Мої skincare підсумки-2023

Мої skincare підсумки-2023

Привіт усім! Сьогодні запрошую всіх вас привітати нашу парфумерну німфу Pilirina з днем народження 🥳 Усмішок тобі, позитиву, натхнення і здоров'я всій твоїй родині! Сил і витримки! Нехай янгол-охоронець оберігає твою сім'ю, а особливо чоловіка! 🙏
А тепер хочу коротенько підбити свої skincare підсумки-2023. Цей рік став для мене переломним у догляді, адже мені нарешті вдалося підібрати для себе ідеальну б'юті-рутину, яку не хочу міняти. Звісно, допитливість час від часу бере своє, але 2023 рік утихомирив мій запал пробувати щось нове, і моя б'юті-рутина відтепер стабільно нудна й без експериментів.
Отже, мої досягнення у skincare за 2023 рік:
👍🏻 Мені вдалося позбутися двох пігментних плям на щоці, які вперто сиділи кілька років (детальніше писала тут: https://club.makeup.com.ua/post/16378/). Інші дві лишилися, але вони настільки давні, що позбутися їх шансів немає;
👍🏻 Я нарешті знайшла мінеральний санскрін для своєї жирної шкіри, який не перетворює мене на оселедця в олії;
👍🏻 Я змогла полюбити свою шкіру обличчя і розслабитися, бо раніше дуже комплексувала через вітиліго, широкі пори і видимі сальні нитки (всі нюанси своєї шкіри показую на фото нижче). Підвищити "шкірну" самооцінку мені дуже допоміг Клуб і кожна з вас. Дякую всім вам, дівчата!
👍🏻 Я виключила з догляду всі засоби, без яких можна обійтися, і скоротила кількість необхідних мені позицій. Наразі моя рутина складається з 10 засобів. Звісно, це все одно багато. Але для мене це вже досягнення, бо я неабияк страждала косметичним шопоголізмом.
Тепер покажу топ-10 доглядових засобів, що переходять зі мною у 2024, і які (поки) цілком закривають мої потреби (жирна шкіра без особливих проблем).

Мої skincare підсумки-2023
Мої skincare підсумки-2023
Мої skincare підсумки-2023
Мої skincare підсумки-2023
Мої skincare підсумки-2023

Завдяки якісному двоетапному очищенню у мене зникла потреба у пілінгах, ензимних пудрах, скрабах та очищувальних масках. Мої темні сальні нитки зі мною, але так само вони були зі мною і тоді, коли на постійній основі користувалася пафосним кислотним пілінгом Dr. Dennis Gross Alpha Beta Extra Strength Daily Peel.
Про гідрофільну олію писала тут: https://club.makeup.com.ua/post/14576/, а про гель для вмивання - тут: https://club.makeup.com.ua/post/2548/.
Обидва засоби у мене на повторі, щоправда, замість цього гелю паралельно також використовую прекрасні вмивки, які мені дісталися у подарунок від двох ельфійок Anna_feerie і Zhukovka, але на які ніяк не всядуся написати відгуки 🤦

З березня постійно користуюся транексамовою кислотою від Paula's Choice, а з травня додала до неї порошок ніацинаміду від The Ordinary. У комбінації вони добре працюють із пігментацією. Якщо комусь цікава ботанська теорія про ці два активи, то колись писала про них: https://club.makeup.com.ua/post/4212/, https://club.makeup.com.ua/post/2422/.
Такс, чотири засоби позаду, рухаємося далі.

Для додаткового зволоження у мене дві сироватки з натуральними зволожувальними факторами - The Ordinary Marine Hyaluronics i The Ordinary Multi Peptide + HA Serum. Першу з них (вона ріденька) я переливаю в розпилювач і використовую під мікроструми. Про натуральні зволожувальні фактори та їхню користь писала колись давно ось тут: https://club.makeup.com.ua/post/2200/. Multi Peptide + HA Serum також їх містить, плюс іще гіалуронку й пептиди. Зволожує прекрасно. Це шість.

Не можу позбутися звички робити на собі сендвіч із доглядових засобів, тож зверху в мене йде скваланова олія, крем і санскрін (зранку). Сквалан - дуже класна штука, така легка олійка, навіть для жирної шкіри підходить ідеально. Наразі користуюся Biossance, бо отримала її в подарунок від одного магазу, але зазвичай на повторі у мене The Ordinary (кому цікаво, то ось детальніше про неї: https://club.makeup.com.ua/post/3565/). Далі вже йде крем, мій ідеал - англієць Upcircle, але і наш Mermade виявився доволі приємним, а завдяки красуні-ельфійці M A X I M O V A🌷я тепер маю ще одну його тубу ❤️ Мій ідеальний мінеральний санскрін від Nuori, але ніяк не спроможуся написати на нього відгук 🙈 Ну, і додаю в цю категорію також бальзам для губ. Це десять.

І він був би ще меншим, якби не необхідність використовувати щось під мікроструми, а також моя любов до нашарування засобів. Ранок: очищення, транексамова кислота, ніацинамід, пептиди, сквалан, крем, санскрін. Вечір: очищення, ніацинамід, пептиди, НЗФ, сквалан, крем. Мене саму дивує, що в ньому немає ретинолу і кислот (якщо не враховувати гель для вмивання, а я його не враховую, бо там є питання до рівня pH). Я однозначно "за" ретинол і кислоти, але ось поки якось обходжуся без них. Може, роблю неправильно, не знаю 🤷 Адже треба працювати на анти-ейдж, а саме ці два компоненти насамперед його і забезпечують.
І виходить, що мій топ-бренд 2023 - це The Ordinary 🏆 Хоча не скажу, що прямо всі їхні засоби the best, але за таку ціну бренд однозначно заслуговує на увагу.

Ось такі вийшли мої підсумки минулого року. Дякую всім, хто дочитав! І, будь ласка, не забудьте привітати нашу Pilirina, зробімо разом цій прекрасній дівчині приємно ☺️