanthan Gum, Sodium Stearoyl Glutamate, Glycerin, Cetearyl Glucoside, Galactoarabinan, Tocopherol, Citric Acid, Sodium Phytate, Myristyl Alcohol, Arachidyl Alcohol, Sodium Hydroxide, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Sorbic Acid, Parfum (Fragrance), Limonene, Linalool, Geraniol, Citral.

Друге розчарування від складового компоненту

*Sodium Hydroxide (Натрію гідроокис) - денатуратор, контролює рівень ph. Шкідливий при контакті зі шкірою або при вдиханні. Дуже корозійний, залишає сильні опіки. У високих концентраціях викликає подразнення та почервоніння шкіри. Відповідно до Регламенту ЄС 1223/009 та ТР ТС 009/2011 використовується з обмеженнями: у концентрації до 5% у засобах для пом'якшення нігтьових кутикул з обов'язковою вказівкою у маркуванні «Містить луг. Уникати потрапляння у вічі. Може викликати сліпоту. Зберігати у недоступному для дітей місці»; у концентрації до 2 % у засобах для випрямлення волосся загального застосування з обов'язковим зазначенням у маркуванні «Містить луг. Уникати потрапляння у вічі. Може викликати сліпоту. Зберігати у недоступному для дітей місці»; у концентрації до 4,5% у засобах для випрямлення волосся професійного призначення з обов'язковим зазначенням у маркуванні «Для професійного застосування. Уникати потрапляння у вічі. Може викликати сліпоту»; як регулятор рН для депіляторів у діапазоні рН до 12,7 з обов'язковою вказівкою у маркуванні «Уникати попадання в очі. Зберігати у недоступному для дітей місці»; як регулятор рН інших продуктів в діапазоні рН до 11,0.

Гідроксид натрію (каустична сода) - це найбільш затребуваний неорганічний луг у світовій косметичній індустріі, хоч він здатний викликати серйозні пошкодження шкіри. Саме цю хімічну речовину найчастіше використовують при створенні косметичної та побутової продукції. При правильній концентраціі у косметичних засобах знижує рівень pH, регулює його за підвищеної кислотності, надає зволожуючу та дію, звужує пори, відлущує ороговілі клітини, утворює плівку на шкірі, захищаючи її від пошкоджень. Як лужна речовина гідроксид натрію у вільному стані взаємодіє з водою та повітрям, але, пройшовши реакцію омилення, приходить у зв'язаний стан і, завдяки цьому втрачає всі свої пошкоджуючі властивості на шкіру та слизові оболонки.

Концентрація тут не вказана, але розумію, що це необовязкове маркування, тому залишу цей компонент на совість польського виробника.

Склад досить "багатий" на різні екстракти та олії. Настільки вони дієві сказати не можу, бо я скептично ставлюся до дієвості компонентів у бюджетній косметиці.

До моменту написання посту, думала, що крем Combucha виявиться гідним варіантом серед представників мас-маркету. Взимку користуюся ним із задоволенням щодня, він заслужив своє місце на полиці.

Чи купила б ще раз? Точно ні. Чомусь не довіряю я цьому складовому компоненту Sodium Hydroxide. Не впевнена, що такі масові виробники дотримуються норм концентрації гідроксиду натрію при виробництві. Хоча, скажу відверто, якби це був крем украінського виробника, то він відразу б полетів до смітника. Польським концернам довіряю більше. Відтепер буду його довикористовувати подалі від слизових - на ручки, ніжки.

А знаєте що найгірше? Тепер я знаю про цей шкідливий компонет і, дивлюся, його частенько додають до органічноі косметики. Для мене це просто жах!

Комарницька Тамара, хотілося б почути твою експертну думку щодо використання у косметиці цього інрідієнта - Sodium Hydroxide. Може, не варто так зациклюватися на ньому? В інтернеті інформація про його використання двояко якось звучить - хтось вважає його безпечним, а хтось сахається від нього, як чорт від ладану. Цікаво почути твою думку!