Ta_nyaaaaaaa

Моя перша ензимна пудра. Очікування/реальність

Моя перша ензимна пудра. Очікування/реальність
Моя перша ензимна пудра. Очікування/реальність

Привіт, дівчатка 🌸

Так, ця ензимка правда є першою у моєму арсеналі косметики. Тому враховуйте, що мій відгук буде базуватися передусім на враженнях саме від pHarmika Powder Enzyme Stop Acne, так як більше не маю з чим порівняти

У кінці листопада я була на консультації у косметолога, де отримала деякі рекомендації про нові баночки серед доглядової косметики.

Що мені дуже сподобалося, так це те, що спеціаліст надала мені на вибір по декілька засобів кожного виду косметики (тієї ж ензимки, вмивачки і тд).

Так, серед списку ензими пудр була pHarmika Powder Enzyme Stop Acne. Почула про неї від лікаря гарні рекомендації.

Орієнтувалися передусім на те, що засоби повинні підійти моїй останнім часом ДУЖЕ ЧУТЛИВІЙ шкірі, яка місяцями має навіть сухість.

Що важливо, у бренду є 2 вида ензимної пудри, дизайн яких є ідентичним, орієнтуватися треба лише на напис (назва другої - pHarmika Powder Cleansing Enzyme). Признаюся, що я була не дуже уважною у цьому, але взяла таки потрібний продукт.

Як на мене, дизайн ензимної пудри доволі простий, лаконічний.

Пудра поміщена у звичайну пластикову баночку білого кольору, на якій присутня наліпка у золотистих, рожево-зелених відтінках. На ній міститься інформація про бренд, назви продукту, склад, спосіб використання й інша усім відома інформація на етикетках косметики.

Відкрутивши білу кришку баночки, я наткнулася на захисну прозору мембрану. Благо, зняти цей захисний елемент доволі легко, бо по центру знаходиться перемичка.

Так у чому незручність упакування?

При першому ж використанні я намагалася витрусити невеличку кількість пудри, а звідти вивалилася близько 1/5 всього вмісту баночки! При тому, що трусила я дуже легко, підставивши руку.

Цю ензимку планую пересипати у пляшечку з-під дитячої присипки. Думаю у такому форматі її використання буде набагато зручнішим та приємнішим.

Об'єм ензимної пудри величезний і він становить 100 мл.

Аромат доволі різкий при диханні поруч, тому стараюся цього не робити)) Запах нагадує кислоти, а також зовсім трішки цитрусові.

Текстура - дуже дрібний порошок. Де-не-де, лише у вологому стані можна помітити малесенькі гранули.

Піниться гарно за умови активного попереднього розтирання між долонями. В іншому випадку - нагадує просто гель для вмивання, що погано піниться.

Колір білий. При попаданні краплин води у баночку з пудрою утворюються дрібні кульки кислотно-жовтого забарвлення.

Передусім, її основною метою є ефективне очищення шкіри, видалення забруднень та мертвих клітин. Основні функції ензимної пудри для обличчя включають:

1. Ексфоліація. Ензими в пудрі допомагають в ексфоліації шкіри, розкладаючи рогові клітини та видаляючи їх. Це сприяє вирівнюванню текстури шкіри, зменшенню появи чорних цяток та поліпшенню загального стану обличчя.

2. Очищення пор. Ензими сприяють у видаленні забруднень та ексцесивного себуму (жиру), що дозволяє ефективно очищати пори. Це особливо корисно для тих, хто має проблеми з розширеними порами та акне.

3. Поліпшення циркуляції крові. Масаж або нанесення ензимної пудри на обличчя також може і стимулювати циркуляцію крові в шкірі. Це може призвести до збільшення кисню та поживних речовин, які потрапляють до клітин, поліпшуючи загальний стан шкіри.

4. Заспокоєння і протизапальний ефект. Деякі ензими мають протизапальний ефект та заспокоюють шкіру (у тому числі pHarmika Powder Enzyme Stop Acne). Це корисно для тих, хто має чутливу або запальну шкіру.

5. Відновлення здорового сяяння шкіри і надання їй свіжості. Ефективне очищення за допомогою ензимної пудри надає шкірі здоровий вигляд, а також відновлює природний блиск/сяяння обличчя.

Пудра мені сподобалася тим, що незважаючи на свій надто виражений кислотний аромат має дуже лагідну дію на шкіру обличчя. Вона максимально м'яко й ніжно очищає, заспокоює шкіру.

При вмиванні я не відчуваю ЖОДНИХ окремих дрібних часточок. Відчуття, що це просто вмивачка. Крім того, жодного відчуття очищення до скрипу, сухості чи стягнутості.

Я вважаю, що ця ензимна пудра виявилася занадто м'якою і щадною для моєї шкіри.

Так, вона трохи освітлює сальні нитки, звужує пори і в загальному вирівнює тон, заспокоює шкіру, очищає як хороша вмивачка, але немає відчуття тотальної свіжості та очищення пор, хоча саме такий ефект від подібного продукту я і очікування.

Для порівняння згадаю серветки з ензимним пілінгом від Kodi -вони діють набагато краще, але є трішки жорсткішими і не підходять мені у будь-який період. Лише тоді, коли шкіра у +/- непоганому стані і не така чутлива, роздратована, як зараз.

Активними компонентами ензимної пудри pHarmika Powder Enzyme Stop Acne є:

🔅 тапіоковий крохмаль,

🔅 карбоксіметилцелюлоза,

🔅 папаїн,

🔅 протеаза,

🔅 кератиназа,

🔅 бензоїла пероксид,

🔅 ефірні олії: евкаліпта, чайного дерева, чебрецю;

🔅 кислоти: саліцилова, азелаїнова.

Абсолютно чудовий і безпечний склад, як на мене!) Він вказує на те, що ензимна пудра поєднує в собі ексфоліюючі ефекти ензимів і кислот з антисептичними, заспокійливими та протизапальними властивостями ефірних олій.

Оскільки пудра також містить антибактеріальні та заспокійливі компоненти, її рекомендував мені спеціаліст для чутливої шкіри. Багатий на корисні інгредієнти склад робить цей продукт ефективним для очищення шкіри, вирівнювання тону та покращення її стану. Повторюся, що важливою перевагою цієї пудри є її безпечний склад!)

💚 ензимна пудра надзвичайно м'яко діє на шкіру;

💚 її рекомендує косметолог (з медичною освітою, що важливо для мене і думаю багатьох із вас);

💚 бюджетний продукт, адже його вартість становить 285 грн за цілих 100 мл!!!

💚 ідеально підійде у якості першої ензимної пудри;

❤️!!! гарний варіант для додаткового очищення чутливої шкіри;

❓може здатися недостатньо ефективним, оскільки не очищує до скрипу та не позбавляє від чорних цяток на максимум;

🫢 аромат не дуже приємний, особливо вдихнути десь біля пудри. Дуже кислотний запах. Але його можна пояснити складовими пудри, тобто це нормально;

👎🏻 дуже незручна баночка. Єдиний спосіб вилучити пудру - лізти туди мокрими пальчиками, через що пудра може почати комковатися у жовті кульки.

Отож загалом я можу сміливо рекомендувати вам цю пудру, особливо якщо ви ще не знайомі з таким типом косметики, а також якщо є власником/-цею чутливої, сухої, комбі шкіри з незначними потребами.

Красуні, також хочу попросити у коментарях вашоі допомоги. Порадьте ензимну пудру, яка підійде для чутливої шкіри, буде м'яко й ефективно її очищувати, але від якої можна отримати більш видимий результат від цієї pHarmika, про яку власне цей допис 🙏🏻