Свідома клієнтка

Теоретичне порівняння міцелярних вод

Теоретичне порівняння міцелярних вод

Пропоную порівняти декілька міцелярних вод з різних цінових категорій на основі їх складу. Знайома дерматолог описувала міцелярну воду як крапельку гелю для вмивання, розчинену у воді, міцелярні води містять очищувальні компоненти, які зазвичай більш лагідні ніж компоненти звичайного гелю, але певною мірою це справедливий опис. В залежності від очисних компонентів у складі міцелярна вода може пінитись або ні. Загляньмо у склад 5 міцелярних вод і побачимо, що в них спільного. Спільні для всіх цих продуктів компоненти я виділила жирним, окрім води, тому що вода звісно буде присутня у будь-якій міцелярній воді:

Рожева міцелярна вода Garnier Skin Naturals, 120 гривень за 400 мл:

Aqua/Water, Hexylene Glycol, Glycerin, Poloxamer 184, Disodium Cocoamphodiacetate, Disodium EDTA, Myrtrimonium Bromide.

Міцелярна вода проти подразнень для чутливої шкіри обличчя Mixa, 171 гривня за 400 мл:

Aqua/Water, Hexylene Glycol, Glycerin, Poloxamer 184, Disodium Cocoamphodiacetate, Disodium EDTA, Citric Acid, Panthenol, Myrtrimonium Bromide.

Зволожувальна міцелярна вода для усіх типів шкіри обличчя CeraVe, 382 гривні за 295 мл:

Aqua/Water, Glycerin, Hexylene Glycol, Poloxamer 184, Disodium Cocoamphodiacetate, Disodium EDTA, Niacinamide, Polyaminopropyl Biguanide, Sodium Lauroyl Lactylate, BHT, Ceramide NP, Phenoxyethanol, Ceramide AP, Phytosphingosine, Cholesterol, Xanthan Gum, Carbomer, Ethylhexylglycerin, Ceramide EOP.

Міцелярний розчин для чутливої шкіри обличчя La Roche-Posay, 569 гривень за 400 мл:

Aqua/Water, Hexylene Glycol, Poloxamer 184, Glycerin, Disodium Cocoamphodiacetate, Disodium EDTA, Citric Acid, Dihydrocholeth-30, Polyaminopropyl Biguanide, Parfum/Fragrance.

Міцелярна вода Vichy Purete Thermale, 575 гривень за 400 мл:

Aqua, Hexylene Glycol, Glycerin, Sodium Cocoamphoacetate, Sodium Chloride, Poloxamer 184, Disodium EDTA, Panthenol, Myrtrimonium Bromide, Parfum.

Ви тільки подивіться, наскільки вони схожі між собою. Особливо мене вражає схожість між міцелярними водами Garnier та Vichy, яка в 5 разів дорожче. Garnier виглядає навіть краще, немає ароматизатора та хлориду натрію. Я навіть можу уявити жінку, яка користувалась Garnier, а потім вирішила купити собі щось краще і взяла Vichy, тепер замість кокоамфодіацитату натрію вона отримає натрію кокоамфоацитат. Велика різниця!

Компоненти, які виявились спільними для цих вод:

Glycerin — гліцерин, зволожувач

Hexylene Glycol — гексилен гліколь, розчинник та очисний компонент

Sodium Cocoamphodiacetate — натрію кокоамфодіацетат, очисний компонент

Poloxamer 184 — полоксамер 184, очисний компонент

Disodium EDTA — динатрій ЕДТА або динатрієва сіль дигідрогена етилендіамінтетраацетату, це хелатуючий агент, але він також підсилює поглинання продукту. Для мене загадка, навіщо посилювати поглинання очисного засобу.

Тобто, очищувальна основа у 4 з 5 цих вод однакова, незважаючи на різну ціну, а у 5-ї вона лише трішечки відрізняється. За кількістю додаткових потенційно корисних добавок виділяється вода від Cerave, але чи встигнуть вони принести користь, якщо ми змиваємо міцелярну воду за лічені хвилини? Я сумніваюсь.

Майже тотожний склад цих міцелярних вод я пояснюю для себе тим, що всі ці бренди належать концерну L'Oréal, а ціна різниться в залежності від цінової планки, яку концерн встановив для кожного бренду.

Дякую, що прочитали.